artwork

CoFuture İnovasyon Festivali canlı akış

6 yıl önce

0

WPP tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen düzenlenen medya ve pazarlama odaklı CoFuture İnovasyon Festivali ile ilgili tüm gelişmeleri, öne çıkan noktaları ve farklı salonlarda gerçekleştirilecek konuşmaları canlı akışta dakika dakika takip edin.

10:00 – CoFuture İnovasyon Festivali, WPP Türkiye Ülke Müdürü Demet İkiler’in açılış konuşması ile başladı.

10:10 – Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı ve Ekonomist Prof.Dr. Özgür Demirtaş “Beklenilenden Daha Hızlı Gelecek” konuşmasını gerçekleştiriyor.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı ve Ekonomist Prof.Dr. Özgür Demirtaş

10:20 – Prof.Dr. Özgür Demirtaş: “İçinde yaşadığımız dünya hızla değişiyor ve tüketicilerde buna hızla adapte oluyorlar. Biz pazarlamacıların işi artık daha zor çünkü harcanan her paranın bir değeri olmak zorunda.”

10:30 – Prof.Dr. Özgür Demirtaş: “Cari açık, Türkiye’nin ne kadar dolara ihtiyacı olduğunu gösterir. Cari açık kapanmazsa her şey biter. Cari açık ne kadar fazlaysa, o kadar yabancı para birimine talepte bulunursunuz.”

10:45 – Prof.Dr. Özgür Demirtaş: “Blockchain’in önünde hiç bir güç duramaz, bu internetin ilk yıllara benzer. Eskiden internetten bir şey alınırken dokunmadan alınmaz denirdi, artık bakmadan otomobil alınıyor.”

10: 50 – Prof.Dr. Özgür Demirtaş: “Dünya nereye gidiyor, teknoloji nereye gidiyor? Teknoloji hızla ilerliyor diyorsunuz ama hangi hızla ilerliyor bilmiyorsunuz. 40 yıl sonra her saniyede bir, bir bilgi üreteceğiz. Önemli olan data değil, datayı yorumlayacak beyin”

10:58 – Prof.Dr. Özgür Demirtaş: “Eskiden Cengiz Han bir yeri işgal edince, ilk tabu müdürlüğünü yakıyormuş. Başka bir şey yapmaya gerek yok zaten.”

11:05 – Prof.Dr. Özgür Demirtaş: “Dalgasız denizden korkun siz, denizlerde hiç dalga olmazsa bilin ki ay kopmuş gitmiş, 3 aya ölürüz.”

11:16 – Prof.Dr. Özgür Demirtaş: “30 yıl sonra robotları gözümüzle göremeyeceğiz çünkü önümüzden o kadar hızlı geçecekler ki onları göremeyeceğiz.”

12:00 – CoFuture İnovasyon Festivali, FINA & FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ve WPP Türkiye Ülke Müdürü Demet İkiler’in söyleşisiyle devam ediyor.

12:07 – FINA & FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin: “Benim girişimcilik hikayem aslında bir girişimcinin oğlu olmamla başladı. İşiyle yaşayan bir insanın oğluyum. Hem iş hem de sosyal anlamda bir girişimcinin oğlu olmak büyük bir avantaj getirdi tabii ki.”

12: 12 – FINA & FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin: “Hep sorgulamak lazım neyi daha iyi yapabiliriz, nasıl daha iyi yapabiliriz ve neyi yapmamak gerekiyor.”

12:15 – Murat Özyeğin: “Bir girişimciye mentorluk yaptığınızda o girişimci başarılı olup parasını kazanıyor ve o parayı kenara koymuyor, o da başka birine melek yatırımcı oluyor.”

FINA & FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin

12:20 – Demet İkiler: “Türkiye’de yaratılan birtakım hizmet modelleri artık yurtdışında da değer görmeye başladı. Bugünün ortamında herkes kendini yeniden tanımlamaya çalışıyor ve karşımıza şirket içi girişimcilik kavramı çıkıyor.”
Murat Özyeğin: “Bugünün ortamında herkes kendini yeniden tanımlamaya çalışıyor ve karşımıza çıkan da bu şirket içi girişimcilik.”

12:28 – Demet İkiler: “Türkiye, çok zengin ve inovatif kültürün beslenmesiyle dönüşümü destekleyici kodlara sahip bir ülke.”
Murat Özyeğin “Türkiye’nin bence en büyük itici gücü değişime açıklık ve merak faktörü.”

12: 30 – Murat Özyeğin: “Bizim kapımızı ne kadar kıran ve bir konuyla ilgili ne kadar hata yapmaya yakın şirketle çalışırsak o kadar mutlu oluyoruz. Çünkü ne kadar hata, o kadar risk demek. Kurumsal öğrenme dediğimiz şey buradan geçer.”

12:35 – CoFuture İnovasyon Festivali, Insider’ın “Dijitalde Büyümenin Geleceği” paneliyle devam ediyor. Panelistler: Toyota Türkiye’den Burak Kartal, Demsa Group’tan Faruk Balmumcu ve Insider’dan Muharrem Derinkök.

