Site icon Campaign Türkiye

CEF 2018: Günün özeti

Finans dünyasının önde gelen isimlerini ağırlayan CEF 2018, akademik yaklaşımların, finans teknolojilerinin ve küresel finansın tartışıldığı panellerin ardından sona erdi. Gün içinde öne çıkan konular şu şekilde:

Sabancı Üniversitesi ve Akbank iş birliğiyle gerçekleştirilen CEF 2018: Finans Piyasalarının Geleceği paneli sabah erken saatlerde başladı.

Zehra Sayers, Özgür Demirtaş ve Suzan Sabancı Dinçer’den açılış konuşmaları

İlk olarak Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş konuklara “hoş geldiniz” dedi ve açılış konuşması için Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zehra Sayers’i sahneye davet etti.

Zehra Sayers, CEF 2018’in açılış konuşmasında burada olmaktan dolayı duyduğu heyecanı dile getirdi ve 2. kez düzenlenen kongrede Sabancı Üniversitesi’nin imza attığı ilklere değindi.

“Kalite standardını sürdürerek Türkiye’ye değer katmak ve bölgeyi tüm dünyaya tanıtmak finans merkezimizin misyon ve vizyonları arasında yer alıyor” diyen Sayers’in ardından Özgür Demirtaş yeniden sahneye çıktı ve açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

“CEF Kuruluşunun ikinci yılında yüzlerce öğrenci ve profesyoneli eğiterek dünyanın en önde gelen konuşmacılarını Türkiye’de ağırladı. CEF kalitenin sembolü, finans eğitiminin merkezi ve ülke tanıtımının öncüsü olmaya devam edecektir” diyen Demirtaş, CEF’in kamu otoritesi, finans dünyası, akademisyenler ve öğrenciler arasında bir köprü kurduğunu ifade etti.

Keynote speaker Dr. Mark Mobius

Demirtaş’ın ardından sahneye çıkan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, gün içinde gerçekleştirilecek oturumlardan ve tartışılacak konulardan bahsettikten sonra Mobius Capital Partners Kurucusu Dr. Mark Mobius’u konuşmasını gerçekleştirmek üzere sahneye davet etti.

Suzan Sabancı Dinçer’in “Gelişmekte olan ekonomilerin gurusu” olarak tanıttığı Dr. Mark Mobius, gelişmekte olan piyasalar ve Türkiye hakkında bir sunum yaptı. Mobius, gelişmekte olan piyasaların öneminden bahsetti ve “Türkiye’yi çok seviyoruz çünkü gelişmekte olan piyasalardan biri ve inanılmaz hızlı büyüyor” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de Özel Sektör ve Geleceğe Giden Yol

CEF 2018, Mark Mobius’un konuşmasının ardından Türkiye’de Özel Sektör ve Geleceğe Giden Yol paneliyle devam etti.

Panelin moderatörlüğünü Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil yürütürken, McKinsey&Company Kıdemli Ortak ve Ülke Direktörü Can Kendi, P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve General Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Canan Özsoy da panelin diğer konukları oldular.

“Bu panelde mümkün olduğu kadar ileriye bakmak istiyoruz” diyen Hakan Binbaşgil, “Dünyada belli trendler ve büyük bir değişim var. Hepimizin günlük işleri olsa da şirketleri orta-uzun vadeye hazırlamamız gerekiyor. Trendleri yakalamak çok önemli” yorumunda bulundu.

Panelin satır başları şöyle:

Tankut Turnaoğlu: “Şu anda P&G’nin dünyadaki iş yapış şeklinde yerel organizasyonlar arasındaki en hızlı ülke Türkiye.”

“En büyük değişiklik data ve analitik. Doğru dataya sahip olmak bugün en önemli şey. Bu da tüketicinin ihtiyacını daha doğru bi şekilde karşılamak anlamına geliyor. Bu datayı içgörüye çevirerek tüketiciyi memnun ederiz.”

Canan Özsoy: “Hayatımızı sürdürebilmek ve daha verimli bir şirket olabilmek için yeni bir şey icat etmek yerine mevcutları verimli kullanmak gerekiyor.”

“Şirketlerde inovasyonun önünde yatırım ve finans eksikliği, risk alamama, kurum içi atalet gibi engeller bulunuyor.”

Panelin katılımcılarından Can Kendi, önümüzdeki dönemde etkili olacak trendleri şöyle sıraladı:

Toparlanma Döneminde Küresel Ekonomiler İçin Akademik Perspektifler

CEF 2018’in ikinci paneli, Toparlanma Döneminde Küresel Ekonomiler İçin Akademik Perspektifler oldu.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Evrim Akdoğu ve Doç. Dr. Yiğit Atılgan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelin diğer konukları, Oliver Wyman Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Köylüoğlu, Boston College Kürsü Başkanı Prof. Dr. Philip Strahan ve Georgia State University Kürsü Başkanı Prof. Dr. Vikas Agarwal oldular.

Statik ve geriye dönük bakış açısının yerini daha sistematik risk yönetimi yaklaşımlarına bıraktığından bahseden Prof. Dr. Philip Strahan, stres testinin içeriğindeki üç temel unsuru açıkladı.

Dr. Uğur Köylüoğlu, “İş yaparken alışık olduğumuzun dışına çıkmamız ve değişim için de esnek olmamız gerekiyor” yorumunda bulundu.

Prof. Dr. Vikas Agarwal ise koruma fonları sektörünün karşılaştığı bazı örnekler vereceğini belirterek “Kısa-uzun tanımları artık koruma tahlil fonlarını tanımlamaya yetmiyor. Koruma fonu işinin içinde sadece profesyonel hem bireysel hem kurumsal yatırımcılar bulunuyor” açıklamasını yaptı.

Oturumun ardından öğle yemeği arası verildi.

Geleceğin Teknolojisi Blockchain

CEF 2018’de günün son oturumu Geleceğin Teknolojisi Blockchain, öğle yemeği için verilen aranın ardından başladı.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın moderatörlüğünde başlayan oturumun diğer konukları ise Trustology Kurucusu ve CEO’su Alex Batlin, 11F:S Kurucusu Simon Taylor ve IX Ledger Cristina Dolan oldu.

Özgür Demirtaş, “Kripto para birimlerinde baştan bir arz olduğunu, o yüzden de değerinin düşmeyeceğini biliyoruz” diyerek kripto paraların neden popülaritesini artırdığını açıkladı ancak blockchain’in sadece kripto paralardan ibaret olmadığının da altını çizdi.

Elektronik para biriminin bir sınırının olmadığını dile getiren Alex Batlin, blockchain’in geleceğini ve token’ların sağladığı yeni iş modellerini anlattı.

Simon Taylor, farklı ülkelerin ve kuruluşların sınırları nedeniyle zorlaşan mutabakatın blockchain sayesinde daha olanaklı hale geleceğini belirtti ve şöyle ekledi: “Yarının teknolojisinin bugünün bağlamında kullanırsanız başarılı olursunuz.”

Panelin son konuşmacısı Cristina Dolan“Ekonomi daraldığında insanlar harcama yapmazlar ama teknoloji güvenlik ve kazanç döngüsünde kısa sürede dönüş sağlıyorsa, ekonominin durağanlaşması önlenir” yorumunda bulundu.

Geleceğin Teknolojisi Blockchain oturumunun tamamlanmasının ardından CEF2018 tamamlandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen konferansa 700’i aşkın kişinin katıldığı belirtiliyor.

Exit mobile version