Site icon Campaign Türkiye

2020 yılında bu uygulamalarla doğaya döneceksiniz

Dünyayı yaşanabilir bir durumda bırakmak için zamanımız azalıyor, ancak kendi alışkanlıklarınızı değiştirmek zor. Neyse ki, elinizde mümkün olan en iyi araca sahipsiniz: Telefon

Yeni yılda doğru uygulamaları edinerek daha az atık üretebilir, daha fazla yeşil tüketebilir, günlük aktivitelerinizde daha fazla ağacın dikilmesini sağlayabilirsiniz. Peki hangi uygulamalar bu yukarıda bahsettiklerimizi gerçekleştirmenizi sağlar?

Too Good To Go

Yiyecek israfı yüzünden üretilen yiyeceklerin üçte biri tüketilmeden çöpe gidiyor. Son kullanma tarihi yaklaşmış ürünleri ya da akşam olunca çöpe gidecek bir çok gıdayı satın alabileceğiniz bu uygulama ile daha düşük ücretler ödeyerek hem karnınızı doyurabilir hem de yiyecek israfını engellemiş olursunuz.

Vanilla Bean

Çevre için biraz uğraşmak istiyorsanız bu uygulama sizin için iyi bir başlangıç olacaktır. Dışarıda yemek yemek istediğinizde bu uygulama sizi hızlı bir şekilde yakındaki vegan yemekleri sunan mekanlara yönlendirecektir. Uygulamadaki filtre sistemi sayesinde restoran seçiminizi yerel ve organik ürünler satan restoranlar olarak da değiştirebilirsiniz.

Green Kitchen

Kendiniz için biraz yemek pişirmek istediğinizde Tasty, Kitchen Stories ve Yummly’nin vejetaryen ve vegan kategorilerini inceleyebilirsiniz. Ancak geniş bir menü seçkisi için Green Kitchen’ı deneyin. Uygulamanın içinde yemeğinizi yakmamanızı sağlayacak püf noktaları, fotoğraf rehberleri, tahmini pişirme süreleri ile birlikte 150’den fazla Premium tarif bulacaksınız.

Cogo

CoGo, bir dizi önemli sosyal ve çevresel konuda gerçek ve ölçülebilir eylemler gerçekleştirerek yakındaki veya çevrimiçi işletmeleri keşfetmenizi sağlar. Cogo uygulaması ile haritanızda karbon bilincine sahip mekanları ve kooperatifleri bulabilirsiniz.

Refill

Sürekli üretilen ve doğada uzun süre kaybolmayan plastik atıkların oluşturduğu plastik kirliliğin kaynağında önlenmesine yardımcı olmak için yayınlanan bu uygulamada, yeniden kullanılabilir şişeniz ile ücretsiz dolum istasyonuna giderek suyunuzu doldurabilirsiniz.

Eko -Tracker

 

Çevre dostu bu uygulama sayesinde uygulamanın ortasında günlük olarak ortaya çıkan tabloda çevre ile ilgili faaliyetlerinizi işaretleyebiliyorsunuz. Zaman içerisinde oluşan istatistikleriniz size üzerinde daha fazla çalışmanız gerekenleri gösteriyor.

EEVIE – ECO HABIT TRACKER

Bu uygulama veri tabanındaki metinler ile size komut veriyor. Bu komutu yerine getirdiğinizde ise karşılığında çevrenize nasıl bir yarar sağladığınızı ve aynı anda kaç kişiyle beraber bu komutu gerçekleştirdiğiniz sizinle paylaşılıyor.

FOREST

Bu uygulamada belirlediğiniz sürede sanal bir ağaç dikebilir kendi ormanınızı kendi istediğiniz şekilde dizayn edebilirsiniz.

ECOSİA

İlk bakışta Ecosia standart bir arama motoru gibi görünebilir ancak farkı diğer arama motorlarının aksine reklamcılıktan kazandığı parayı çevre korumaya ve ağaç dikmeye harcamasıdır. Bu uygulamada aramalarınız izlenmez ve verileriniz satılmaz.

Exit mobile version