artwork

Yaratıcılık bulaşıcıdır!

7 yıl önce

0

“İnsanlık için Yaratıcılık” temasıyla 05-06 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Kristal Elma Festivali, iki gün boyunca her sektörden yaratıcılıkları ile yaşantımıza değer katan, ilham veren kişileri ve vakaları katılımcılarla buluşturacak.

Kristal Elma Festivali 2017’nin yenilikleri

“Yaratıcılar için yaratıcılık Kristal Elma’nın DNA’sında var” diyen Reklamcılar Derneği, Kristal Elma’nın karakterini; mesleğin tüm kesimlerine ve reklamverenlere katkı sağlayacak şekilde genişletti. Festivalde bu yıl açıkhavada kurulan çim sahne müzikle dolarken, genç ruhlu markalarla genç reklamcılar buluşacak. İlham verecek fikirlerle dolu kuluçka merkezi, serbest çalışma alanları da festivalin 2017 yenilikleri arasında yer alacak. Kristal Elma Festivali’nin tanıtımı için bu yıl özel karakterler yaratıldı. Yaratıcılığın bulaşıcı doğasına işaret eden sempatik virüsler “Yaratıcılık Bulaşıcıdır” mottosuyla festivalin tanıtımını yapacaklar. Son sürpriz; geniş bir film seçkisi olacak.

29. Kristal Elma Yarışması yeniliklerle geldi!

  • Bu yıl Entegre Kampanyalar, Dijital Kampanya, Bölge Yarışması Tek Mecralı Kampanya ve Çok Mecralı Promosyon Kampanyası dışındaki tüm diğer kategorilerde başvurular tekil olarak alındı. Seçici kurullar, kampanya bütünlüğü taşıdığı kanaatine varılan çalışmaları bütünleştirilerek kampanya ödülü verebilecek.
  • Geçtiğimiz yıllarda Dijital Kategori altında değerlendirilen Online Film, bu yıl ayrı bir kategori olarak Film-TV & Sinema, Online Film, Entegre Kampanya jürisi tarafından değerlendirilecek.
  • Bu yıl ilk kez “Tasarım” ödülleri veriliyor olacak. “Uygulamada Mükemmellik” kategorisinden çıkarılan ve genişletilmiş alt başlıklara sahip ayrı bir kategori haline getirilen Tasarım Ödülleri, ana törenden ayrı olarak bir parti ortamında sahipleri ile buluşacak.
  • “Reklamcılığa Cesaret Veren Reklamveren Ödülü’’ adlı özel bir ödül, ilk kez, bir puanlama sistemiyle 5 reklamverene verilecek.
  • Bir diğer yenilik de kısa listeye kalan işlerin duyurulması olacak.

Volkan İkiler
Reklamcılar Derneği Asbaşkanı

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Eylül 2017 sayısında yayımlanmıştır.