Site icon Campaign Türkiye

1 Nisan Şaka Günü’nü es geçmeyen markalar

Geçtiğimiz günlerde Volkswagen‘in ABD özelinde elektrikli araçlarında Voltswagen ismine geçiş yapacağı yetkililer tarafından onaylanmıştı. Bu açıklamanın bir şakadan ibaret olduğunun ortaya çıkması üzerine bu yıl ve geçmiş yıllarda 1 Nisan Şaka Günü’nü es geçmeyen markaları derledik.

Heinz / Innocent Drinks

Yiyecek devleri klasik bir şaka olarak 1 Nisan’da çok da iştah açıcı olmayan kombinasyonlarla yeni tatlar çıkaracaklarını duyurdular. Innocent Drinks ve Heinz sevilen ürünleri muzlu- çilekli smoothie ile domates çorbasını birleştirerek ‘Smoup‘ isimli yeni bir ürün için iş birliği yaptıklarını açıkladı.

Bu sene Heinz’in adının geçtiği tek şaka bu değildi. Britanyalı süpermarket zinciri Asda, yalnızca kendi marketlerinde satılacak olan Weetabix kahvaltılık gevrekli Heinz fasülyelerini Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

McDonald’s 

McDonald’s UK bu yılki şakasında patates kızartması hırsızlığına çözüm getirdiğini duyurdu. Marka, patates kızartması hırsızlığına karşı yalnızca üç adet patates kızartması içeren yeni bir porsiyonu satışa sunduklarını açıkladı. McDonald’s’ın paylaşımı saat 00.01’de yapması ‘çoğu insan şakalar için sabahı bekliyor’ gibi yorumlara neden oldu.

Burger King

Bir diğer fast food zinciri Burger King‘in ise 2017 yılında yaptığı şaka çok konuşulmuştu. Burger King Whopper’ın ikonik lezzetini somutlaştıran ve bunu optimal diş ve diş eti hijyeni için aktif bileşenlerle birleştiren ‘Whopper Diş Macunu’nu duyurmuştu.

 

Subway

Subway ise diğer markalardan farklı olarak yeni bir tat tanıtmak yerine yardımcı bir ‘el’ ürettiğini duyurdu. Özellikle markanın en çok tercih edilen ürünlerinden Footlong sandviç için tasarlanan cihazın, sandviç yerken sosyal medyada dolaşmayı mümkün kıldığı açıklandı.

Duolingo

Dil öğrenme uygulaması Duolingo, Instagram üzerinden yayınladığı fotoğraflarla tuvalet kağıtlarını İngilizce ve İspanyolca öğrenmek için sözlüklere çevirdiğini duyurdu. Uygulama, kullanıcılarıyla Duolingo Roll ismi verdikleri ürünü satın almaları için bir link bile paylaştı. Ürünün bir şakadan ibaret olduğunu anlayan bazı kullanıcılar Instagram paylaşımlarının altında hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek Duolingo Roll’un gerçekten satışa çıkmasını talep etti.

Duolingo 2019 yılında da viral olan bir şakaya imza atmıştı. Uygulamanın yaptığı ders hatırlatmalarının kullanıcılar tarafından pek dikkate alınmadığını belirten marka, Duolingo Push isimli yeni bir hizmet başlattığını açıklamıştı. Kullanıcıların uygulama maskotu tarafından yüz yüze teşvik edildiği bu hizmet bir video ile duyurulmuştu. Video 5 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

Tinder

2019 yılında yaptığı 1 Nisan şakasıyla çok konuşulan bir diğer uygulama da Tinder olmuştu. Arkadaşlık uygulaması Tinder, kullanıcıların gerçek boylarını doğrulamak için bir araç geliştirdiğini duyurmuştu. Buna göre kullanıcılar ticari bir binanın yanında durdukları fotoğraflarını uygulamaya yükleyerek boylarını girecek, uygulama da bilginin doğruluğunu kontrol edecekti. Tinder’ın yeni güncellemesini duyurduğu video 3.5 milyondan fazla görüntülendi.

BMW

Volkswagen’in isim değişikliğini duyurması şüphesiz bu yılın en ses getiren şakası oldu. 2019 yılında aynı etkiyi yaratan yine bir otomobil üreticisi olmuştu. BMW iki yıl önce elektrikli araçları ay ışığında şarj edebilen bir araba boyası olan ‘Lunar Paint’i duyurmuştu. Markanın son teknoloji şarj etme yöntemini duyurduğu paylaşım Twitter’da büyük beğeni toplamıştı. BMW bunun bir şaka olduğunu açıkladığı yeni gönderisinde elektrikli otomobillerini de tanıtmayı ihmal etmemişti; “Bu yılki BMW şakasının keyfini çıkardığınızı umuyoruz. ‘Lunar Paint’ henüz tam olarak bu dünyadan olmayabilir ancak BMW i, keşfedebileceğiniz yenilikçi bir şarj teknolojileri yelpazesine sahip.”

Google 

2019 yılında BMW’nin yüksek teknolojili şakasının bir benzeri de Google tarafından yapılmıştı. Google, Android telefonlardaki fiziki kiri  temizleyecek bir uygulama geliştirdiğini açıklamıştı. Marka ‘Screen Cleaner’ı ‘Introducing Screen Cleaner in the Files app’ isimli bir video ile tanıtmıştı.

Exit mobile version