5 çalışmada kariyerim: Hunter Hindman

7 yıl önce

0

Argonaut’ın kurucusu ve CCO’su Hunter Hindman’i kısaca tanıyor ve kariyer hayatında ilk 5’e yerleştirdiği çalışmaların hangileri olduklarını öğreniyoruz.

İsim: Hunter Hindman
Ünvan: Argonaut Kurucu ve CCO
Reklam endüstrisindeki toplam yılı: 17
Reklam endüstrisindeki ilk işi: Art Direktör, PYRO Brand Development, Dallas, Teksas

Hunter Hindman, San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki yaratıcılık sahnesinin dayanak noktası. Amsterdam’da Nike ve Coca-Cola için çalıştığı Wieden+Kennedy’deki işini saymazsak San Francisco, hep onun evi oldu; İlk önce Doritos ve Chevrolet için çalıştığı Goodby Silverstein & Partners; ardından da dört yıl önce kuruculuğunda ortak olduğu Argonaut.

"Muhteşem fikirlerin bizim etrafımızda saklandığına inanmışımdır hep” diyor Hindman. “Sırrı, onları fark etmeye yeterince açık olması için beyninizi eğitmek.”

İşte Hunter’a göre kariyerini ve kendisini tanımlayan 5 çalışma.

Reklamveren: Coca-Cola
Ajans: Wieden+Kennedy, Amsterdam
Çalışma: "Happiness Factory"
Yıl: 2006

2006 yılında Hindman, Nike’ın bir çalışmasında görev almak için Wieden+Kennedy Amsterdam’a katıldı. Ancak ilk sözleşmesini Coca-Cola ile yapacak olması onu şaşırtmıştı. Marka “kutup ayılarının ülkesinde yeterinde kalmıştı ve yeni bir kimliğe ihtiyaç duyuyordu” diyen Hindman, “İnsanların onu yeniden görmesini ve ilk defa görüyormuş hissi uyandırmasını sağlamalıydık” diye ekliyor.

Bir ekip, insanların Coca-Cola ile ilgili en sevdikleri anıları öğrenmek için anket yaptı. Elde ettikleri sonuçlar da bir yığın sayfayı doldurdu. “Yine de tüm bu süre boyunca derece kazanan kampanyanın en önemli parçasını ortaya çıkaran ilham, her gün ofis kapımızın önünde saklanıyormuş.”

Reklam, Emmy adaylığı ve Cannes ile Clios’ta ödüller kazandı. Ancak Hindman “Beni en fazla gururlandıran şey, Coca-Cola’nın bu reklamdaki şişe şekli ve müziğinin on yıl boyunca yayınlanan tüm dünyadaki Coca-Cola reklamlarında kullanılması” diye paylaşıyor.

Reklamveren: Frito-Lay
Marka: Doritos
Ajans: Goodby, Silverstein & Partners
Çalışma: "Hotel 626"
Yıl: 2008

Cadılar Bayramı kampanyası için Doritos, artık üretilmeyen iki lezzeti “ölülerden geri” aldı. “İnternette insanların gerçekten ödünü koparmaya çalışıyorduk” diye anlatan Hindman, daha önce bir “perili web sitesini” hiç kimsenin yapmamış olmasına ekibiyle çok şaşırdıklarını paylaşıyor.

Hotel 626, bir deneyi mümkün olduğunca korkutucu yapmanın peşinde olan kuralları yıktı. Kullanıcılar, internet sitesine sadece akşam 6 sabah 6 arası erişebiliyordu. Gerçek cep telefonlarından aradıkları kullanıcıların beklemedikleri bir anda fotoğrafını çekip bir seri katilin sığınağına yerleştirdiler.

Cannes’da Gold Cyber Lion, D&AD’de ise Yellow Pencil kazandı. Ancak otelde bir gece geçirmeye hevesli meraklı izleyicilerin eski kayıtları internette tekrar izlemeyi kabul etmeleri gerekiyor, diye açıklayan Hindman, “Çok kısa bir süre önce bir blog sayfasının onu “asla oynamak istemeyeceğiniz en ürkütücü korku oyunu” olarak tarif ettiğini gördüm. Hala sunucuda bir yerde durmasını isterdim ki bu sayede insanlar korkunun ve çığlıkların tadını çıkarabilsin.”

Reklamveren: Chevrolet
Marka: Chevy Sonic
Ajans: Goodby, Silverstein & Partners
Çalışma: "Chevy Sonic"
Yıl: 2012

Chevrolet’in iflastan çıkmasından sadece birkaç yıl geçmişti ve yetişkinliği yeni deneyimleyen daha genç bir kesime hitap etmeyi hedefliyordu. Bu nedenle ekip, uygun fiyatlı ve küçük boyuttaki otomobili Chevy Sonic’in kendi “ilklerini” gerçekleştirmesini sağladı.

“Tüm kampanya online içerik oluşturmak için gösteri serisi olarak başladı. Her bir gösterinin amacı Sonic’i diğer otomobillerin yapmaya cesaret edemeyeceği şeyleri yaparken göstermek.” Tehlikeli gösterilerin yanında Ok Go grubu üyeleri otomobille de en sıra dışı müzik videolarından birini hazırladı. Video Youtube’da 38 milyondan fazla görüntülenme aldı.

60 saniyelik spotun "We Are Young" marşı Super Bowl XLVI esnasında çaldı ve yavaşça müzik listelerinde yükseldi. Super Bowl’dan sonra şarkı patladı ve Billboard Hot 100’de 26 puan kazanarak bir ay sonra birinci sıraya yerleşti.

Reklamveren: Volkswagen
Ajans: Argonaut
Çalışma: "Wings"
Yıl: 2014

Bu film Argonaut’ın hazırladığı ilk reklamdı. Hindman’in Chevrolet’teki müşterisi Volkswagen’e geçmişti ve 10 gün içinde hazırlanması gereken bir Super Bowl reklamı için onu aradı. Az zamanın kalması bir yana “özellikle Super Bowl reklamı için oldukça karmaşık bir brief’ti” diyor Hindman.

O dönem ajansta 20’den daha az çalışan vardı ama “kanatları” bir kere keşfettiklerinde “başardığımızı biliyorduk” diyor Hindman. Reklam filmi Super Bowl’un en fazla izlenen otomotiv reklamı oldu.

Reklamveren: Electronic Arts + Respawn
Marka: Titanfall 2
Ajans: Argonaut
Çalışma: "Become One"
Yıl: 2016

Argonaut’a "Titanfall" video oyunları serisine aboneliğin birkaç nesil devam edeceği bir platform hazırlama görevi verildi. “Oyundaki insan ve makine arsındaki bağaya yoğunlaştık” diyor Hindman, “Bunun ‘İnsan ve yoldaşının’ modern versiyonu olduğunu anladık ve kahramanlarımız için bunu epik bir şarkı ile kutlamaya karar verdik.”

Sonunda ortaya çıkan filmde oyun hakkında bilgi verilmiyor ve görsel açıdan Sergio Leone’un Spagetti Western’ünden ilham aldığını görebiliyoruz. “Herkes Bang Bang (My Baby Shot Me Down) parçasının şarkı sözlerini değiştirebilmemiz için izin alamayacağımız söylerken ajansın sabrı işe yaradı.”

“İnsanlar hazırladığın son çalışma kadar iyi olduğunu söyler. Lanet olsun, bundan çok gurur duyuyorum.”

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...