Site icon Campaign Türkiye

Sosyal Fayda Zirvesi canlı akış

Sosyal fayda girişimlerinde teknolojinin ve yeni medyanın etkisinin konuşulduğu Sosyal Fayda Zirvesi 2018 etkinliği ile ilgili tüm gelişmeleri, öne çıkan noktaları ve salonda gerçekleştirilen konuşmaları canlı akışta dakika dakika takip edin.

10:05 – Sosyal Fayda Zirvesi 2018, etkinliğin sunucusu Halit Ergenç’in takdimiyle başladı. 

10:10 – Halit Ergenç: “Sadece dünyaya değil hayvanlara, diğer insanlara ve en önemlisi kendimize kötü davranıyoruz. İnanılmaz bir tüketim çılgınlığı içerisindeyiz. Dünyanın tüm bilgisine sahipken bir yandan da cehalete mahkumuz. Dünyanın sonuna doğru büyük bir hızla yaklaşıyoruz.”

Halit Ergenç

 

10:13 – Halit Ergenç: “Bizler Dünya’yı kurtarabilecek son nesiliz. Çocuklarımız bizden sonra bir şey yapamayacaklar. Durum aslında gerçekten çok trajik.”

10:17 – Halit Ergenç: “Tüm dünyayı 2030’a kadar kurtarabilmemiz için sürdürülebilir kalkınmanın 17 maddesi var. Bu 17 maddedeki çarpıklığı düzeltebilirsek bu dünyada daha uzun yaşayabiliriz. Gelin bunları hep beraber 2030’a kadar tersine çevirelim. Her birimize düşen sorumluluklar ufacık da olsa var. En büyük sorunumuz büyük harcama, büyük atık. Hepimiz aslında iyilikle ve güzellikle bir arada mutlu yaşamak için buraya geldik.”

10:20 – UNDP Türkiye Ofisi Direktörü Claudio Tomasi’nin açılış konuşmasıyla devam ediyor.

Claudio Tomasi

 

10:23 – Claudio Tomasi: “Bugün buraya hep birlikte dünyanın 2030’da nasıl olacağını hayal etmeye ve sizlerin dünyanın 2030 yılındaki hali ile ilgili fikirlerinizi almaya geldik.”

10:25 – Claudio Tomasi: “Sosyal Fayda Zirvesi’ni 2013 yılında düzenlemeye başladık. Türkiye de bu platforma 5. kez katılıyor. Karşı karşıya olduğumuz soru çok basit ve önemli: 2030 yılında nasıl bir dünyada yaşamak istiyoruz?”

10:30 – Faik Uyanık: “Türkiye, küresel insani yardım konusunda dünyanın 1 numarası oldu.”

10:35 – Mehmet Murat Kasapoğlu: “Gönüllülük küresel anlamda kurumsallaşma noktasında. Bakanlık olarak yaptığımız faaliyetler gençlerimizin bu konudaki potansiyellerini ortaya koymalarına olanak sağlıyor.”

Faik Uyanık, Mehmet Muharrem Kasapoğlu

 

10.36 – Mehmet Murat Kasapoğlu: “Gençliği rakamlara boğmuyoruz kendini genç hisseden herkesi gönüllü adayı olarak görüyoruz.”

10:40 – Mehmet Muharrem Kasapoğlu: “Gençliği bilgisayar ve telefonların başından kaldırıp gönüllülük aktivitelerine yönlendirmemiz gerekiyor. Sanal dünyanın yanında insanlara ve toprağa dokunmak gerçekten önemli, bunu teşvik ediyoruz.”

10:47 – Sosyal Fayda Zirvesi 2018, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı’nın konuşmasıyla devam ediyor.

10:48 – B. D. Faralyalı: “Çevremizdeki karanlığa ve umutsuzluğa yenilmeden harika projelere ve cesur liderlere tanıklık edeceğiz.”

