artwork

Yeni içerik, yeni yıldızlar

9 yıl önce

0

Bir zamanlar yeteneklerini paylaşmak, mesajlarını, ürün ve eserlerini kitlelere ulaştırmak isteyen insanların oldukça zorlu süreçlerden geçmeleri gerekiyordu. Şimdi ise kendine güvenen herkes, hiçbir ek donanıma ihtiyaç olmadan, sadece internete bağlı bir bilgisayar, tablet ya da cep telefonu kullanarak yüksek kalitede içerik üretebiliyor ve bu içeriği tüm dünyayla son derece hızlı ve kolay bir şekilde paylaşabiliyor. Sanatçılarla hayranları arasında, birkaç yıl öncesine kadar neredeyse “tek yönlü” diyebileceğimiz iletişim, teknoloji sayesinde sürekli, zengin ve çok yönlü bir etkileşime dönüşmüş durumda.

Online video paylaşım platformu YouTube’un sunduğu olanakları kullanan ve ürettikleri içerikle kullanıcıların beğenisini toplayan, geniş hayran kitlelerine ulaşan içerik üreticilerini biz “dijital çağın yeni nesil yıldızları” olarak tanımlıyoruz. Önceki ay bu yıldızlar Türkiye’de ilk kez düzenlenen bir etkinlikte hayranlarıyla bir araya geldi. Çoğunluğu gençlerden oluşan bine yakın YouTube kullanıcısı, yakından takip ettikleri, komediden güzellik ve oyun dünyasına kadar geniş bir yelpazede içerik üreten YouTube yıldızları ile tanışma şansını yakaladı. YouTube’un bir platform olarak ürettiği değeri de somut bir şekilde gösteren bu etkinliğe gösterilen ilgi bir sonraki buluşmanın çok daha hareketli geçeceğinin de habercisi niteliğindeydi.

Markaların başarısı, kendi hikayelerini aktarırken hedef kitlelerine nasıl ulaştıkları, onların ilgisini ne kadar çekebildikleri, onları bu hikayelerin içine ne ölçüde katabildikleri ile doğrudan ilintili. Online içerik paylaşımı platformu YouTube, bu canlı, güçlü, samimi etkileşime katılmak, mesajlarını hedef kitlelerine ulaştırmak isteyen markalar için araçlar sunuyor. Bu olanakları değerlendiren, yeni hayran kitlelerinin dikkatini kendi hikayelerine çekmeyi ve onlarla etkileşime geçmeyi başaran markalar da bu yeni dünyanın yıldızları arasındaki yerlerini alıyor.

Bülent Hiçsönmez
Google Türkiye Ülke Direktörü
@bulenthicsonmez

Bu yazı, Campaign Türkiye’nin Mayıs 2015 sayısında yayımlanmıştır.