artwork

2014 Super Bowl reklam fiyatları ve trendleri

10 yıl önce

0

2014 Super Bowl reklam trendlerinde öne çıkanlar: ilk defa Super Bowl’da görünecek olan ünlüler, daha sağlıklı gıda reklamları ve yeni reklamverenler…

Bu yılın Super Bowl reklamları biraz daha farklı ve beklenmedik olacak.

Reklamların fiyatı artmaya devam ederken reklamverenler öne çıkmak ve şaşırtmak için yeni yollar, yeni nedenler arıyorlar. 30 saniyelik bir spot için 4 milyon dolar gibi rekor bir fiyat ödenirken Kantar Media’dan Jon Swallen bunun açık ara televizyondaki en pahalı reklam süresi olduğunun altını çiziyor.

2 Şubat’ta Fox’da ekrana gelecek olan Super Bowl için tüm reklam süreleri satılmış durumda.

30 saniyelik reklam dilimi için Super Bowl fiyatları (kaynak: Kantar Media)

2014: 4.0 milyon $

2013: 3.8 milyon $

2012: 3.5 milyon $

2011: 3.1 milyon $

2010: 2.9 milyon $

Reklamverenler 2014’te nasıl farklılıklarla karşımızda?

• Ünlülerin ilkleri: Alışılageldiği üzere Super Bowl reklamlarında çok sayıda ünlü göreceğiz ama bunların çoğu ilk kez karşımıza çıkacak. 1999 yılının hit bilim-kurgu filmi Matrix’in yıldızlarından Laurence Fishburne, Kia’nın yeni lüks sedanı K900’ın reklamında karşımıza çıkacak.

Wonderful Pistachios, YouTube fenomeni Psy’i bıraktı ve 15 saniyelik iki reklamında komik adam Stephen Colbert’i izleyeceğiz.

Sağlıklı gıda reklamverenleri: Amerikalılar biraz daha sağlıklı beslenmeye başlamışken büyük maç sırasında daha az abur cubur reklamı izleyeceğiz. Yoğurt markaları Dannon ve Chobani de Super Bowl’da boy gösterecek markalardan…

Yeni araba reklamverenleri: Evet, yine çok sayıda araba reklamı izleyeceğiz ama geçen maçta izlemediklerimiz de olacak bunların arasında. General Motors geri dönerken, Jaguar F-Type spor arabasının reklamıyla ilk defa Super Bowl’da reklam yayınlamış olacak.

• İlk defa reklam verecek olan reklamverenler: Nestle Super Bowl’u Butterfinger Peanut Butter Cup’ı tanıtmak için kullanacak.

• Çok sayıda sürpriz: Chrsyler bu yıl kollarını kim bilir ne için sıvadı; gerçi otomobil üreticisi henüz resmi olarak reklam vereceğini duyurmadı. Geçen yıl birçok ırktan oluşan bir aile reklamıyla gündeme oturan Cheerios bakalım ilk Super Bowl reklamında ne yapacak?

 

Kaynak: USA Today