artwork

2022 için danışman tahminleri

2 yıl önce

0

Bir grup üst düzey pratisyen, 2022 seçimleri için kristal kürelerini çıkarıyor ve neler olabileceğine dair öngörülerini detaylı olarak paylaşıyor.

Pandeminin 3. yılında bulunduğumuz zamanı özetleyebilecek tek kelime belirsizliktir. Dijital reklam kısıtlamaları, oylama yasalarındaki değişiklikler, çevrim içi gizlilik endişeleri, pandeminin yüz yüze kampanya ve reklam oluşturma üzerindeki etkisi, danışmanların duraklamasına neden olan şeylerdir. Ama bir konkur sırasında kim bunlardan konuşmak ister?

Endüstrinin farklı alanlarından bir dizi danışman, 2022 için şu öngörülerde bulundu:

John Rowley, CounterPoint Messaging Kurucusu

Demokratlar tarafında içeriğin ve reklamların daha duygulara eğilen bir forma getirilmesinin ardındaki bilime yatırımın arttığını göreceğiz.

Demokrat Parti içinde personel alımına inananlar ile toplumun tabanındaki “insanlardan güç alan” siyasete inananlar arasındaki bitmek bilmeyen savaşlar, kara ve hava savaşını, mikro hedeflemeyi ve kitle iletişimini kullanan entegre kampanyaları gölgede bırakıyor.

 

Genevieve Wilkins, ROKK Solutions Yaratıcılık Kıdemli Başkan Yardımcısı

Eğlence sektöründeki daha fazla savunuculuk grubunun, siyasi seslerin, perakende markalarının ve liderlerin 2022’de TikTok varlıklarına çok fazla yatırım yaptığını göreceğiz.

TikTok TV uygulaması evde izleme deneyimi, şirketlerin TikTok varlıklarını; geleneksel TV reklamcılığı, basılı, mağaza içi ve açıkhava pazarlamayla entegre etmek adına yenilikçi yollar geliştirmelerinde bir katalizör olacak. Uygulamadan birçok yeni influencer’ın, sahada göreceğimiz kişiler olacağını düşünüyorum. Büyük çoklu medya fikirlerini ve tanıtımlarını dört gözle beklediğimi söylemeliyim.

Bu, muhtemelen ortalık yatıştıktan sonra Hill’de daha fazla sosyal medya düzenlemesi ve yanlış bilgilendirme mahkemelerinin yayılmasını getirecek. 2022 büyüleyici olacak ama ben buna hazırım!

 

Beth Becker, Becker Digital Strategies Kurucusu

  1. Yanıltıcı e-posta uygulamaları hakkında devam eden haberlerin yanı sıra sektör içinden bunları kullanan kötü failler üzerindeki devam eden baskıyı göreceğiz: Yanıltıcı konu satırları, abonelikten çıkamama, vb.
  2. Facebook reklamları başımıza bela olmaya devam edecek ancak [sitedeki] insan sayısı göz önüne alındığında, çevrim içi harcamalarını çeşitlendirme konusunda daha karmaşık hale geliyorlar ve Facebook reklamları kullanılmaya devam edecek.
  3. Yüz yüze etkileşimler, kampanyalarda bir çekişme noktası olmaya devam edecek. Umarım yüz yüze ve dijital erişimin harmanlanmasında, insanlarla rahat olacakları şekilde bağlantı kurmanın yollarını belirlemede yenilikleri sürekli görürüz.
  4. Herkes bir sonraki büyük platformu aramaya devam edecek ancak bir tane olması gerekmiyor.
  5. En az bir kampanya, NFT çılgınlığında olacak ve bazı kampanyalar bitcoin bağışlarını kabul etmeye başlayacak.

 

Patrick O’Keefe, Anedot Müşteri Başarısı Direktörü

Facebook, Apple ve Google’ın gizlilik endişelerine yanıt vermeye yönelik devam eden hamleleri, 2022’de siyasi kuruluşları etkilemeye devam edecek. Kuruluşların birinci taraf verilerine geçişi hızlı olacak ve veri paylaşımında yeni hareketler gözlemlenebilir. Bu artan veri paylaşımı, “Listenize kaydolmamıştım ki” diyen yorgun destekçilerin tepkisine yol açabilir.

