artwork

Gigya, KOZ Partners’la anlaşma imzaladı

9 yıl önce

0

Müşteri Bilgisi ve Erişim Yönetim (Customer Identity Access Management – CIAM) çözümleri sunan Gigya, Türkiye’de KOZ Partners Danışmanlık Çözümleri‘yle kurduğu ortaklıkla Avrupa’daki yeni genişleme planını duyurdu. Gigya ve KOZ Partners yaptıkları iş ortaklığıyla büyüyen Müşteri Bilgisi ve Erişim Yönetimi pazarında bölgesel talepleri karşılayacaklar.

Uluslararası pazarlarda güçlü bir yerel mevcudiyet elde etmek isteyen Gigya, dünyanın çeşitli yerlerinde ortaklık yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, Türkiye dışında, Kuzey Amerika, LATAM, EMEA, Güney Doğu Asya ve Avusturalya’da küresel ortaklıklara sahip.

Müşteri bilgilerini 30’dan fazla sosyal medya ağı ile entegre bir şekilde çalışarak elde eden Gigya ile KOZ Partners bugün yapmış oldukları basın toplantısında markalara sundukları hizmetleri anlattılar.

 KOZ Partners Danışmalık ve Çözümleri CEO’su Koray Öztürkler‘in paylaştığı bilgilere göre, GlobalWebIndex tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, ortalama olarak sosyal medya kullanıcılarının günde 2 saat 25 dakikasını sosyal ağlar ve mikro blog sitelerinde harcadığını gösteriyor. Türkiye’de ise gün içerisinde internette harcanan 4 saat 50 dakikalık sürenin 2,9 saati sosyal medyaya ayrılıyor.

Dijital müşterilerin farklılıklarını ve tercihlerini bilen pazarlamacıların kazanacağını belirten Öztürkler, digital ortamda ve sosyal medyada vakit geçiren çok farklı kuşaklar ve onların farklı alışkanlıkları olması dolaysıyla birbirine yakın gibi duran ancak önemli farklılıklar gösteren kuşaklara özgün, farklı bağlılık programları  ve iletişim stratejileri geliştirmek gerekliliğine vurgu yaptı.

Öztürkler, konu ile ilgili açıklamasında ayrıca şunları dile getirdi: “Gelişmiş bir pazar konumunda olan Türkiye, aynı zamanda teknolojiyi iyi kullanan, 40 milyonun üzerinde sosyal hesabın bulunduğu çok genç bir nüfusa ve hızlı geniş bant internet altyapısına sahip. Bu nedenle Türkiye pazarı, markaların müşterilerine dijital kanallar üzerinden hizmet ulaştırmasına çok müsait. Gigya çözümünün, müşterilerin sosyal medya hesapları üzerinden markaların online site ve mobil uygulamalarına otomatik kayıt işlemlerini sağladığını, edinilen müşteri bilgilerini ve online alışkanlıklarını filtreleyerek  markalara, müşterilerinin bağlılığını ve e-Ticaret gelirlerini artırmalarını sağlayacak çözümler paketi sunan bir ürün olduğunu söyleyerek, Türkiye’deki müşterilerimize en gelişmiş çözümleri sunmaya hazırız.”

Türkiye’de online müşteriyi, sadık müşteriye dönüştürme hedefiyle çalışacaklarını ifade eden Gigya Kanal ve Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Patrick McCue ise konu ile ilgili açıklamasında, “Şirket olarak geçen sene hızlı bir uluslararası büyüme yakaladık; Müşteri Bilgisi ve Erişim Yönetimi pazarı da geride bıraktığımız dönemde önemli derecede büyüme kaydetti. KOZ Partners Danışmanlık Çözümleri’nin desteğiyle Türkiye’deki mevcudiyetimizi genişleterek sahadaki liderliğimizi sürdürecek ve şirketlerin müşterileriyle kişiselleştirilmiş ve kimlik bilgisi tabanlı ilişki kurması ve bağ oluşturmasına yardımcı olacağız” dedi.

Gigya’nın birebir CRM sistemi olmadığını, birçok CRM sistemiyle entegre çalışan bir tool olduğunu dile getiren McCue, online dünyada insanların artık kayıt formları ve süreçlerinden sıkıldığını, Gigya’nın bu sebeple müşteriye kayıt ol demek yerine sosyal medya üzerinden müşterileri tesbit etme imkanı sunduğunu belirtti. SAP gibi sistemlerin kategori kapasitesinin üzerinden bir veri kategorizasyonu sunan Gigya’nın 40 ülkede 2,5 milyar kayıtlı kullanıcısı mevcut.

İnternette insanların anonim olmasının önüne geçmek adına öncelikle güven meselesini çözmek gerektiğini vurgulayan McCue, “Güven duyulan bir markaysanız kullanıcılarınız size güvenecektir. Ama bunun yanında, ‘Senden aldığım veriler arasında htiyacımdan fazlasını kullanmayacağım, timeline’ında paylaşmayacağım, bilgilerini koruyacağım ve sana uygun içerik sunacağım’ gibi konuların sözünü müşteriye vermeniz gerekir. İzinsiz toplanan verininse zaten hiçbir değeri yok. Böyle bir durumda zaten kullanıcınız sizi bırakır ve itibarınız kaybolur. İkinci zorluk ise amaç. Pazarlamacılar müşterilere uygun içerik sunmada zorlanıyorlar. Bu iki zorluğu aştıktan sonra işler daha kolay” yorumunu yaptı.