10:53 – B. D. Faralyalı: “Sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için iş dünyasına da çok önemli roller düşüyor. Eğer iş dünyası hedefleri benimsemez ise çevre olumsuz etkilenecek, sistem sürdürülebilir olmayacak ve iş dünyası da kaybedecek. Birçok lider ve şirket bunu sadece sosyal sorumluluk olarak görüyor.”

Begüm Doğan Faralyalı

 

10:56 – B. D. Faralyalı: “Her birimiz sürdürülebilirilik elçisi olabiliriz. Planlamamızı ve hedeflerimizi oluşturup biz de daha iyi bir dünya için çalışabiliriz.”

11:00 – B. D. Faralyalı: “Ortak bir dünya hayalini ve ortak değerlerimizi fark etmenin zamanı geldi. Bunun için en önemli şeyler; Samimiyet, diyalog kurmak, empati ve iş birliği yapmak.”

11:05 – Sosyal Medya Zirvesi, Faralyalı’nın konuşmasının ardından “Kadınların Artan Gücü” paneli ile devam etti. Panelin katılımcıları Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz ve Avukat Ece Güner Toprak oldu.

11:10 – E. G. Toprak: “Ülke yönetiminde kadının gücü konusunda ne yazık ki çok iç açıcı görüntüler yok. 179 devlet üniversitesinin sadece 2 tane kadın rektörü var.”

11:20 – G. Yılmaz: “Kadınların %36’sı hayatlarının bir döneminde erkek şiddetine maruz kaldığını söylüyor ve bu kadına en büyük görev yargıya düşüyor.”

Gülden Yılmaz, Ece Güner Toprak

 

11:23 – Sosyal Medya Zirvesi 2018’de Bager Akbay ve Onur Koç’un katılımları ile “İnsanlık için Yapay Zeka” paneli başladı.

11:28 – Onur Koç: “Teknolojiyi hem iyi hem kötü amaçlar için kullanmışız. En önemli sorulardan biri de işlerimizi mi kaybedeceğiz sorusu. İnsandan daha zeki bir yapay zeka olursa ne yapacağız?”

11:32 – Bager Akbay: “Biz aslında bizi sevenlerin ortalamasıyız, onların etkisindeyiz. Okuduğumuz kitaplar, yaşadığımız şehirler gibiyiz.”

Bager Akbay ve Onur Koç

 

11:40 – Başak Taşpınar, Selim Aykut ve Ussal Şahbaz, “Sosyal Fayda ve Teknoloji” paneline başladı. Armut.com Kurucu Ortak & Genel Koordinatörü Başak Taşpınar: “2011 yılında aslında bir hayal olarak başlayan Armut’u bugün ayda 2 milyon kişi ziyaret ediyor. Biz bunu teknoloji ile başardık.”

11:43 – Ussal Şahbaz: “Yapay zeka datayla çalışır. Çok dataya sahip şirketler ileride başarılı olacak ve ipleri elinde tutacaklar. Ne yazık ki Türkiye’de bu kadar data yok.”

11:47 – “Ussal Şahbaz: “Aslında yapay zeka büyüdükçe empati öne çıkacak.”

11:52 – Selim Aykut: “Biz teknolojiyi sosyal fayda çerçevesinde düşünürken, bir şeyleri öngörmekle de mükellefiz. Teknolojinin değişim hızına birey olarak erişme imkanınız yok, bunu ele alabilecek bir altyapı kurmak durumundayız.”

Başak Taşpınar

 

11.55 – Başak Taşpınar: “Bizim teknoloji konusundaki niyetimiz, veriyi insanların hayatına adapte etmek ve iki tarafında birbirine güvenmelerini sağlamak ama bunları da etik çerçevesinde gerçekleştirmek.”

11:56 – Sosyal Fayda Zirvesi 2018, “İyiliğin Reklamı Olur mu?” paneli, TBWA\İstanbul Başkan Yardımcısı Toygun Yılmazer ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Akademisyeni Itır Erhart’ın katılımlarıyla ile devam ediyor.

