artwork

Yiğit Turhan’ın konuşmasından notlar

11 yıl önce

0

Gucci’nin Global Sosyal Medya Uzmanı Yiğit Turhan, 26 Eylül Perşembe günü, Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde, “Lüks Markaların İçerik Yaratmaları İçin Etkili Yollar” başlıklı bir seminer verdi. Turhan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

– Hikaye anlatımının önemi: Ürününüz nedir? Ürünün hikayesi nedir? Araçlarınız nedir?

– Örnek: Sevgililer gününün rengi her zaman kırmızı olmalı mıdır?

– ABD için Gucci kampanyaları yaptığımızda pembe, kırmızı, sevimli şeyler ve kalp öğesi kullanıyoruz.

– Ama Çinlilerden bu sefer farklı bir talep aldık. Bize şöyle dediler: Bizim sevgililer günümüz Şubat ayında kutlanmıyor. Kırmızı istemiyoruz, kalp istemiyoruz. Çin’de Sevgililer Günü’nün hikayesi gece köprüde buluşan bir kız ve bir erkek hakkında. Çiftin etrafındaki kuşlar bunların sevgisini tüm dünyaya taşıyor.

– Ürününüzü içinde bulunduğunuz koşullara uygun bir şekilde tasarlamanız gerekiyor ve içerik çok önemli.

– Lüks markaların kullandığı en önemli şeylerden biri de çizimlerdir. (Parada çizimleri örnekleri, Fendi çizim örnekleri, Gucci örnekleri). Flora, Gucci’nin ikonlaşmış eşarplarıdır.

– İçerik oluşturmamız gerekiyor ama tabii içerik oluşturmak bedava yapılan bir şey değil.

– Lüks bir marka olmayan Donna Karan NY örneği:  Biz A ünlüsünü giydirmek için yeterince paraya sahip değiliz ama PR kullanarak bunu nasıl yapabiliriz? Marka bu soruyu sordu ve zekice bir fikir üretti.  DKNY, Polly Bean for Met Ball çizimlerini kullandı. Çizimler Vogue’da yayınlandı. İlk defa kırmızı halıda yürüyecek bir ünlü, bir çizgi romanda giydirildi.

– Animasyon olmayan objelerle nasıl içerik oluşturabilirz buna bakalım: Frankie Morello – Miriam Morello’s Vampire Diaries. Morello markası Alacakaranlık filminden esinlenerek Miriam adında bir bebeği kullandı. Miriam Morello’s Vampire Diaries bloğunda bu bebek, kendi hayatından kesitlerin fotoğraflarını paylaştı. Aradığı güzel bir elbiseydi ve çeşitli ülkelere gitmişti.

– Vuitton, kukla Miss Piggy’i moda ikonu olarak yeniden tanıttı.

– Gucci Paris Masters yarışları: Gucci’nin çok sıkıcı bir yarışması, her sene düzenleniyor. Çekici kılmak için Instagram kullandık. Atların ve binicilerin renkli güzel fotoğraflar insanları çekti. Gucci Paris Masters için yaptığımız en viral kampanyalardan bir tanesiydi. Çok başarılı olduk. Ama bir sonraki sene aynı şeyi kullanamayız. Yine atı kullanarak başka bir yol bulacağız.

İçerik yaratmada kısa filmler & çizgi filmler…

Örnekler:

1- Valentino Tan-Go Shoes

2- Yves Saint Laurent – Dance

3- Saks Fifth Avenue & Louboutin Presents: Just a Dream

4- Gucci Presents: 1953 Horsebit Loafer

Kullanıcı Kaynaklı İçerik (User Generated Content)

Örnekler:

1- Burberry : Art of  the Trench     Burberry trençkotlarıyla fotoğrafını çekip yollayan insanların fotoğraflarını yayınlıyor.

2- Gucci: Cut&Craft     Kendi çanatanızıyapın, çok güzel olursa Gucciden çanta kazanabiliyorsunuz.

3- Gucci: Bamboo Confential

– Bambu çantalar için yeni bir kampanya: 49 ülkede on blogger’a çantalar gönderildi. Bütün bloggerlardan bu çantaları takarak asansördeki fotoğraflarını çekmelerini istedik.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...