artwork

AdColony Intelligence Summit canlı akış

6 yıl önce

0

Pazarlama dünyasının buluştuğu AdColony Intelligence Summit etkinliği ile ilgili tüm gelişmeleri, öne çıkan noktaları ve salonda gerçekleştirilen konuşmaları canlı akışta dakika dakika takip edin.

10:34 – AdColony CEO’su Lars Boilesen’in açılış konuşması ile ACIS18 başladı. Konuklara İstanbul’a ve AdColony Intelligence Summit’e hoş geldiniz diyen Boilesen, önümüzdeki iki gün boyunca etkinliğe konuk olan şirketlerin pazarlama yolculuklarını paylaşacağını belirtti.

10:37 – MOAT’tan Christos Sorros konuşmasını gerçekleştirmek üzere sahneye çıktı.

10:43 – C. Sorros: “Televizyon izleme süreleri her zamankinden daha yüksek. Cihazların değişimiyle birlikte televizyonda yayınlanan içerikler de değişti.”

10:48 – C. Sorros: “İnsanların dikkat süresi neden düşüyor? 1.53 milyar akıllı telefon kullanıcısı var ve insanların dikkatini çekmek gün geçtikçe zorlaşıyor.”

2017 yılında internet kullanımının %75’i mobil üzerinden oldu.

 

10:57 – C. Sorros: “Kullanıcı deneyimi hem pazarlamacılar hem de kullanıcılar açısından sorun teşkil ediyor. TV deneyimleri ise daha tutarlı, çünkü anlaşılmaları daha kolay.”

10:59 – C. Sorros: “Piyasanın %97’si dijital platform sahiplerinin 3. partiler tarafından ölçümlenmesi gerektiğini düşünüyor. Kesinlik, hesap verebilirlik ve güvenilirlik büyük önem taşıyor.”

11:02 – Will Dorling’in moderatörlüğünü üstlendiği “Reklamveren olarak marka güvenliğini sağlamak” paneli başladı. Panelin konukları ise MOAT’tan Christos Sorros, Nestle Türkiye’den Bermal Özbay, OMD UK’den Ben Priest ve IPG’den Elkin Rodriquez.

11:07 – Bermal Özbay, Nestlé Digital Acceleration Specialist: “Marka güvenliği en temelde reklamın nerede görüneceğini kontrol altına almaktır. Reklamveren buna para verdiğine göre, bütçesinin boşa gitmesini istemez.”

Bermal Özbay, Nestlé Digital Acceleration Specialist

11:13 – W. Dorling: “Bu sene, marka güvenliğini çok konuşacağız. Onun yılı olacak.”

11:20 – B. Özbay: “Daha yüksek standartlar belirledik çünkü daha fazla güvene ihtiyacımız var. Daha az sayıda ajansla çalışmaya başlamamızın nedeni de bu.”

11:25 – B. Priest: “Marka güvenliğini hiçbir zaman %100 sağlamamız mümkün değil. Yine de zararlı bir içerik olduğunda onu anında kaldırabiliyoruz.”

12:00 – Verilen aranın ardından ACIS18, Erdem Tolon ve Volkan Biçer’in Nielsen’in marka araştırmaları ölçümleme analizlerini paylaşmak üzere sahneye çıkmasıyla devam ediyor.

12:12 – E. Tolon: “Eskiden tek ekrana sahipken bugün çoklu ekranlar kullanıyoruz ve tüketim de ona göre değişiyor. Artık tek bir prime time yok. Her bir birey farklı zaman algısına ve prime time’a sahip.”

12:17 – V. Biçer: “Telefonunuzdaki onlarca uygulamanın sadece 8-9 tanesini kullanıyorsunuz. Bu nedenle sadakati elde etmek zor. Bizim mobil oyunlara yatırım yapmamızın nedeni de bu çünkü gamer olmayanlar bile günde 1 saat mobil oyun oynuyor.”

Erdem Tolon

12:28 – E. Tolon: “Sadece tıklama metrikleri yerine markalarımızın tüketici algıları üzerindeki etkisine odaklanmalıyız. Görüntülenme sayılarının ötesinde, reklamlarınızın, markanızın kimliğiyle ne kadar uyumlu olduğu da önemli.”

12:33 – Moderatörlüğünü Camila Franklin’in üstlendiği “Mobil satın alma aktivitelerinde kalite ve etkinlik” paneli başladı. Panelin konukları arasında Mindshare Turkey Strateji Müdürü Bahar Karaburun, Minshare Turkey Head of Interaction Evre Peştereli, OMD UAE Technical Dijital Manager Satrajit Duttagupta ve OMD South Africa Gary Rice bulunuyor.

12:45 – E. Peştereli: “Tek bir sihirli formülün her markada uygulanması gibi bir şey yok. Herkesin kendi kampanyası için bir hikayeye ihtiyacı var. Bunu da sürekli yeniden kontrol ve optimize etmek gerekiyor.”

