artwork

Bugün bilgiyi kaybettik, yarın oksijenimizi kaybedebiliriz

5 sene önce

0

Paraguay, dünyadaki en büyük orman rezervlerinden birine sahip olan bir ülke olarak, ormansızlaşma ile ilgili ciddi bir durumla karşı karşıya. Konuyla ilgili Paraguaylı 5dias gazetesi dikkat çekici bir kampanya hazırladı. Kampanyanın mottosu ise;  Bugün bilgiyi kaybettik, yarın oksijenimizi kaybedebiliriz.

NASA tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, bölge dünyadaki en yüksek ormansızlaşma oranlarından birine sahipken, Landsat uydularından yapılan gözlemler Gran Chaco ormanının % 20’sinin 1985’ten beri tarım arazilerine veya meralara dönüştürüldüğünü gösteriyor. Bu oran, New York eyaletinden de büyük.
Bu durumla ilgili olarak Paraguaylı 5dias gazetesi, neler olup bittiği konusundaki anlaşmazlığını ifade eden bir kampanya yayınladı ve herkese ait olanın aslında havaya ait olduğunu hatırlatıyor.

5dias kampanya için 19 Haziran Ulusal Ağaç Günü’nde, gazetelerinin %20’si “ormansızlaştırılmış” şekilde özel bir baskısını yayınladı.

Künye

Reklamveren 5días
Ajans Ayo Agencia de Autor, Paraguay
Fotoğraf NASA
Kreatif Direktör & Metin Yazarı Manuel Rolon

Senin için
Tümünü göster
Adidas’tan özel resmi Euro 2024 maç topu

Adidas, her vuruşu gerçek zamanlı olarak algılayan Resmi Euro 2024...

Domino’s’tan pizza fırınlı elektrik bisikletli servis

Domino’s, yerleşik pizza fırınlarına sahip radikal teslimat elektrikli bisikletlerini piyasaya...

Mercedes-Benz Amerika’dan elektrikli araç şarj merkezi

Mercedes-Benz Amerika’da tüm sürücülere hizmet veren ilk elektrikli araç şarj...