Site icon Campaign Türkiye

Markaların sürdürülebilirliğe yönelik “aktif” adımlar atılması isteniyor

Yeni araştırmalar, Britanyalılar’ın çoğunluğunun, markaların çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmek için aktif olarak adımlar atmasını istediğini ortaya koydu.

YouGov‘un Campaign’e özel gerçekleştirdiği ve 2020’ye ait görüşleri kapsayan ankete göre; İngiliz halkının toplam %86’sı markaların veya işletmelerin harekete geçmesinin önemli (%59 “çok” ve %27 “oldukça”) olduğunu belirtti.

17 ülkeden 19.000’den fazla kişiyle yapılan ankette, İngiltere’deki insanların markalardan değişim talep etme olasılığının, %69 ile önemli olduğunu kabul eden en düşük oranı geri getiren ABD’li meslektaşlarına göre daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

İngilizlerin çevreye verilen zararın azaltılabileceğine inandığı en popüler yol, plastik kullanımının kesilmesiydi (%92 bunun “önemli” olduğunu söyledi) ve bunu fosil yakıtları, yenilenebilir enerjiyle değiştirmek (%84) izledi. Sadece yaklaşık yarısı et tüketiminin azaltılmasının önemli olduğunu söylerken, dörtte üçünden biraz azı daha az uçuş yapmanın kritik olduğunu belirtti.

Reklam sektörü liderleri, markaların nasıl değişime gittiklerine dair kanıt göstermelerinin önemli olduğunu, ancak kendi alışkanlıklarını değiştirme baskısı altında hissedebilecek tüketiciler için “eko-endişe” yaratmaktan kaçınmanın önemli olduğunu söyledi.

Anket, 18 Ekim ve 7 Kasım tarihleri arasında Avrupa, Asya ve Avustralya’daki insanların görüşlerini topladı. Markaların sürdürülebilirliğe yönelik aktif adımlar atmasının ne kadar önemli olduğunu ve daha çevreci olmanın en kritik yollarını sorguladı.

Tüm bölgeler için ilk iki eylem, plastiği azaltmak (%89 tarafından seçildi) ve fosil yakıtları değiştirmek (%82) oldu.

Unilever İngiltere ve İrlanda Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Sebastian Munden: “Alışveriş yapanların, yaptıkları küçük sürdürülebilir seçimlerin bir etkisi olabileceğine dair güvence – ve kanıt – aradıklarını biliyoruz.

Plastik, tüketiciler için büyük bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor ve Unilever olarak işimizdeki rolünü tamamen yeniden gözden geçiriyoruz. İşlenmemiş plastik kullanımını yarıya indirdik ve şimdi tüm ambalajların ‘geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya biyolojik olarak tamamen bozunabilen’ olmasını sağladık.”

Halkın daha çevreci olması için listede üst sıralarda yer alan diğer önlemler arasında giyim ve elektronik gibi eşyaların onarılması ve yeniden kullanılması yer alıyor. 10 Britanyalı’dan yaklaşık dokuzu (%87) ve tüm bölgelerdeki insanların çoğunluğu bunun karbon emisyonlarını azaltmada önemli bir faktör olduğuna inanıyordu.

Bu arada, Britanyalılar’ın yaklaşık dörtte üçü (%73) daha az uçuş yapmanın sürdürülebilirlik için önemli olduğuna inanırken, ABD ve Hong Kong’da yanıt verenlerin yalnızca yarısı (her biri %51) aynı fikirde.

PR Ajansı Don’t Cry Wolf’ CEO’su ve Kurucusu John Brown, markaların tüketicilere “distopik bir gelecekte net karbon sıfır olacağımızı söylemek” yerine uygulamaya koydukları gerçek değişiklikleri göstermeleri gerektiğini söyledi. “Markaların karbon ayak izini azaltmaları her anlamda çok önemli ama artık bunu duyurmak için çok geç.

Markaların yol haritasını göstermesini önemsiyorum, bu yönde ilerlemeye başlamaları gerekiyor. Artık bu, distopik bir gelecekte net karbon sıfır olacağımızı söylemekle ilgili değil, artık bizim halihazırda gittiğimiz yolun bu olduğunu söylemeye başlamalılar.

Bence en büyük zorluk, bir iyimserlik duygusunu nasıl ilettiğiniz ve iyileştirme, adımlar ve yolculuğun bir parçası olduğunuz gerçeği hakkında nasıl konuşabileceğinizdir.” diye ekledi.

Araştırmaya dair verilerin bulunduğu tabloları incelemek için tıklayın.

Exit mobile version