Yeni döneme merhaba…

7 yıl önce

0

DPİD kurulduğu günden bu yana sektörde çok şey değiştirdi, çok başarılı işlere imza attı ama önümüzde daha çok uzun bir yol ve sektörde yapılacak çok şey var. Geride bıraktığımız 11 yıllık sürede kurumsallaşmasını tamamlamış bir yapı oluşturmayı başardık. DPİD diğer derneklerden farklı olarak, kurulduğu günden bu yana iletişimin farklı disiplinlerini bir araya getiren bir yapı. Günümüzde bu farklı disiplinlerin bir araya gelerek entegre kampanyalar üretiyor olması derneğimizin de ne kadar öngörü sahibi olduğunun da bir göstergesidir.

Yeni yönetim olarak ilk gündem maddemiz bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiğimiz, sektörün en prestijli ve saygın ödüllerinden olan “DP Ödülleri”ni uluslararası platforma taşımak ve konferans, panel gibi aktivitelerle kapsamını genişletmektir. “DP Ödülleri” köklü bir yapıya sahip olsa da hızla evrilen iletişim sektöründe yeni çıkan kavramlara her zaman açık olmuştur. Geçtiğimiz yıl bu ihtiyaçları görerek ödül kategorilerimize eklemeler yaptık, bu yıl da buna devam edeceğiz.

Satış noktası tanıtım elemanlarının meslek kodlarının alınması, diğer disiplinlerdeki çalışanların meslek tanımlarının yapılması ve aynı sürecin onlar için de başlatılması önemli gördüğümüz bir diğer hedefimiz. Üçüncü ve çok önem verdiğimiz bir konu ise eğitim. Ülkemizde reklam, PR ve dijital konusunda akademik programlar olmasına karşın diğer ilişkili dallarda bir eğitim programı bulunmamaktadır. Bu açığı biz yıllardır birçok fakültede verdiğimiz eğitimler ve sertifika programları ile kapatmaya çaba gösterdik. Önümüzdeki süreçte bu çalışmaların kapsamını genişletmeye çalışacağız.

Bu hedefleri her zaman olduğu gibi iş ortaklarımız, sektör örgütleri ve sektör medyası ile el ele gerçekleştireceğiz.

 

Zuhal Gezer Demirci
DPİD Yönetim Kurulu Başkanı

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Haziran 2017 sayısında yayımlanmıştır.

 

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...