Evre Peştereli

12:48 – S. Duttagupta: “Optimizasyon her şekilde yapılıyor ama marka araştırmaları doğru hedef kitleyi bulup onlara hitap eden mesajları çıkarmayı sağlıyor.”

12:53 – G. Rice: “Optimizasyon, aksiyona geçirebileceğimiz içgörüler sunuyor. Günün sonunda marka araştırmaları tüketiciyle bağlantılı ve etkin kampanya yapmanıza ve KPI’larınıza ulaşmanıza yardımcı oluyor.”

12:58 – E. Peştereli: “Gözden geçirebileceğimiz çok fazla veri bulunuyor, bunlar sayesinde herkes için farklı olan başarı algısını optimize edebiliyoruz. Başarıda antant kaldıktan sonra geliştirmeler hakkında düşünmeye zamanımız oluyor.”

13:05 – ACIS18, Andrew Kramer’in moderatörlüğündeki “Müşteriler için ölçme kalitesi” paneliyle devam ediyor. Panelin diğer konukları arasında Carat South Africa Head of Digital Clare Trafankowska, IPG Regional Digital Director Felipe Kopaitic, UM MENA Digital Manager & Data Lead Abdelnabi Alaeddine, Mediacom Denmark Head of Digital Planning Kasper Moll bulunuyor.

Clare Trafankowska

13:16 – Abdelnabi Alaeddine: “Günümüzde dijital, kitlesel bir iletişim aracı.”

13:20 – Abdelnabi Alaeddine: “Her finansal kurum gibi medya da aynı rakamları vermekte. Ancak üçüncü parti ölçümlerle verilen rakamlar arasında % 80 fark bulunuyor.”

13:28 – Andrew Kramer: “Bir ilişki içindeyken taviz verirseniz daha çok kaybedersiniz. Ajans ve müşteri arasındaki ilişkiyi düzeltmek için, size bir şeyler dayatıldığı zaman reddedin. Böylece müşteri, tüketici ve ajans birlikte kazanacak.”

13:30 – Oturumlara öğle arası verildi.

14.30 – AdColony Intelligence Summit 2018’de günün ikinci yarısı, Mindscapes Kurucusu Yonathan Dominitz’in sunumuyla devam ediyor.

14:32 – Y. Dominitz: “Pek çok yaratıcı fikir belirli düşünce modellerini paylaşır.”

14:45 – Y. Dominitz: “Yaratıcı süreçte tutarlı bir sisteme sahip oluruz. Buna dinamik bağlantılar kurma adını veriyoruz.”

15:00 – Y. Dominitz: “Teknoloji fikrin kendisi değildir. Teknoloji, yeni bir hikaye yaratmak, yeni bir değer kazandırmak için kullanılan araçtır.”

15:10 – İlk günün son paneli “Dikkat yaratıcılıkla dikkat nasıl ölçülür?”, Samantha Billingham’ın moderatörlüğünde başladı. Panelin diğer konukları arasında Lipton Turkey Senior Brand Manager’ı Derya Cantutan Ata, Magna Global Associate Planning Director Oussama Yaghi, Mindshare Turkey Digital Director Emir Çağlayan ve Mindshare Denmark Senior Digital Account Manager and Head of Digital Production Klaes Simonsen yer alıyor.

15:15 – S. Billingham: “Yaratıcı düşünmenin amacı, tüketiciyi etkileyecek çalışmalar yapabilmektir.”

15:20 – D. C. Ata: “Çoğu zaman tüketiciler bize fikrimizin yaratıcı olup olmadığını gösterir. Eğer yaratıcıysa tüketiciler buna tepki verir ve çok kısa sürede sonuçları görmeye başlarsınız.”

Klaes Simonsen

15:23 – K. Simonsen: “Büyük bir fikir bulduğumuz zaman medya bunu daha büyük bir hale getirir ve harekete geçmeyi sağlar.”

15:26 – O. Yaghi: “Ölçeklendirme ve kişiselleştirme birbirlerine karşı çalışmaz, birbirlerini desteklerler. Günün sonunda sadece 100 kişiye ulaşan bir iş yapmak istemezsiniz.”

15:32 – D. C. Ata: “Şu anda kreatif ajanslar kendilerini medya ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve iş birliği yapabilmek için yeniden yapılandırıyorlar.”

15:36 – K. Simonsen: “Çözmemiz gereken, hangi formatların daha iyi çalıştığını öğrenmek olacak. çünkü şu anda çok fazla formata sahibiz ve bunların hepsi ihtiyaçlarımızı karşılamıyor.”

Emir Çağlayan

15:42 – E. Çağlayan: “Eğer tüketiciler mesajınızı almak istemezse, onları pop-up’larla boğarsanız, bir diğer deyişle konsepti anlamadıysanız, felaket kaçınılmazdır. Reklam engelleme bize verilmiş bir mesaj.”

15:45 – AdColony Intelligence Summit 2018’de ilk gün oturumları sona erdi. Yarın görüşmek üzere!