12:01 – Itır Erhart: “Yapılan işin yayılmasını istiyoruz ama KSS işlerinde hep “keşke reklamı yapılmasa, ona para harcanmasa” ikilemi oluyor.”

12:02 – Toygun Yılmazer: “KSS’ye kişisel ahlak kurallarıyla bakamayız çünkü biz kişisel değil kurum adına karar veriyoruz.”

12:03 – Toygun Yılmazer: “Değişim için önemli olan şey de bir farkındalık yaratabilmek. Büyük kitlelerin değişim için harekete geçmesini istiyorsak farkındalık yaratmamız gerekiyor ve bunun için de reklamın gücüne ihtiyacımız var.”

Itır Erhart

 

12:05 – Itır Erhart: “Yaratıcı yöntemleri mutlaka paylaşmalıyız çünkü bunlar insanlara ilham veriyor. İyiliğin reklamını yapmak umudu yaymaktır.”

12:06 – Itır Erhart: “İyiliğin reklamı olur, yeter ki nasıl yapacağımızı bilelim.”

12:10 – “İyiliğin Reklamı Olur mu?” paneli sona erdi. Sosyal Fayda Zirvesi 2018, Mert Fırat, Zeynep Arapoğlu ve Nilay Erdem’in katılımları ile “Sosyal Medya Grupları” paneliyle devam ediyor.

12:16 – Bisikletli Kadın İnisiyatifi yöneticisi Zeynep Arapoğlu: “Bisikletli Kadın İnisiyatifini 7 kadın bir araya gelerek oluşturduk. Bisikletli diğer kadınlarla tanışmak için Facebook bizim için çok güzel bir araç oldu.”

12:19 – Mert Fırat: “İhtiyaç haritası ilk defa 2015’teki Sosyal Fayda Zirvesi’nde duyurulmuştu. Bu yaz Londra’yı, Cenevre ve Zürih’i ziyaret ettik, globalde de yapmak istediklerimizi anlattık.”

“Sosyal Medya Grupları” paneli

 

12:22 – “İnsanlık için Teknoloji” paneli, Re: Coded’in kurucu ortağı Alexandra Clare’in moderatörlüğünde Shahed Alali Alghrsi, Mahmoud Mousa veTurkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün’ün katılımlarıyla başladı.

12:25 – Alexandra Clare: “Çok fazla çocuk eğitim imkanından mahrum kalıyor, mülteciler de çok daha düşük fiyatlara çalışıyorlar. Teknoloji bu problemleri tamamen çözemiyor olsa da yardımcı olabileceğini düşünüyoruz.”

12:28 – Mahmoud Mousa: “2015’de iç savaş sonrası Şanlıurfa’ya geldim ve kodlamayla alakalı bir kurs programına kayıt oldum. Bu kurs sayesinde sadece kod yazmayı değil, bir ekip ile nasıl çalışılır, bir e-mail nasıl yazılır gibi şeyleri de öğrenme şansım oldu.”

12:35 – Shahed Alali Alghrsi: “Şirketler artık kadınlara da kapılarını açıyorlar, bu beni çok mutlu eden konulardan biri.”

İsmail Bütün

 

12:38 – İsmail Bütün: “Turkcell dijital hizmet sunumu noktasında lider bir şirket. Toplumda pozitif etki yaratan projelerde yer almayı seviyoruz. Bizim için en önemli konu ise eğitim.”

12:42 – İsmail Bütün: “Türkiye’de bu dönemde yardıma en çok ihtiyacı olan gruplardan biri de Suriyeli mülteciler. Pazar payının %60’ına sahip bir şirket olarak onların yardım ihtiyacını görmemek mümkün değildi.”

12:50 – Sosyal Fayda Zirvesi 2018’in öğle arasından önceki son oturumu Harun Tekin ve Mert Fırat’ın katılımları ile başladı.

