artwork

Markaların dönüştürme gücü ile iyilik adına projeler tasarlıyoruz

3 yıl önce

0

think.co Kurucusu Aslı Özge Tamtürk, ajansın üzerine kurulu olduğu felsefe ve bakış açısını açıklarken marka amacına odaklı çalışmalarından verdiği örnek ile stratejilerinden bahsediyor.

Markayla hedef kitle arasında karşılıklı inanç ve güvenin daha da güçlendiği sürdürülebilir bir ilişkiyi amaçlayan ve ‘iyilik’ üzerinde yoğunlaşarak projeler tasarlayan think.co, son dönemlerde daha da önemli hale gelen marka amacına hizmet eden en yeni projesi Biz Voleybol Ülkesiyiz’in detaylarını paylaşıyor ve ileride daha da heyecanlı projelere imza atacaklarını ekliyor.

Necla Eylül Durukan 3 yıl önce faaliyetlerine başlamış ve hayata dokunan somut ve deneyimsel projeler üreten bir yeni nesil reklam anlayışını benimsemiş olan think.co’nun hangi bakış açısı ile ne tür hizmetler verdiğinden bahsedebilir misiniz?

Aslı Özge Tamtürk think.co, sürdürülebilirlik ve yaratıcılık odaklı, iyilik temelinde iletişim projeleri tasarlayan bir proje tasarım ajansı.

Markaların yaşamı hatta bireylerin davranışlarını dönüştürme gücüne inanan bir bakış açımız var. Bu bakış açısı ile, markaların yaşam alanlarımızı bütüncül olarak besleyen, kente, insana, sanata, kültüre, yaşama değer katacağı ve böylece de tüketiciyle duygusal bağ kuracağı projeler için çalışmaktayız.

Yeni nesil bu platformda, «Empathy Marketing» ve değer katma misyonu ile, markaların sloganlarının veya ürünlerinin can verdiği, insanların hayatına dokunan, hayatın kalitesini artıran, günlük bir ihtiyacı karşılayan veya güzel bir an yaratan projeler ile, açıkhavada “media first” mecra yaratımı tasarlıyoruz.

Verdiğimiz hizmet ilk bakışta alternatif açıkhava reklam fikirleri üretmek gibi görünse de, esasen reklam alanı olmayan yerleri iyilik ve yaratıcılık temelinde markalayarak etkileşimi yüksek ambient/guerilla marketing içerikli mecra haline getirmek diyebilirim.

Necla Eylül Durukan Sürdürülebilirlik ve yaratıcılık odaklı iyilik temelinde çalışmalarınız bulunuyor, bu da bir noktada birçok markanın izlediği bir yol olan ‘brand purpose’a dokunuyor. Bu alanda çok fazla rekabet olduğu için farklılaşmak adına müşterilerinize nasıl çalışmalar öneriyorsunuz? 

Aslı Özge TamtürkBrand purpose’a katkı sağlamak adına hedef kitlenin ne düşündüğünden çok ne hissettiği ve neye ihtiyaç duyduğunu gözlemleyerek fikirler yaratıyoruz.

Markaların iletişimindeki “brand purpose”un bir ihtiyaçtaki karşılığını tanımlıyor ve arasında köprü oluyoruz. En büyük farkımız köprü olurken ortaya çıkıyor diyebilirim. 

Biz, doğru partnerlerin bütünsel hareketiyle sürdürülebilir dönüşümün hayata geçeceğine inanan bir firma olarak, büyük enerjileri pozitife kullandırma elçiliğini üstlenmeye talibiz.

İhtiyaca yönelik partnerleri yanımıza alarak harekete geçiyor, çözülmeyi bekleyen bir toplumsal sorun veya iyileştirilebilir bir deneyim için gerekli zemini yaratıyoruz.

Burada think.co ağı devreye giriyor. Yerel yönetimlerin, otoritelerin, sanatçıların ve bireylerin ihtiyaçlarının içine dahil olduğu think.co ağının imkanları ile mutlaka brand purpose’u veya ürünün kendisini deneyimletmek üzere bir zemin hazırlıyoruz. Genellikle hazırladığımız bu zeminler ile “media first” mecra yaratımı tasarlamış oluyoruz.

Necla Eylül Durukan Vestel’in “Biz Voleybol Ülkesiyiz” de bu çalışmalarınızın arasında dikkat çekiyor. Projenin detaylarını sizden dinlemek isteriz. Nasıl bir fikirle yola çıktınız, stratejiniz doğrultusunda hangi mecraları kullandınız, yansımaları ne oldu?

Aslı Özge Tamtürk Vestel’in Concept İstanbul ile oluşturduğu “Biz Voleybol Ülkesiyiz” kampanyası paralelinde, Vestel’in Japonya’da madalya yolculuğuna çıkan Filenin Sultanları’na olan inancını ve desteğini, yapılan entegre kampanya fikirlerimizle vurgulamak öncelikli hedefimizdi.

