Site icon Campaign Türkiye

Siber zorbalık ve doğurduğu sonuçlara yakından bakın

İnternetteki “mükemmel” güzellik standartları ile mücadele etmek ve siber zorbalığın nelere sebep olabileceğini göstermek için uluslararası siber zorbalık karşıtı kar amacı gütmeyen kuruluş Cybersmiles, internet trollerinin başkalarına dayattığı standartları vurguladığı bir kampanya başlattı.

Artan sosyal medya kullanımı ve hatta bağımlılığı sonucunda çoğu insan çift hayat sürüyor. Çevrimdışı olduklarında, kendi kıyafetlerini kendileri için seçip, kendi istedikleri yemekleri yiyor, hayatlarını kendileri için yaşıyorlar. Ancak, telefonlar ele alındığında, hayatları aniden başkalarına ait oluyor. Her sosyal medya kullanıcısı ‘beğenme’ ile ödenen ve takipçilerinin istediği şekilde görünme zorunluluğu hisseden projeler haline geldi.

Kampanyada sosyal medya influencer’ı Chessie King‘in bir dizi fotoğraf ve video paylaşımı yapmasıyla, fiziksel özelliklerinin çarpıklıklarına dair devamlı aldığı eleştiriler ve bu düşüncelerin ne kadar tehlikeli ve kötü niyetli olabileceği vurgulanıyor.

King, “Trolleme, bir milyonu aşkın takipçiye sahip bir ünlü isimden, 100 takipçiye sahip 16 yaşındaki bir kişi de dahi olmak üzere herkesi etkileyebilir ve bunlar aşırı sonuçlara yol açabilir” uyarısında bulundu. “Geçtiğimiz altı ay boyunca, Instagram platformunda hayatımı daha fazla paylaştım ve trollerden, nefret mesajlarından bir türlü kurtulamadım. Trolller başa çıkılması gereken çok önemli bir konu. ”

Cybersmile’a göre, kampanya sadece 24 saatte 480.000 kişiye ulaştı ve bu da siber trollerin sosyal medya kullanıcıları üzerindeki etkilerinin adeta bir kanıtı.

Künye
Reklamveren The Cybersmile Foundation
Ajans Adam&Eve/DDB
CCO Richard Brim
Kreatif Direktörler Rasmus Smith Bech, Jonas Roth
Kreatif Ekip Lily Scarlett Hurst, William Blackburn
Post-Prodüksiyon FreeFolk, Cain & Abel
Retouch King Henry

Exit mobile version