12:52 – Harun Tekin: “Kişisel dertler yeterince motivasyonla birleştiğinde sosyal faydaya dönüşüyor.”

Harun Tekin

 

12:55 – Mert Fırat: “Inogart Art’ta sanatla sosyal sorumluluğu bir arada tutabilecek ve işlere sanat gözüyle bakılabilecek bir yapı hayaliyle yola çıktık.”

12:58 – Harun Tekin: “DasDas tek derdi para olmayan, hem kaliteli hem de sürdürülebilirliği olan bir kuruluş oldu.”

13:00 – Sosyal Fayda Zirvesi’nde oturumlara öğle arası verildi.

14:09 – Sosyal Fayda Zirvesi 2018, tüm hızıyla devam ediyor. NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam’ım moderatörlüğünde başlayan “Turizm Yoluyla Sürdürülebilir Kalkınma” oturumunda Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince konuşmasını gerçekleştiriyor.

14:12 – Fettah Tamince: “İletişim ve ulaşımın getirdiği kolaylıklar ile insanlar daha fazla seyahat etme ihtiyacı hissediyor. Bizlerin misyonu da bu ihtiyacı hayal kırıklığıyla sonuçlandırmamak.”

14:15 – Fettah Tamince: “Tesislerimizde dünyanın farklı ülkelerinden gelen insanları, bünyemizdeki farklı kültürden insanlarla beraber yaşatmaya çalışıyoruz.”

Fettah Tamince

14:19 – Fettah Tamince: “Turizm aslında barışın, huzurun ve birlikte yaşamanın en önemli adımlarından birini atıyor. İnsanlığın ortak mirası olan kültürel ve doğal güzellikleri koruyarak ilerlememiz gerekiyor.”

14:22 – Fettah Tamince: “Amacımız gelenleri sadece güzel odalarımızda konaklatmak değil, doğal ve kültürel güzelliklerimizle de tanıştırmak.”

14:26 – Yekta Kopan’ın moderatörlüğünde başlayan “Küresel Hedefler İçin Sanat ve Müzik” panelinin diğer konukları Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas ve İKSV Genel Müdürü Görgün Taner oldular.

14:28 – Yekta Kopan: “Sürdürülebilir kalkınma için en önemli adım aslında kültür sanat. Türkiye; 163 ülke arasında bilim ve teknoloji sırasında 51, kültür sanatta 58, uluslararası barışta 72, refah düzeyinde ise 162. sırada.”

14:31 – Görgün Taner: “Türkiye’de sanat eğitiminin okul öncesi ve esnasında önemle ele alınması lazım. Bunlar da belirli bir veri tavanında kayda alınarak ölçülmeli.”

Yekta Kopan, Murat Abbas ve Görgün Taner

 

14:34 – Görgün Taner: “Türkiye öncelikle yaratıcı endüstrilerin içinde bulunduğu ortamın ve iklimin ifade özgürlüğünü sağlayabilmeli. Hukuki bir altyapının olması ve adalet kavramının de öne çıkması lazım.”

14:39 – Murat Abbas: “2008 yılında İstanbul, kültür-sanat ve müzik sektöründe yükselen bir yıldızdı ama şimdi ekonomik, güvenlik ve politik sebeplerden ötürü işimiz çok çok zorlaştı.”

14:42 – “Sosyal Faydayı Fonlamak” panelinde IDEMA Kurucusu Ali Ercan Özgür, Avrupa Birliği Bakanlığı, Proje Bakanlığı Daire Başkanı Bülent Özcan, ICE Türkiye Direktörü Burçak Çullu ve Sustainable Finance Geneva Başkanı Fabio Sofia sunumlarını gerçekleştirmek üzere sahneye çıktılar.