Bu doğrultuda bizi voleybol ülkesi yapan, bu ülkede yetişen Sultanlar’ımızı ülkemizi temsil etmek için çıktıkları olimpiyat yolculuğu öncesinde, İstanbul Havalimanı dış hatlar giden yolcu alanına yerleştirdiğimiz devasa voleybol filesi ile tüm ülkenin desteğini kızlarımıza hissettirmeyi amaçladık.

Projelerimizi tasarlarken think.co olarak alışılmış iyilik hareketlerinin ötesinde kalıcı, sokağa ve insana yaşama değer katan, şehre estetik ve yaratıcılık sunan fikirler ile somut boyutta dönüşüm yaratacak zeminleri tasarlamaya özen gösteriyoruz. 

Vestel ve İBB iş birliği ile Biz Voleybol Ülkesiyiz kampanyasının enerjisini ve kaynaklarını deneyime dönüştürerek, tamamen profesyonel kriterlere uygun olarak yenilediğimiz ve spora alan sunarak şehre armağan ettiğimiz bir voleybol sahası ile ifade ettik. İstanbul genelinde detaylı bir ön araştırma ile lisanslı sporcuların en çok kullandığı saha olan Caddebostan sahasını özellikle seçtik.

Buna ek olarak, yine İBB iş birliği ile İstanbul metro kabinlerini voleybol sahası gibi giydirerek, metro yolculuklarına renk katan ve kendi ölçeğinde bir ilk olan projemizi de aynı kampanya dahilinde hayata geçirdik.

Bu entegre uygulamaların yansımaları da oldukça etkili oldu. Pandemi sebebi ile metro kullanımları eskiye oranla bir düşüş göstermiş olsa da, hem mevcut metro yolcuları hem de sosyal medya yansımaları ile oldukça erişimi yüksek bir iletişim oldu. 

Vestel iş birliği ile, yenilediğimiz sahanın maçlara elverişli hale gelmesi, gelen sporcu trafiğini oldukça etkiledi. Sahanın günlük ortalama kullanımı 5-6 saat iken, yenileme sonrasında günde 10 saate kadar ulaştı. Sahadaki günlük maç sayısı beşten dokuza ulaştı. Eski Voleybol sahasını günlük 6-7 kişilik grupların katılımı gözlemlenirken, şimdilerde 20-25 kişilik gruplar ağırlanıyor. Hem kampanyanın erişimi hem de dokunduğumuz ihtiyaç, karşılığını fazlasıyla buldu diyebiliriz.

Necla Eylül Durukan Bu yeni nesil anlayışın ve projelerinizin marka algısına veya farkındalığına, hedef kitle üzerindeki etkisine katkıları nasıl oluyor?

Aslı Özge Tamtürk Marka karakterini anlamlandırmak, amaçlarını somutlaştırmak, gerçek fayda sağlamak, tüketicinin hayatındaki yüz ölçümünü artırmak gayesi ile projeler tasarlıyoruz. 

Rolümüz; tüketici deneyimlerinin daha iyi bir versiyonunu oluşturmaktan sorumlu olmak.

Bu yeni yaklaşım ile bildiğimiz şekliyle “marka deneyimi” ifadesini de değiştiriyor, markaların reklamlarının tüketicideki bir ihtiyacın karşılığını veya dönüşmeyi bekleyen bir konuyu deneyimlenmesi için anlar yaratıyoruz.

Böylece, markaları sürekli sevgilisine sevdiğini söyleyen ama onun ihtiyaçları ve dönüşümü için harekete geçmeyen ilişki versiyonundan, az konuşup sevgilisi için çok şey yapan böylece karşılıklı inanç ve güvenin daha da güçlendiği sürdürülebilir bir ilişkiye taşınmasına katkı sağlıyoruz. 

Necla Eylül Durukan Yaklaşık bir seneyi aşkın bir süredir zor bir süreçten geçiyoruz, bu anlamda ‘iyilik’ adına katkılarınız da çok değerli. İleriki dönem için ufukta nasıl projeler var? Markaları think.co cephesinde neler bekliyor? Markalara yeni Neler sunmayı planlıyorsunuz? 

Aslı Özge Tamtürk Önümüzdeki günlerde hayata geçecek yine bizi oldukça heyecanlandıran, bakış açımızı ortaya koyabileceğimiz yeni projelerimiz var.

think.co cephesinde tüm projeler bir alarmla başlıyor. İhtiyaç olarak çözülmeyi bekleyen büyük/ küçük bir alarm! Biz think.co olarak hangi marka ile hangi ihtiyacı daha doğru okuyabileceğimizi çalışmaya devam ediyoruz. 

Media first alternatif açıkhava projeleri tasarlarken, ‘Hangi ihtiyaca dokunmak istiyoruz? Neyi iyileştirmeyi ve dönüştürmeyi amaçlıyoruz? Kullanabileceğimiz mecralar, yeni alanlar ve hedef kitlenin ihtiyacını yakaladığımız zeminler ile think.co ağını nasıl buluşturabileceğimiz üzerine çalışıyoruz.

 

Bu yazı ilk kez Campaign Türkiye’nin 115. sayısında yayımlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Daha İyi Bir Gelecek Platformu Kuruldu

Enerjisa Enerji ‘Daha İyi Bir Gelecek’ platformunu hayata geçirdi...