12:40 – Burak Kartal: “Toyota 2017 yılında hibrit için farkındalık yaratmaya odaklandı. Çünkü dünyada ciddi bir değişim oldu. Birçok ülke dizeli kullanmayı bırakmışken biz hibrite hala tam ısınamadık, amacımız bu algıyı değiştirmek.”

12:48 – Faruk Balmumcu: “Markayı ne kadar genişlettiğimiz önemli. Bu yüzden her bir veriyi çok önemsiyoruz.”

12:55 – Muharrem Derinkök: “E-ticaret artık tamamen bağımsızlaştı ve büyümeyi sağlayan güç halini aldı.”

12:59 – Ali Can Kamiloğlu: “Türkiye’de internete giren her 100 kişiden 16’sı otomobil kategorisini içeren siteyi ziyaret ediyor.”

13:07 – Muharrem Derinkök: “Kullanıcıyı müşteriye dönüştürmek ve sadık müşteri yaratmak hem online hem offline’ı büyüten bir durum.”

13:13 – Burak Kartal: “Google’da herhangi bir reklam alanında bizi gören insanın bayiye girip girmediğini öğrenebiliyoruz.”

14:10 – CoFuture İnovasyon Festivali, Wavemaker Head of Strategy and Product Nick Vale ve Managing Partner Elif Pulcu’nun “Impact of Purchase Journey” paneli ile devam ediyor.

15:15 – Nick Vale: “Neden bugünlerde insan pazarlamada çalışmak ister ki? Son 8-9 ay tam bir felaketti. Dijital ise tam bir yıldız.”

14:17- Nick Vale: “Dikkat etmemiz gereken en önemli 3 şey; short-termism, dikkat çekme ve iş modeli yıkma.”

14:20 – Nick Vale: “Satın alma yolculuğu, pazarlamada başarılı olmanın kilit noktası.”

Wavemaker Head of Strategy and Product Nick Vale

14:25 – Nick Vale: “Hedef artık kısa dönemde kar etmek, internetteki tıklanma oranlarını takip etmek ya da müşterimizden bahsetmek değil, markamızın değerini ve etkisini ölçmek daha önemli.”

14:28 – Elif Pulcu: “Pasif dönem algısı hem kategori hem ülke bazında oldukça değişkenlik gösterir, bu tamamen kategorideki markaların tüketicinin zihninide farklılaşmasına oranına göre değişkenlik gösteriyor.”

14:32 – Elif Pulcu: “Pazarlamanın ikinci en büyük sorunu dikkat. Şehirde yaşayan bir insan günde ortalam 5000 mesaja maruz kalıyor, dikkat süremiz sadece 8 saniye; bu yüzden bir tüketicinin dikkatini çekmek çok daha zor. Dikkat çekmek için satın alma yolculuğunun dinamiklerini çok iyi bilmek lazım.

Wavemaker Managing Partner Elif Pulcu

14:35 – Elif Pulcu: “Pasif dönem algısını yaratırken tüketicileri kaybetmemek için aktif dönemde o tüketicileri çok iyi takip etmek gerekiyor ki satışa dönsün.”

14:40 – Nick Vale: “Satın alma yolculuğunu bozulmanın gelişini görmek ve derecesini anlamak için de kullanabilirsiniz.”

14:44 – CoFuture İnovasyon Festivali, “Are You Ready for Amazon?” paneliyle devam ediyor. Mindshare digital birim yöneticileri Zafer Tipigil ve Evre Peştereli 2018 yılı içerisinde heyecanla beklenen Amazon’a yakından bir bakış ile markaları nelerin beklediğine dair dünyadan örnekler ve tahminleri paylaşıyor.

14:47 – Zafer Tipigil: “Büyük bir network’te çalışmanın önemli avantajlarından biri, sizin kısa kaldığınız yerlerde size destek olacak birilerinin muhakkak olması.”

Mindshare Chief Client Officer Zafer Tipigil

14:52 – Evre Peştereli: “Amazon’un tüketicisini çok iyi tanıyor olması pazarda ona büyük bir avantaj sağlıyor. Mesela Almanya’nın Amazon sayfasında Türkçe alternatifi var.”

14:56 – Zafer Tipigil: “Amazon girdiği pazarlarda alışveriş deneyimini, müşteri alışkanlıklarını çok büyük oranda değiştiriyor. Girdiği pazarlarda %5-6 arası bir pazar payı elde ediyor. Hem pazarı büyütüyor hem de o pazardan önemli bir pay kazanıyor.”

Mindshare Head of Digital Evre Peştereli

15:03 – Evre Peştereli: “Amazon’un yapmak istediği sadece tüketici ihtiyaçlarına cevap vermek değil, daha tüketicinin kendi ihtiyacını fark etmeden bilip ona göre hareket etmek.”

15:30 – Facebook Head of Sales Erdem Çelik sadece maliyet değil değer optimizasyonu için markalara önerilerde bulunuyor.

Facebook Head of Sales Erdem Çelik

15:33 – Erdem Çelik: “Facebook’un global önceliklerinden bir tanesi kullanıcılara amacına uygun reklam göstermek ve işletmeler için bir pazarlama platformu sunmak.”

