artwork

2020 Tokyo Olimpiyatları’nın logosu çalıntı çıktı

9 yıl önce

0

2020 Tokyo Olimpiyatları’nın organizatörleri Kenjiro Sano tarafından tasarlanan resmi logonun başka bir logodan kopyalandığı iddialarının ardından kaldırıldığını açıkladılar.

BBC’ye ve Associated Press haber ajansına konuşan Tokyo Olimpiyatları Tertip Heyeti Genel Direktörü Toshio Muto, “Çalıntı bir logodan yeni bir amblem geliştirildiği sonucuna vardık. Bu noktada logonun halkın desteğini kazanamayacağına karar verdik” diye konuştu.

Sono’nun Olimpik ve Paralimpik Oyunlar için tasarladığı logo 24 Temmuz’da yayınlanmış ve  komite logonun “bir araya gelmenin gücü”nü sembolize ettiğini açıklamıştı. Fakat, Belçikalı bir tasarımcının logonun kendisinin Théatre de Liege adında Belçika’daki bir tiyatro için  tasarladığı logonun aynısı olduğu iddiasıyla hukuki işlem başlatmasıyla ortalık karıştı.

Tertip komitesi, Cuma gününe kadar Sono’yu ve logosunu savundu. Buna rağmen dün Sono, bir web sitesinde gördüğü fotoğrafı Olimpiyat logosuna uyarlamak için izinsiz olarak almakla suçlanınca işler değişti.

AP’nin haberine göre Sano’nun daha önce de bir bira fabrikasının tanıtımı için tasarladığı 30 logodan 8’inin de başka işlerden kopyalandığı; ama Sano’nun bunun için asistanlarını suçladığı belirtiliyor.

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...