Site icon Campaign Türkiye

Facebook’tan ‘tartışmalı’ sayfalara reklam sınırlaması

Facebook’ta yer alan ve aile içi şiddeti teşvik eden kampanyalar, dünya çapında büyük tepkiyle karşılandı. Bunun üzerine site, bu gibi reklamların bulunduğu sayfalara reklam kısıtlaması getirme kararı aldı.

Bugünden (1 Temmuz) itibaren Facebook, hangi sayfaların ve grupların içeriklerinin yanında reklam da görülebileceği konusunda yeni bir politika uygulayacak. Bundan böyle site, içeriğinde şiddet ya da müstehcenlik barındıran sayfa ve grupların reklam alabilmesini engelleyecek.

“The Everyday Sexism Project” gibi oluşumlar, isimleri kadına yönelik şiddeti teşvik eden içeriklerle bir arada görülen markaları, reklamlarını Facebook’tan çekmeye davet etmişti. Sitenin bu konudaki tutumu da “The Everyday Sexism Project” gibi oluşumlardan yana oldu.

Twitter’daki #fbrape (Facebook’ta tecavüz) hashtag’iyle 50.000‘in üzerinde tweet atılmasının ardından, Nissan ve Nationwide‘ın da içinde bulunduğu bazı markalar reklamlarını Faceook’tan çekme kararı almışlardı. Unilever ve Procter&Gamble gibi markaların da benzer bir tutum sergilemesine yönelik baskılar ise sürmekte.

Bu konudaki açıklamasında Facebook, kullanıcılarla markaları birtakım içeriklerden korumak ve paylaşım özgürlüğünü zedelememek arasında bir denge kurma çabasında olduğunu belirtti. Sitenin yaptığı açıklama şöyle:

“Markaların, ürünlerini tanıtmak için ne kadar çok çaba verdiğini biliyoruz ve hedeflerini önemsiyoruz. İlkelerimize aykırı içerikleri incelemek konusunda, halihazırda titiz bir inceleme ve silme politikası izliyoruz. Öte yandan, bazı tartışmalı sayfa ve grupların içeriklerinin yanında yer alan reklamların önüne geçebilmek adına daha da temkinli davranmamız gerektiğini fark ettik.

Hiçbir dijital platformun yakalayamayacağı gibi biz de mükemmelliği yakalayamayacağımızı biliyoruz, ancak her zaman daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Reklamcılara, bu konudaki tepkimizi net bir biçimde iletiyoruz. İnanıyoruz ki attığımız hızlı adımlar oldukça olumlu sonuçlar doğuracak ve bu konuda yeni sorunlar yaşanmasını önleyecek.”

Kaynak: Marketing Magazine

 

 

Exit mobile version