Site icon Campaign Türkiye

Campaign Roundtable’da dijital tartışıldı

Campaign Türkiye’nin 2012’den bu yana düzenlediği Roundtable Toplantılarının dördüncüsü bugün Campaign Academy’de düzenlendi. What’s Next in Digital? sorusunun tartışıldığı toplantıya hem reklamveren hem ajans hem de mecra tarafından sektörün önde gelen isimlerinden 34 kişi katıldı. Gün içinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle, toplantının büyük bir bölümü mum ışığında gerçekleştirildi.

Turkcell işbirliğiyle gerçekleştirilen ve sektörün paydaşlarını tek masa etrafında bir araya getiren toplantıda, sektörün sorunlarını keşfetmek ve çözüme giden yolu açmak adına ortak bir akıl oluşturmak amaçlandı.

Campaign Türkiye Genel Yayın Koordinatörü Tolga Tuna’nın açılış konuşmasının ardından sözü, Turkcell Pazarlama Direktörü Esra Süzme aldı. Konuşmasında markaların sosyal medya içerisinde bir birey gibi hızlı ve spontane davranmasının zorluğuna değinen Süzme, marka için sosyal medya çalışmalarının kimin yapması gerektiğine dair konuşmacılara sorularını yönelttikten sonra markaların sosyal medyada bireylerin dijitalleşmesine katkı sağlaması ve bir birey gibi sıcak ve samimi paylaşımlarda bulunması gerektiğine dair görüşler paylaşıldı.

Markaların eskiden uygulanan tek taraflı iletişimi terk edip sosyal medyada bireylerle etkileşimli olarak çalışması; ancak bunu yaparken de onların sorunlarına çözüm önerileri sunacak yaklaşımlar geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Sosyal medya hizmetinden yararlanma noktasında sosyal medya içerik yöneticilerinin aldıkları ücretler konusuna da değinilen toplantıda, bu konuda bir ücret politikası ve fikir birliği olmaması dolayısıyla markaların bu işe gereken değeri vermeyebildiği ve bu nedenle yapılan işlerin hakettiği karşılığı görmediği konusunda görüşler paylaşıldı. Konuyla ilgili olarak bazı katılımcılar, markaların her şeyi gazete ilanı yapmadığı gibi sosyal medya post’u da yapmaması gerektiğini;  markaların neyi, ne kadar ve nasıl konuşacağını belirlemelerinin önemli olduğunu dile getirdi.

Sektörün içinde yer alan sorunlar nedeniyle yapılan işlerin itibar kaybetmeye başladığına dair de ortak bir görüş ortaya kondu. Etkinliğe katılan isimler sektörün itibar kaybetmesinin sorumlusunun da sektör çalışanları olduğunu dile getirdi.

Toplantıda, içerik üretimi ve paylaşımı konusunda da marka ve ajanslar arasında farklı görüşler ortaya atılarak dijital dünyanın sonraki adımları gündeme getirildi.

Son olarak toplantıya damgasını vuran en önemli konulardan biri de markaların büyüyen sosyal medya tabanları nedeniyle kendilerini birer mecra olarak görmeye başlaması oldu. Birçok isim mecra olunması için ilk şartın içerik olduğunu belirtti ve uluslararası örnekler üzerinden giderek konunun tartışmaya açık olduğunu vurguladı.

Campaign Academy What’s Next in Digital Roundtable Toplantısı’nın bütün detaylarını Campaign Türkiye Mayıs sayısında ayrıntılı olarak okuyabilirsiniz.

Campaign Türkiye Roundtable Vol.4 katılımcıları

Ahmet Dalman Hürriyet
Alper Afşin Özdemir Krombera
Berk Üder AMVG Aerodeon
Bilge Onur Gönenç Turkcell Superonline
Burak Yılmaz Genart Medya
Burçin Ergünt Ping
Burçin Tarhan Campaign Türkiye
Ceylan Erdoğru Pharos Media
Cüneyt Devrim Project House
Çağrı Tek UtopicFarm
Didem Öner JR. by Campaign
Elif Tözge Publicis Modem
Emrah Fakir Pharos Digital
Emrah Kaya Youth Holding
Ersu Albak Boosters
Esra Süzme Turkcell
Fatih Tüylüoğlu C-Section
Haydar Tamer United People
İbrahim Üğdül A Kampüs
Ömer Erdem Lift Content factory
Özgür Karaçak Sesli Harfler
Özgür Kirazcı Google
Özlem Arın Turkcell
Seda Büktel Campaign Türkiye
Seda Ulucan Turkcell
Selman Yılmaz Gülen Ayva
Serhat Akkılıç Project House
Şencan Özen Reklamstore
Tolga Tuna Campaign Türkiye
Tunç Topçuoğlu El Turco
Volkan Çağsal Publik & Adphorus
Yiğit Kalafatoğlu UtopicFarm
Yiğit Kaytmaz Campaign Türkiye
Zeynep Denizci Kotil Tagged Design

 

 

Exit mobile version