Site icon Campaign Türkiye

Wunderman Thompson yoksunluğun bir başka yönüne dikkat çekiyor

Basılı kampanya, regl ürünlerine, temiz suya ve yeterli yıkama tesislerine erişimi olmayan, imkanları kısıtlı kadınların anlatılmamış hikayelerine ışık tutuyor.

Wash United, Waggs ve Unicef tarafından hazırlanan bir rapora göre; adet ürünlerine, temiz suya, sağlık hizmetleri ve sağlık eğitimine erişim eksikliğini ifade eden ‘period poverty’, dünya çapında regl olan insanların dörtte birini etkiliyor. Bu yoksunluk özellikle Filipinler, Kamboçya, Nepal, Hindistan, Nijerya, Kenya ve Uganda’daki kaynakları yetersiz topluluklarda belirgin.

Bu zorlukla baş etmete çalışan insanların hikayelerini vurgulamak için Singapur merkezli bir sosyal girişim olan Freedom Cups ve Wunderman Thompson Singapore, ‘Period Poverty Chronicles’ başlıklı bir dizi uzun metinli gazete reklamı yayınladı.

Period Poverty Chronicles nisan ayında Singapur’un The Business Times gazetesinde yayınlanacak ve gazetenin daha varlıklı kitlesini hedef alacak. Reklam serisi yakında OOH posterlerine ve erişimini genişletmek için yerel sanatçılar tarafından seslendirilen ücretsiz bir podcast dizisine dönüştürülecek. Bu kampanya, Freedom Cups’ın hem eğitimi hem de yeniden kullanılabilir adet ürünlerini, “1 al, 1 ver” modeli aracılığıyla kaynakları yetersiz topluluklara yayma planını vurgulamayı amaçlıyor. Doğrudan satın alınan her kap, imkanları kısıtlı bir topluluktaki kadınlara yardım niteliğinde.

Freedom Cups Kurucu Ortağı Vanessa Paranjothy: “Bu büyük, yıllardır süregelen ve çok yönlü sorunu hafifletmek için üzerimize düşeni yapıyoruz. Birkaç yıl dayanan bu kapların vücut, bütçe ve gezegen için en iyi seçenek olduğuna inanıyoruz.” dedi.  Bu kampanya, hijyen ürünlerine parası yetmeyen kadınların, gazeteleri çaresiz bir alternatif olarak kullandığı anlayışına dayanıyor. Her Period Poverty Chronicle, genç bir kızın kanamasını yönetmek için bir gazete sayfası kullanmaya nasıl zorlandığını anlatıyor.

Period Poverty; Chronicles, Manila, Chennai ve Kuala Lumpur’daki genç kızların ergenlik döneminde yaşadıkları rahatsız edici durumları ayrıntılarıyla anlatıyor. Üç kahramanın; Tin-Tin, Kavitha ve Aisyah’ın gözünden bu kampanya, okuyuculara savaştıkları kültürel damgalar ve sosyal karmaşıklıklar hakkında fikir vermeyi ve “dişileştirilmiş yoksulluk döngülerinden” çıkamama tehdidini vurgulamayı amaçlıyor.

 

Çeviri ve Uyarlama: Necla Eylül Durukan

Kaynak: Campaign Asia

Exit mobile version