14:46 – Fabio Sofia: “Son 10 yılda krizle birlikte çok şey değişti. Etkiye yönelik yatırım da bu şekilde ortaya çıktı. Etki yaratma niyeti ve etkiyi ölçmeye yönelik kapasiteye sahip olmanız çok önemli. Çünkü banka ve sermayelerin buna çok ilgi duyduğunu görüyoruz.”

14:49 – Bülent Özcan: “İyi bir şey yapmak isteyen, fayda üretmek isteyen kişi ve kuruluşlara kaynaklar her zaman var. Başta sivil örgütler olmak üzere, sosyal mahalle girişimleri çok farklı kurumların kaynaklarına ulaşabilecek durumdalar ama nasıl başlayacaklarını bilmiyorlar.”

14:54 – Burçak Çullu: “Projeler için, gerçekten ne istediğiniz sorusu, hedefinizin ne olduğu ve sizi farklı kılacak özgün noktayı bulmak gerçekten önemli.”

15:03 – Sosyal Fayda Zirvesi 2018, “Sosyal Fayda için Gıda” paneliyle devam ediyor. Panelin katılımcıları ise Refugee Life Food Incubation Topluluk Yöneticisi Rama Alkas, Tider Kurucu Başkanı Serhan Süzer, Şef Ebru Baybara Demir oldular.

15:11 – Serhan Süzer: “İyilik kopyalanarak çoğalır. Sivil toplum kuruluşları bir  satış noktası değildir, bu yanlış bir yaklaşımdır ve bunu da sosyal bir girişim olarak piyasaya süremezsiniz.”

15:16 – Ebru Baybara Demir: “Yemeğin lezzetli olduğu kadar sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını da önemsiyorum. Ürünün yetiştiği topraktan, yetiştiren çiftçiden ve ürünün yetişme koşullarından hepimiz sorumluyuz.”

Ece Çiftçi, Burcu Kayımtu, Gökçe Bahadır

15:20 – Ebru Baybara Demir: “Biz sanayileştik ama topraklarımız hibrid tohumları ve zirai ilaçlar sebebiyle hastalandı. Bu nedenle yerel tohumlarımızı tekrar bulduk, ki bu tohumlar susuz yetişiyor ve Türkiye’nin kuraklaşmasına karşı da bir plan yürütmeye başladık.”

15:23 – “Tüm Çocuklara Nitelikli Eğitim” paneli TBWA\Istanbul Genel Müdürü Burcu Kayımtu’nun moderatörlüğünde başladı. Panelin diğer katılımcıları SosyalBen Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ece Çiftçi ve SosyalBen Derneği Gönüllü Elçisi ve Oyuncu Gökçe Bahadır oldu.

15:24 – Ece Çiftçi: “SosyalBen” ile derdimiz; köy okullarındaki çocukların resim, müzik, dans, yaratıcı yazarlık spor gibi alanlarda kendilerini keşfetmeleri.

15:27 – Ece Çiftçi: “Gelişmekte olan ülkelerin çok temel dertleri var. Moğolistan’dan Kamboçya’ya, Hindistan’dan Ürdün’e aynı saha çalışmalarını oralarda da yapıyoruz. Biz sadece kendimizin zannediyoruz ama sorunlar tüm dünyanın sorunu.”

15:32 – Gökçe Bahadır: “Günümüzün çocukları yarının, geleceğin başarılı yetişkini demek. O yüzden çocukların hayalleri ve yetenekleri doğrultusunda ilerlemeleri çok önemli.”

15:36 – Gökçe Bahadır: “‘Benim gücüm hayal gücüm’ mottosu ile yola çıktık. Büyüdükçe belki hayal kurmayı unutuyor olabiliriz. SosyalBen’in yapmak istedikleri benim çocuklar için yapmak istediklerim çok örtüşüyordu.”

Gökçe Bahadır

 

15:44 – “Sosyal Girişimcilik için Artan İlgi” panelinde konuşan Impact Hub Kurucu Ortağı Semih Boyacı: “Sosyal girişimciler sosyal fayda yaratabilmek için kapsayıcı ve sürdürülebilir iş modelleri geliştiriyorlar.”

