artwork

Starcom, metaverse’ün artı ve eksilerini inceleyen podcast serisini başlattı

2 yıl önce

0

Starcom başlattığı podcast serisinin yanı sıra metaverse’ün ne olduğunu, markalar için ne gibi etkileri olabileceğini ve medya endüstrisinin neden ilgisini çektiğini araştıran bir rapor yayınladı. Rapor, reklamverenler ve medya distribütörleri için ortaya çıkacak sorumlulukları özetliyor.

Starcom’un Metaverse Future Tensions adlı raporunu destekleyici beş adet 30 dakikalık podcast bölümü oluşturuldu.

Starcom makaleyi; forum tartışmaları, sektör uzmanlarıyla yapılan röportajlar ve akademik rapor analizinin yanı sıra kurumlardan, sosyal medyadan ve yayınlanan içerikten yapılan araştırmaların ardından derledi. Araştırma, metaverse sanal gerçekliğinin isan deneyimini değiştirebileceği dört alana işaret etti:

  1. Sosyal vs. bireysel: Metaverse birinci ve üçüncü alanları nasıl birbirine çarpar?
  2. Gerçek vs. tasarım: Metaverse duymak istediğiniz her şeyi size nasıl söyleyebilir?
  3. Erişim vs. sahiplik: Metaverse alanlarında nesnelerin yanı sıra eylemlere nasıl sahip olunabilir?
  4. Koruma vs. özgürlük: Metaverse’ün organik olması ancak düzenlemeye ihtiyaç duyması

Podcast’in ilk bölümünde Starcom İçgörü Direktörü Heather Dansie ve Publicis Media İçgörü Direktörü Scott Thompson, metaverse’ün medya sektörüyle olan ilişkisini tartışıyor.

İkinci bölüm için Dansie, Teknoloji ve Tasarım Yazarı, Araştırmacı Jay Owens ve Starcom İşletme Müdürü Sophie Barr ile metaverse’ün sosyal ve bireysel etkileri, bunların insanların birbirleriyle bağlantı ve etkileşim şeklini nasıl etkileyeceği hakkında röportaj yapıyor.

Diğer bölümler; tasarlanmış metaverse alanlarının temel insan değerleri üzerinde nasıl bir etki yaratabileceğine, insanlar metaverse’e girmeye başladığında hangi fırsatların ve ikilemlerin ortaya çıkacağına, metaverse’teki reklamverenler ve medya distribütörleri için hangi yeni etik düşünceler ve sorumlulukların ortaya çıkacağına odaklanıyor.

Starcom CEO’su Nadine Young: “Pandemiden kaynaklanan çevrim içi alışkanlıklarımız bizi ve toplumu sonsuza dek değiştirecek. Markalar; tüketme ve etkileşim kurma şeklimizin, değer verdiğimiz şeylerin bir daha asla aynı olmayacağını anlıyor. ‘Metaverse’ terimi şu anda çevrim içi deneyimin yeni aşaması gibi görünen parlak bir kelime. Dolayısıyla değişen davranışların farkında olarak, bu yeniliklerden ne tür çelişkilerin ortaya çıkabileceğini anlamak ve metaverse’e hazırlanmak için yola çıktık. Markaların doğru yollarla bağlantı kurmak için iletişim biçimlerini nasıl uyarlamaları gerektiğini göstermeyi amaçlıyoruz.” dedi.