 

Ashlee Rich Stephenson, U.S. Chamber of Commerce Siyasi İşler, Kıdemli Politika Stratejisti

2024 cumhurbaşkanlığı ön seçimleri (her iki taraf) için atak yapma, 8 Kasım 2022’de güneş batmadan çok önce başlayacak. Kadro toplamaya başlama ve ara seçimlere hazırlanma ile ilgili eski kurallar artık norm değil. Duvardan duvara başkanlık kampanyası kapsamını her zamankinden daha erken bekleyebiliriz – özellikle de eski Başkan Trump adaylığını resmen ilan ederse.

 

Adam Probolsky, Probolsky Research Başkanı

Çin hükümeti destekli bir kripto para birimi piyasaya çıkacak ve gücü dolardan uzaklaştıracak, ABD’nin dünya ekonomisi üzerindeki hakimiyeti azalacak.

Nüfusun şehirlerden yörekentlere ve Amerika’nın kırsal bölgelerine kayması, yıllardır yok olan topluluklar için büyük ekonomik fırsatlar yaratacak ve bu, yasama güçlerini kazanmak için büyük şehir siyasi becerilerini başarıyla kullanacak yeni bir siyasi lider neslinin doğmasına yol açacaktır.

Trump’a yönelik soruşturmalar, hiçbiri başarılı bir ilerlemeye yol açmayacak olan rahatsız edici ve şok edici gerçekler ortaya çıkaracak. Masum olduğu için değil, Amerikalılar eski başkanlarımızı hapse atmanın akıllıca olmadığını düşündükleri için.

 

Eric Wilson, Bullpen Strategy Group, Strateji Kıdemli Başkan Yardımcısı

Yetenek, neredeyse her organizasyonda ve pozisyonda yetersizdir. Siyaset sektörü 2022’de bunu çözme konusunda yaratıcı olacak. GOP Jobs gibi platformlarla daha fazla serbest çalışanın katılımını sağlamaktan Datrm.in gibi araçlarla veri entegrasyonunu otomatikleştirmeye kadar, kampanyalar ve siyasi kuruluşların daha azıyla daha fazlasını yapması gerekiyor.

Gönüllüler de bu boşluğu dolduracak kampanyalar için değerli ancak henüz kullanılmayan bir kaynak. Bu, kampanyanın gerçek bir parçası olmaları için onlara güvenmek, onları eğitmek ve donatmak anlamına gelir. Kampanyaların, telefonların ve kapıların ötesinde gönüllü yetenekle etkileşim kurmanın yollarını araması gerekiyor.

 

Shannon Chatlos, Strategic Partners & Media, Strateji & Dijital Kıdemli Başkan Yardımcısı

Amerikalı seçmenler 2022 için stratejik planlama yolunda ilerliyor ve danışmanların yapmaya istekli olduğu şeylerden biri, metafor kutusunun dışında düşünmek ve seçmenlerin dikkatini çekmek için taban stratejileri planlamak. Planlarımın her birinde “stratejik dijital” bir bütçe göreceksiniz.

 

Nick J. Daggers, 1833 Group Otağı

Komiteler, çıkarlar ve tecrübeli bağışçılar görevdekileri korumak için bir araya geldikçe Demokratik Kongre’ye meydan okuyanlar sonbaharda daha sıkı bir savaş alanı ve şüphesiz parada azalma görecek. Demokratlar, yeni hazırlanmış bölgelerdeki galibiyetlerle görevdeki kayıpları dengeleyebilir ve Biden’ın toparlandığını görebilirlerse, umarım çoğunluğu elde edebilirler. Her zaman olduğu gibi para, konuşmacının tokmağını kimin elinde tuttuğu konusunda kilit rol oynayacak.

 

Chuck Rocha, Solidarity Strategies Başkanı

Benim tahminim, hem partiler hem de adaylar tarafından ABD’de yaşayan Latin kökenli seçmenlere daha fazla odaklanılacağı yönünde. Onlar yeni “futbolcu annesi”, “mavi yakalı işçi” veya “yörekent seçmeni”. Onlar yeni, gerçek kararsız seçmenler. Bu, ne yazık ki İngilizce mesajları alıp aynı şeyi Hispanikler/Latinler için yapmaya çalışan danışmanların Google ile çevirdiği reklamları daha çok göreceğimiz anlamına geliyor.