15:50 – E-Bursum Kurucusu & CEO’su Mesut Keskin: “Türkiye’de bırakın nitelikli eğitimi, temel eğitime katılamayan milyonlarca çocuk var. Bunun sebebi de finansal kaynağa ulaşamama ya da devam ettirememe.”

15:55 – Semih Boyacı: Sosyal fayda odaklı yeni iş modellerine ihtiyaç arttığı için burada devreye sosyal girişimciler giriyor.”

16:04 – “Sosyal Girişimciler İçin Yeni Platformlar” panelinde, UNCR’den Selin Ünal’ın moderatörlüğünde, IMECE’den Buğra Çelik, Atölye Kurucu Ortağı Engin Ayaz, Sürdürülebilirlik Adımları Kurucu Ortak & Genel Koordinatörü Emrah Kurum bir araya geldiler. 

16:09 – Buğra Çelik: “İmece projesinde sosyal girişimlerin sistemsel bir dönüşüm oluşturabilmelerini sağlıyoruz. Son 10 yılda iş yapış biçimlerimiz değişti ama bunları sosyal meselelerin çözümünde yeterince uygulamadığımızı düşünüyorum.”

16:19 – “İnsanlar Ve Dünyamız İçin Çalışmak” panelinde SDSN Türkiye Direktörü Bahar Özay’ın moderatörlüğünde, WWF Türkiye Genel Müdürü Aslıhan Durukan Pasinli, TAGES CEO’su Leyla Arsan ve Ogliv Vakfı Kurucusu Ferhan Geylan bir araya geldiler.

16:21 – Bahar Özay: “Dünyanın başındaki en büyük tehdit, iklim değişikliği ve biz bu ve diğer sorunları çözecek son nesiliz. İşin ucundan tutmazsak çocuklarımıza bir gelecek bırakamayacağız.”

16:23 – Aslıhan Durukan Pasinli: “Aynı işi yaparak farklı sonuçlar alamayacağız. Onun için biz WWF olarak çözümü inovasyonda görüyoruz. Bilinç oluşturma ve alışkanlık değiştirebilmek de çok önemli.”

16:28 – Aslıhan Durukan Pasinli: “Dijital şamandıralarla su kirliliğini ölçebilir hale gelmek istiyoruz. Pet şişe konusunda da STK’lar, kamu ve özel sektöründe bir arada olduğu bir oluşumla inovasyon konuşuyoruz.”

16:32 – Leyla Arsan: “Artık konvansiyonel araçlar çok işe yaramıyor, dijital her yerde. O yüzden plastiğin geri dönüşümü için oyunlaştırma ve blockchain altyapısını da kullanacağımız bir farkındalık projesi oluşturacağız.”

16:42 – “Dijital ve Sürdürülebilir” panelinde Ali Ercan Özgür’ün moderatörlüğünde, Outlandish Kurucusu Matt Kendon, Matthias Zwingli ve Burak Kılıç bir araya geldiler. 

16:57 – “Geleceğin Dili Kodlamayı Bugünden Konuşmak” panelinde Gelecek Şimdi’nin Kurucusu ve Gazeteci Ozan Onat’ın moderatörlüğünde, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve Türkiye Vodafone Derneği Başkanı Hasan Süel bir araya geldiler.

17:00 – Ozan Onat: “Yeni nesil teknolojilerin de etkisiyle tüm dünya bu zamana kadar karşılaşmadığımız bir ölçekte değişiyor. Bu değişime liderlik edecek yeni nesili eğitmek de en çok dikkat edilmesi gereken nokta.”

17:02 – Hasan Süel: “Vakfımızın amacı, ülkemizin coğrafyasındaki tüm insanlara hitap edecek ve onların ihtiyaçlarını karşılayacak projeler geliştirmek.”

