Yapay zeka ve makine öğrenimi

7 yıl önce

0

Reklam, iletişim ve pazarlama alanında dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’ni bu yıl da geride bıraktık. Cannes Lions, pazarlama iletişimi dünyası için buluşma, deneyimleri paylaşma, güçlü bağlantılar kurma ve yeni perspektifler edinme açısından olağanüstü bir platform. Türkiye’den bu etkinliğe katılımların ve elde edilen başarıların artışı sevindirici.

Cannes Lions’da bu yılın en ilgi çekici konu başlıkları arasında yapay zeka ve makine öğrenimi alanındaki yenilikler de vardı. Google bu yıl Cannes Lions’da özellikle, bilgi işleme alanındaki müthiş ilerlemeler sayesinde yapay zeka ve makine öğreniminin “herkes için” sunmaya başladığı avantajlara ve bu alandaki yenilikçi çözümlere dikkat çekti.

Yapay zeka ve makine öğrenimi, sanattan reklam ve iletişim dünyasına her alanda kolaylıklar sağlayacak. Alışverişten, eğitim ve sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda yeni deneyimlerin, yaratıcı, inovatif uygulamaların hızla yayılacağı öngörülüyor. 2020’de dünya üzerindeki akıllı telefon sayısının insan sayısını geçeceği ve bunun çok büyük bir veri üretimi anlamına geleceği düşünülürse, bu teknolojilerin ne kadar fazla insana ulaşırsa hayatları da o ölçüde değiştirip kolaylaştıracağını söyleyebiliriz.

Gücünü yapay zekadan alan ve daha ikinci yılında 500 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Google Photos ve halihazırda 100 milyonu aşkın cihazda kullanılan Google Asistan gibi uygulamalar, pazarlama profesyonelleri, geliştiriciler, ajanslar ve markalara çok yakın bir gelecekte kullanıcılarla etkileşime geçmede ilham verecek ipuçları ve özellikler içeriyor. Tüm bu teknolojilerin avantajlarını başarıyla bir araya getiren çözümler yakın gelecekte cihazlarla etkileşimimizin nasıl değişeceğini ve doğal hale geleceğini de gösteriyor. Pazarlama iletişimi tarafında, tüm bu teknolojiler sayesinde kullanıcıya özel, ilgili teklifler sunan, onlarla yakın bağlar kurmayı başaran markalar başarılarını daha yukarılara taşıyabilecek.

Bülent Hiçsönmez
Google Türkiye Ülke Direktörü

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Temmuz 2017 sayısında yayımlanmıştır.

 

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...