15:37 – Erdem Çelik: “Temelde dijital medya, reklamverenin daha önce konvansiyonel yöntemle ulaşamadığı insanlara ulaşmasını sağlıyor.

15:45 – Erdem Çelik: “Dijital medyanın markaya en temel katkısı, doğru kitleyle ve markayı hızlı bir şekilde buluşturması.”

15:48 – Facebook Market Development Lead Lavina Gallagher, “Innovation that Fuels Growth” başlıklı konuşmasında en son kullanıcı trendleri ve alışkanlıkları doğrultusunda markalar için önümüzdeki dönem pazarlama fırsatlarını anlatıyor.

Facebook Market Development Lead Lavina Gallagher

15:52 – Lavina Gallagher: “En önemli özelliklerimiz; reklam teknolojimiz, topluluk yönetimi yeteneklerimiz, kreatif platformlarımız, küçük iş anlaşmalarımız, tüketiciyi dinlemek ve ölçümlemek.”

15:56 – Lavina Gallagher: “İçerik, yer alacağı platforma göre özelleştirilmeli ama bunu her platform için yapmak pahalı bir iş. Bu yüzden partnerlerimiz, içeriğinizi her platforma daha uygun fiyatla özelleştirebilir.”

16:04 – Lavina Gallagher: “Kişiselleştirilmiş reklamlar sayesinde hedef kitlenizle uyuşan içerikler üretebilir ve marka bilinirliği ile değerini arttırabilirsiniz.”

16:28 – Oracle Alliance & Channel Director Ali Berkay Özköse, “Adoptive Intelligence Enabled Data Driven Communications” konulu sunumunda son trendleri ve Turkiye’deki markalardan örnekler paylaşıyor.

16:34 – Ali Berkay Özköse: “Aslında algoritmalar da bizden çok farklı bir şekilde öğrenmiyorlar. Öğrenme işinde olay aslında çok temel prensiplere dayanıyor.”

16:40 – Ali Berkay Özköse: “Modelleme, data ve verileri işleme denklemleri aslında hep vardı ama bizim AI konuşmamızın sebebi çok yüksek miktarda data toplama gücüne sahip olması.”

Oracle Alliance & Channel Director Ali Berkay Özköse

16:47 – Ali Berkay Özköse: “Bundan 10 yıl önce Kanada’da ve ABD’de yeni kurulan startup’lar adapte olamadıkları zaman ciddiye alınmıyorlardı. Şimdi ise her şey AI’a döndü ve %70 AI mesajı veriyorlar. Bundan 10 sene sonra AI konusu startup’ların olmazsa olmazı olacak.”

16:53 – Ali Berkay Özköse: “Biz, uzmanlara ve endüstrilere yardımcı olacak bir AI yapısı oluşturmayı amaçlıyoruz. AI kolay tüketilebilir olması için üretilmiştir.”

17:03 -Wanda Digital Yönetici Ortağı Burak Günsev, “How gaming will change the game?” panelinde GroupM, Netmarble ve Xbox’tan konukları ile pazarlamanın yükselen trendi olan oyun pazarının marka ve pazarlama stratejileri üzerindeki etkisi ve önümüzdeki dönem beklentilerini örneklerle paylaşacak. Günsev’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelin konuşmacıları ise GroupM Gaming Lead Başak Taşdemir, Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek ve Xbox Kategori Sorumlusu Mehmet Tür oldu. 

17:05 – GroupM’den Başak Taşdemir: “Gaming, sadece 15-17 yaş arası ergen erkek çocuk aktivitesi gibi gözükse de Türkiye’de yaş ortalaması 28.”

17:13 – Burak Günsev: “Gaming sektörü, artık endüstriler üstü bir hal aldı. Xbox ciddi bir şekilde tekrar piyasaya dönüyor.”

17:20 – Mehmet Tür: “İnsanlar oyunları pek çok cihazda tüketiyorlar ve gelişen bulut teknolojisiyle oyunlarını bir platformdan diğerine taşımakta sıkıntı görmüyorlar.”
17:27 – Barış Özistek: “Mobil hem oyundan kopup çalışma hayatına giren eski kitleyi oyuna döndürdü, hem de bu dünyaya hiç girmemiş bir kitleyi yarattı.”
17:35 – Başak Taşdemir: “Oyunların, filmlerden daha fazla etkileşim elde ettiğini tespit ettik. Marka iletişim stratejimizi, gaming ekosistemine tercüme ederek kullanabiliyoruz. Böylece oyun ve oyuncu arasına girmeden doğru şekilde reklam yapmayı öğrendik.”
17:38 – Barış Özistek: “Reklam, oyun sektörü için önemli bir gelir kalemi değil, sektör içerisinde %0.5-1 oranında payı var.”
17: 45 – Mehmet Tür: “İçeriğe verilen önemin artmasıyla oyun yatırımları da artacak.”
17:48 – Burak Günsev: “eSpor olimpiyatlara girmeden o saygıyı, ünü ve kabullenişi elde edemez.”