artwork

Kırmızıya Dönüş

6 yıl önce

0

Ocak 2017 5. yıl özel sayımızda bu köşeden birkaç önemli duyuruda bulunmuştuk. Hatırlayanlar olacaktır; daha öncekilerin aksine 5. yıl özel sayımızın kapağı siyah renkliydi. 2016’da yaşadığımız üzücü olaylar; darbe teşebbüsü, terör olaylarından hayatını kaybeden, yaralanan, etkilenen vatandaşlarımız, devamındaki ekonomik kriz derken olup bitenleri hafızalarımıza kazımak için ‘siyah’ metaforunu kullanıp tarihe bir ‘iz’ bırakmaya çalıştık. 2017 yılının da çok kolay geçtiği söylenemez ama en azından umutla hayata dönmeye çalıştığımız, 2016 yılında krizle başlayıp artarak devam eden ekonomik yansımalara pozisyon almakla geçti diyebiliriz. Zorlandık, hem de çok, ama hep değerlerimizi koruyarak bu kötü günleri geride bırakmaya çalıştık. Krizlerin ve ekonomik darboğazların kaçınılmaz bazı öğretileri vardır ve ne yazık ki yaratıcılığı tetikler; ayakta kalmak için yaratıcı olmak…

Bizler ve içinde olduğumuz sektör için oldukça büyük yenilik ve değişimlerle dolu bir seneydi. Kimi mecburiyetten kimi de geride bıraktığımız bu zor süreci atlatmak için yapılan manevralardan oluşan bir yıldı. Kimi zaman sert ve acımasız olması gerekiyordu, kimi zaman da hiç olmadığımız kadar yaratıcı olmalıydık. Sektördeki birleşmeleri, satın almaları, konsolidasyonları ve maalesef bazı kayıpları hep sayfalarımızda gördünüz; içimize döndük, yaptıklarımızı sorguladık ve hayat yine devam etti. Biz tüm gelişmeleri objektif kriterler çerçevesinde vermeye devam edeceğiz.

Bir diğer duyurumuz da 2016’dan sonra Kristal Elma organizasyonuna talip olmayacağımız duyurusuydu. Çok nadir de olsa haberi olmayanlar bu sene bilet istemek, sponsorluk vermek, konuşma için ülkemize gelmek ya da şikayetçi olmak için bizleri aradı :) Bu önemli sektör etkinliğinin 2013-2016 yılları arasında, dört yıl boyunca bir parçası olmaktan büyük keyif aldık ve ‘İZ’ bırakmanın hep keyfini yaşadık ama artık dünyanın en büyük reklam-pazarlama-medya ve iletişim platformu olan Campaign markasının kendi varlıklarına konsantre olmamız gerekiyordu.

2017 boyunca 2018’e hazırlandık diyebilirim. 2018 yılı Campaign dergisinin 50. yıl kuruluş yıldönümü. Oldukça önemli bir dönüm noktası olan 50. yıl için ülkemizde ve dünyada önemli hazırlıklarımız var, sırasıyla;

15 Mart 2018’de Campaign Agency & Brand of the Year adı altında sektörün en prestijli ödül programı için karşınızda olacağız. year.campaigntr.com adresinden ve dergimizin tüm versiyonlarından yakından takip edebileceğiniz bu program şeffaf ve objektif bir şekilde sektördeki tüm ajans ve markaların bir önceki yıl içerisindeki performanslarını gözler önüne serecek.

Mayıs ayı başında Campaign Talks adı altında dünyanın Content-Technology-Creativity konularında en önemli isimleri sadece karar verici ve en üst düzeydeki yöneticiler ile bir araya getireceğimiz kapalı devre bir etkinliğimiz olacak.

Haziran ayında İngiltere konsolosluğu İstanbul yerleşkesinde bir 50. yıl daveti gerçekleşecek ve yine Haziran ayının sonunda Cannes Lions tarihlerinde Campaign 50. yıl büyük global etkinliği gerçekleşecek. Yıl sonuna doğru da Londra’da ikinci büyük global etkinlik ile bizi oldukça yoğun bir sene bekliyor olacak.

Bütün bunların yanı sıra LIFT Content Factory olarak birçok marka ve ajans ile birlikte büyük içerik projelerine ortak olarak sıkça bizlerden haberler alacaksınız. 2018 içerik yılı olacak ve LIFT, marka ve ajansların en önemli içerik ortağı olarak ‘İZ’ bırakan işlere imza atmaya devam edecek.

Sektör ve paydaşlara iyi bir yıl diler, tüm çalışmalarımızda bizi destekleyen, yanımızda olan dostlarımıza ve yakın çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Sevgiyle

Ömer Erdem

Lift Content Factory Kurucusu

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Ocak 2018 sayısında yayımlandı.