artwork

Sosyal medyanın yetişkinlik dönemi

6 yıl önce

2

Teknoloji Zirvesi’nde “Pazarlama. Bugün. Şimdi” teması ile düzenlenen panellerin birincisi, “Sosyal medyanın yetişkinlik dönemi” başlığı altında gerçekleştirildi. 

Panel, Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü Neşet Dereli’nin açılış konuşması ile başladı. “Sosyal medyanın yetişkinlik dönemi” panelinde Neşet Dereli’nin moderatörlüğünde, Genart Media CEO’su Burak Yılmaz ve Akademisyen Uğur Batı konuştular.

Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü Neşet Dereli:

“Facebook’ta insanlar artık gerçek kimlikleriyle varolmaya başladılar. Bu büyük bir değişim şeklinde oldu. Markaların bu gelişmeye nasıl yaklaştığını merak ediyorum.”

“Markaların, karakter özelliklerini iyi bir şekilde yansıtmaları gerekiyor. Sempatik olayım derken abartmak söz konusu olabiliyor.”

“Marka-fenomen iş birliği de son yıllarda oldukça ön plana çıktı.”

Genart Media CEO’su Burak Yılmaz:

“Sosyal medya işinin çevresindeyim, çok iyi bir sosyal medya kullanıcısı değilim. Hayatımla ilgili şeyleri paylaşmayı sevmiyorum. Ayrıca haber hemen bayatlayabilir. Bu nedenle ürünün kullanıcısı değil satıcısıyım.”

“Markalar biraz daha sosyal medya platformunu anlamalılar. Ortamın DNA’sını pek anlayamıyorlar, orada eksiklikleri var.”

“Sosyal medya neden var:

1. İnsan sosyal bir varlıktır, komün içerisinde yaşar. Ama endüstrileşme ile daha bireysel yaşamaya başladık. Sosyal medya bu ihtiyacı gideriyor. Ayrıca toplumca kültürel yatkınlığımız var.

2. İnsanların beyinlerini kullanmaları gerektiğinden fazla kullanıyorlar ve bu nedenle rahatlamaya, beyni boş tutmaya ihtiyaçları var. Sosyal medya kafalarını boşaltıyor.

3. Sosyal medyada kendini paylaşmak gerçeği. Çok güzelim, çok yakışıklıyım, bu takımı tutuyorum, benim de bu konuda fikrim var gibi toplumun parçası olduğunu göstermeye yönelik bir platform sosyal medya.

Akademisyen Uğur Batı:

“İnsanlık aslında kendi ürettiği sistemin altında eziliyor. 350 bin yıl önce çerçöp toplayan insan şimdi ilerdeki kaç yıllık süreci şekillendiriyor.”

“İnsanlar yeni gelişmeleri hep tedirginlikle karşılar. Dolayısıyla eski sürecin devam etmesi onlar için ala bir durumdur.”

“Radyo ve TV ölmedi aslında. İlgi azalmış olabilir ama başka formatlarda kendin devam ettiriyor.”

Komedyen, TODO Yapım Ortağı Hayrettin:

“Marka ve fenomen iş birliği doğru eşleştirilebilir ise çok iyi bir durum oluyor. Bir araştırmada 10-15 yaş çocukların sevdiği bir tip olarak çıkmıştım ve bu bizi çok memnun etmişti :)”

“Ben sosyal mecraya iş yaptığım için o mecradakilerin görmek istediklerini daha çok yapmak istiyorum. Mesela Japonya’ya gideceğim, ne yapayım dediğimizde çok güzel dönüşler alıyoruz.”

“TV pahalı. Sosyal medyanın bütçesi daha uygun. Kitle daha daha farklı. En sevdiğimiz şey ise ortaya bir iş koyduğumuzda ya da bir videonun karşılığını rakam, yorum, beğeni olarak anında alabiliyoruz.”

 

“Sosyal medyanın yetişkinlik dönemi” paneli, Haliç Kongre Merkezi’nin Eyüp Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.