Latinlere yönelik odaklanmayla birlikte, İspanyolca’da bu topluluğa çok daha fazla dezenformasyonun gideceğini tahmin ediyorum. Bu da WhatsApp, şifreli mesajlaşma ve FB Messenger’da Latinler’e ulaşmak için yeni teknolojilerin gelişeceği sinyalini veriyor. Tüm bunlara yanıt olarak, 2022’de İspanyolca’da YouTube’a Univision’dan daha fazla para harcanacağını düşünüyorum.

 

Cheryl Hori, Pacific Campaign House Kurucusu

2022’de Facebook/Meta için bir bütçe düşüşü görmeye devam edeceğiz.

Bu ara seçimde her iki taraf için de çok fazla şey varken, iki parti de herhangi bir seçmeni kenarda bırakmayı göze alamaz. 2020’den sonra ülke genelinde Gürcistan’ın özel ve değişken eyaletlerinde beyaz olmayan seçmenlerin muazzam etkisini gördük. Siyahi, Hispanik ve AANHPI (Asyalı Amerikan ve Yerli Hawaiili/Pasifik Adalı) seçmenleri, kongresel ve eyalet çapındaki seçimlerde onları dışlamak yanlış bir adım olacaktır.

Öte yandan Facebook/Meta’nın hedefleme seçeneklerinde azaltmaya devam etme kararı, platformdaki siyasi reklamlarda büyük olasılıkla düşüşe yol açacaktır. 19 Ocak’tan itibaren kampanyalar, siyasi inançlar da dahil olmak üzere bir dizi veri noktası için platform içi hedeflemeyi kullanamadı. Uygulamanın ayrıntılı hedefleme seçeneklerinden yararlanma yeteneği olmadan Facebook, rekabet avantajının büyük bir bölümünü kaybeder.

 

Dean Petrone, Go Big Media Inc. CEO’su

Daha katı çevrim içi gizlilik yasalarına, siyasi içeriğin bastırılmasına ve siyasi hedeflemenin daha da sınırlandırılmasına rağmen adaylar 2022’de Facebook ve Google’da rekor meblağlar harcayarak ödenen medya bütçelerinin daha da büyük bir yüzdesini bu platformlara ayıracak. Neden? Niye? Bu ek kısıtlamalara rağmen, Facebook ve Google, bir mesajı hızlı ve verimli bir şekilde iletme, erişim gibi konularda hala rakipsiz.

 

Brian Ross Adams, Trusted Messenger Marketing Kurucusu

Ulusal düzeyde konuşan demokratlar, Cumhuriyetçi Parti’nin ucube şovuna kışkırtıcı ve eğlenceli bir karşı argüman geliştirene kadar kaybetmeye devam edecek. Çevrim içi söylemlerimiz bir WWE maçına benzemeye devam edecek ve bir kez anladığınızda demokratların tamamen geride kaldığını göreceksiniz.

Post-politika, post-parti dünyaya girdik. Ya eğlendirirsiniz, kışkırtırsınız, kandırırsınız ya da geride kalırsınız.

İyi haber nedir? Kaliforniya’da yaşıyorsanız “daha iyi bir yapı oluşturma” noksanken diğer devletlere örnek teşkil edebilecek bazı ilerici politikalara ve küresel iklim değişikliği hakkındaki çalışmalara güvenebilirsiniz.

 

Kalani Tissot, Tissot Solutions Yöneticisi

Kampanyalar ve siyaset kutuplaşmaya devam ettikçe, toplanan para miktarı sadece artacaktır. En iyi kampanyaların 2022’de yeni bağış toplama rekorları kırması olası.

Bağış toplama profesyonelleri için bu, veri ve teknolojiden yararlanmaya daha fazla önem vermemiz gerektiği anlamına geliyor. Daha verimli çalışmak ve para toplamak için SaaS web uygulamalarını, API’ları, otomasyonu ve yeni teknoloji platformlarını kullanmayı keşfetmek için daha iyi bir zaman olmamıştı.

Sürece daha önce görülmemiş sayıda bağışçının katılmasıyla, en iyi bağış toplama ekipleri, bu yeni ortama en iyi uyum sağlayan ve verilere yoğun bir şekilde odaklanan kişiler olacak.

 

Jordan Lieberman, a4 Media Politics & Public Affairs Başkan Yardımcısı & Genel Müdürü

Reklam teknolojisi alanında ne kadar yeni, heyecan verici ve oyunun kurallarını değiştiren teknolojinin yayılacağını bilmek istiyorsanız, Fed Başkanı Jay Powell’a bakın.