17:05 – Hasan Süel: “Eğitimin çarpan etkisine çok önem veriyoruz ve çocukların gündemine 7 yaşından itibaren kodlamayı koyarsak, çocuklar hazır çözümler yerine algoritma mantığı ile kendi çözümlerini yaratabilirler dedik.”

17:09 – Sezai Hazır: “Asıl amaç kodlama eğitiminin bir müfredat haline getirilmesini sağlamak, M.E.B. ile de bu konuda adımlar atıyoruz.”

17:10 – Sezai Hazır: “Kodlama derslerini özel okullarda zaten veriyorlar ama bizim hedefimiz imkanı olmayan çocukları da kodlama ile buluşturmak.”

17:15 – Humanitarian OpenStreetMap Team İletişim Yöneticisi Sıla Alıcı, “İnsanlık için Açık Veri” isimli sunumunu gerçekleştirdi.

17:20 – BM Gönüllüleri Avrupa ve BDT Bölgesel Programı Uzmanı Dmitry Frischin: “Dijital ve sürdürülebilirlik sosyal faydaya nasıl bağlanabilir? Bu bağlamda telefon oldukça efektif bir araç.”

17:29 – Tühid Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş, sunumuna Burcu Kayımtu’nun moderatörlüğünde başladı.

 

17:48 – Zirvede kısa bir konuşma gerçekleştiren TRT World Genel Yayın Yönetmeni Fatih Er: “Bir medya kuruluşu olarak böyle bir projeye ev sahipliği yapmak istedik. Çünkü biz elimizi taşın altına koymazsa başkasının da koymayacağını düşündük.”

17:55 – “Geri Dönüşüm için Oyna” panelinde Oyuncu Serenay Sarıkaya ile birlikte sunumunu gerçekleştiren P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu: “Sürdürülebilirlik anlamında bizim atmadığımız her adım çocuklarımızın geleceğinden çalıyor. Bu şekilde devam edersek 2050’de bize 4 tane Dünya gerekiyor. Bu nedenle sürdürülebilirlik bizim gibi şirketlerin ödevi.”

17:59 – Aktris Serenay Sarıkaya: “Doğadan ihtiyacımız olan her şeyi alıyoruz ama geri vermeyi bilmiyoruz. Bu yüzden geri dönüşüm çok önemli. Biz doğayı üzmez, incitmez ve katlatemezsek doğanın da bize kat kat geri dönüşünü yapacağını düşünüyorum.”

18:00 – Serenay Sarıkaya: “P&G’nin geri dönüşüm konusunda her zaman elini taşın altına koyduğunu biliyorum. Böyle projelerin sosyal faydalarının ve etkilerinin yürekten gerçekleştiğine inanıyorum.”

18:01 – Serenay Sarıkaya: “Gençlerin ve çocukların ilgisi beni tabii ki çok mutlu ediyor ama bu kadar ciddi bir konuda P&G gibi büyük bir markanın da böyle fırsatlara ön ayak olması çok çok önemli.”

18:04 – Tankut Turnaoğlu – 2030’da P&G’nin de kendi hedefleri var ve bunlardan bir tanesi de tüm ambalajların geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşturulması. Örneğin 2019 başında Head & Shoulders %100 geri dönüştürülebilir olacak.

18:06 – Tankut Turnaoğlu: Benim sürdürülebilirlik kadar inandığım başka bir alan daha var: Spor. Sporla sürdürülebilirliği bir araya getirebiliriz çünkü Türkiye’e spor çok dikkat çeken bir alan ve farkındalığı da çok artıracaktır.

18:09 – Serenay Sarıkaya “Her zaman paylaşım ve iletişim içinde olalım ve lütfen bütün dünyamızı her bir parçasıyla korumaya devam edelim bunu yürekten diliyorum.”

18:10 – Sosyal Fayda Zirvesi 2018 sona erdi.

Exit mobile version