Site icon Campaign Türkiye

Tüketiciyle sağlıklı iletişim nasıl olmalı?

Reklam yatırımlarının yüzde 32’sini sağlığı da ilgilendiren gıda ve kozmetik-temizlik sektörü oluşturuyor. Diğer yanda da reklamın yasak olduğu ama OTC iletişiminin serbestliğinde sektörü büyütecek ilaç ve sağlık hizmetleri sektörü var. Böyle bir ortamda tüketiciyle sağlıklı iletişim nasıl yapılır? III. Reklam Sempozyumu ardından masaya yatırdık:

Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura: Reklam Sempozyumu’nda “Tüketiciyle Sağlıklı İletişim” dedik çünkü bugün bulunulan noktanın yeterli olmadığını düşünüyorum.

Reklamcılar Derneği Başkanı Aytül Özkan: Dernek olarak, halk sağlığı ve sağlık iletişimi konusunun iletişimin en önemli, en hassas ucu olduğu kanısındayız.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız: Bakanlık olarak reklam sektörünün büyümesi önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz ama tüketicinin sağlığı her şeyin önünde geliyor.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun: Bilhassa sağlık konusunda yasalarda öngörülen hükümleri birebir uygulama çabası içindeyiz.

Reklam Kurulu Başkanı Ramazan Ersoy: Tüm reklamlarla ilgili hükümlerin tek bir yasal düzenleme altında toplanmasının hem çok başlılık algısının yok edilmesi hem de mevzuatın kolay takip edilmesini sağlayacağı kanısındayım.

IAB Avrupa Başkanı Alan Heureux: Marka olarak beyan ettiklerinizin, yasal olduğu kadar etik kurallara da uygun olması gerekiyor.

Avrupa Komisyonu’ndan Basil Mathioudakis: Tüketiciler gıda ile sağlık arasındaki ilişkinin e kadar güçlü olduğunun farkına varıyorlar, eleştirel yaklaşım sergiliyorlar.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İletişim Uzmanı Şahin Bayzan: Özellikle halk sağlığı açısından ilgili bakanlıklarla başkanlığımız arasında bir iletişim hattı kurduk.

Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği adına konuşan P&G Baş Hukuk Müşaviri Gözde Erkaya Adal: Reklam, günün sonunda içinde yaratıcılık ve inovasyon barındırır. Denetim yapılırken bunun göz ardı edilmemesi gerekir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Emrehan İnal: Daha doğru, daha ideal, daha sağlıklı bir reklam denetimi ümit ediyorum.

IAB Türkiye Genel Sekreteri Kader Kutun: İnterneti sağlıklı kullanmayı amaçlayan tüm eğitim ve bilinçlendirme projelerine destek vermeye hazırız.

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat: Sağlık alanındaki internet reklamları kötü örneklerle tanınıyor am toptancı bir yaklaşım sakıncalı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Bşk. Yrd. Dr. Ercan Şimşek: Yedi aydır yazılı ve görsel reklamları tarıyoruz.

Reklamverenler Derneği Üyesi Av. Gökhan Saraç: Yasalara saygılı üreticilerin önü açılmalı.

 

Haberin devamını Campaign Türkiye Aralık sayısında okuyabilirsiniz.

Aralık sayımızda yer alan diğer konuları görmek için tıklayın

Exit mobile version