Üç 2022 faiz oranı artışı vadeden mevcut noktasal grafikten ciddi bir sapma, politik teknoloji (ve genel reklam teknolojisi) alanını söndürebilir. Bu olursa, DSP’lerin daha az agresif hamlelerine, CTV ortamındaki olası mücadelelere ve son teknolojilere sahip yeni oyuncuların pazara girmemesine dikkat edin.

Fed’in beklemede olan hamleleri, 2022’de kanıtlanmış lineer TV ve geleneksel programatik dijitalin yayın tüketmeye devam etmesiyle öze geri dönecek. Gizlilik merkezli hedeflenen lineer ve dijital reklamlar birleşip merkezde kaldıkça bu, daha iyi veri ve modellemeyle desteklenecektir.

 

Marty Stone, Stones’ Phones Kurucu Ortağı

Sermayelerin daha fazlası dijital olan her şeye aktarılacak.

Demokratik kampanyalar, yanlış olan seçmen veri tabanlarına güvenmeye devam edecek. Çok fazla dijital satın alabileceğiniz zaman, saha ve telefonların uygulanması “çok zor” olmaya devam edecek. Kampanyaların, adayın en iyi silahı olduğunun anlaşılacağına dair pek umudum yok – bağış toplamak için metin ve e-postaya güvenmeye çalışacaklar. Ayrıca 100 kişilik bir Zoom toplantısının 10.000 kişilik bir belediye binasından daha iyi olduğunu düşünecekler çünkü Zoom “ücretsiz”.

 

Tom Edmonds, Edmonds Associates Kurucusu

Cumhuriyetçi Glenn Youngkin’in 2021’de Virginia’daki üzücü valilik zaferi, eski atasözüne yeni bir anlam ekledi: “What’s old is new again”. iPhone’larımızla oy verene kadar, yaşlılar ve kırsal kesimdeki seçmenler giderek daha fazla seçimde zafer payı olacak. “Geleneksel” medya tercihleri daha da önemli hale gelecek.

Yerel gazeteler, AM ve FM radyo istasyonları ve doğrudan posta – tüm bu eski medya, etkilerini anlayacak kadar zeki adaylara “üzücü” zaferler getirecek. Medya satın alımını gerçekleştirenler, adaylarının kazanmasını istiyorlarsa o sabit hattı almaları ve haftalık gazeteleri aramaları gerekecek. Gerçekten mi? Sadece 2022’de ne olacağını izleyin.

 

Lindsey Kolb, Rational 360, Dijital Genel Müdürü

2022 seçiminde ve daha genel olarak halkla ilişkiler endüstrisinde, markaya ait içerik oluşturmaya ve bunu marka sosyal medyasında bir izleyici kitlesine tanıtmaya karşı daha fazla influencer reklamcılığına geçiş olabileceğini düşünüyorum.

TikTok ve Instagram Reels çağında, insanların “olduğu gibi anlat” video yaratıcılarını takip ettiği bir dönemde, muhtemelen daha fazla marka, kuruluş ve siyasi kampanyanın bu tür içerik oluşturucularla ortak olduğunu göreceğiz. İçerik oluşturucularla etkileşime geçecek ve onlardan bir aday, sorun veya fikir hakkındaki dürüst düşüncelerini paylaşan sponsorlu içerik üretmelerini isteyeceklerdir.

Ayrıca ayrıntılı politika spesifikasyonlarına girmek yerine, insanların sorunlardan veya fikirlerden nasıl etkilendiğine odaklanan adaylardan ve kuruluşlardan giderek daha fazla özgün reklam göreceğiz. Ne tür içeriğin çevrim içi olarak viral hale geldiğine (TikTok, Facebook, Twitter, Reddit, Instagram, vb.) dair eğilimler, geleneksel TV reklamlarının ana akımına girecek. 2021 Virginia ve New Jersey seçimlerinde adaylardan bu tür içerikleri biraz gördük ve diğer kampanyaların, heyet ve kuruluşların 2022’de bu kampanya taktiklerini kullanacağını tahmin ediyorum.

Campaigns & Elections

 

Bu yazı ilk kez Campaign Türkiye’nin 125. sayısında yayımlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu: “Türkiye bölgesel bir üs…

T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Türkiye’nin sunduğu yatırım fırsatlarını küresel iş...