artwork

2020 Tokyo Olimpiyat posterleri burada!

4 yıl önce

0

Sanatçılar Naoki Urasawa ve Hirohiko Araki, Tokyo 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için posterler hazırlayacak.

Japon Sanatçı Katsuhiro Otomo tarafından yaratılan ve ilk kez 1982’de yayınlanan manga serisi Akira, Tokyo, 2020 Olimpiyatları için tekrar hazırlandı. Tokyo, 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken manganın tekrar afişlerde yer alacak olması nostaljiyi buram buram hissettiriyor. Tokyo Olimpiyatları bir anlamda, manga da dahil olmak üzere Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları kutlamak için resmi posterlerin serbest bırakılmasıyla uzay-zaman arasında köprü kurdu.

Resmi posterler için çağrı, yüzyılı aşkın bir geleneğin bir parçası. Müze profesyonelleri ve gazetecilerden pratik tasarımcılara kadar dokuz kişilik bir sanatçı seçim komitesi, benzersiz perspektiflerini Oyunlara getirmek için toplam 20 başarılı sanatçıyı; manga sanatçısı, grafik tasarımcı, hattat ve fotoğrafçı seçti. Ortaya çıkan sonuçlar, onları yaratan sanatçılar kadar çeşitli ve başarılı.

Bu posterler, bir düzineden fazla başka tasarımla birlikte, 16 Şubat’a kadar Tokyo Çağdaş Sanat Müzesi’nin girişinde gösterilecek. Ancak ne yazık ki orijinal Akira serisini yaratan Katsuhiro Otomo’nun bir posteri yok. 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...