Tüketici mobilde hızlı bir deneyim istiyor

7 yıl önce

0

Günümüzde bir şey yapmak, öğrenmek, satın almak ya da bir yere gitmek isteyen insanlar karar anlarında öncelikle akıllı telefonlarına başvuruyor. Bu anları yakalamanın önemi pazarlama profesyonelleri tarafından her geçen gün daha iyi anlaşılırken arama sonuçları da daha ilgili, kişisel ve kullanışlı hale geliyor ve içeriğin kullanıcıya sunulma hızındaki artış, etkileşime de birebir yansıyor.

Kullanıcı beklentilerinin hiç olmadığı kadar yükseldiği bu dönemde markalar, yenilikçi teknolojileri benimsemenin önemini daha iyi fark ediyor. Bu da “müşteri yolculuğunu” daha iyi anlamalarına ve tüketicilerle daha güçlü bir etkileşim kurmalarına yardımcı oluyor. Bugünün tüketicileri, araştırma ve satın alma süreçlerinde daha kullanışlı ve kişisel etkileşimlerle birlikte hızlı, kesintisiz bir mobil deneyim istiyor. Müşteri beklentilerini doğru anlamada ve yanıtlamada mobile öncelik vermek ve markanın “mobil ayak izini” optimize etmek bu nedenle çok önemli. Bir mobil site eğer yavaşsa tüketiciler o siteye bağlanmaktan vazgeçiyor. Google/SOASTA “Online Perakende Performansında Durum” araştırması, bir mobil sayfanın yüklenmesindeki her 1 saniyelik gecikmenin dönüşümü %20’ye varan oranda düşürdüğünü gösteriyor. Toplam 126 ülkede 900 bin mobil varış sayfasını değerlendiren bir diğer araştırma ise, mobil sitelerin gereğinden fazla “yüklü” ve yavaş olduğunu ortaya koyuyor. İncelenen sayfaların %70’inde içeriğin yüklenmesi 10 saniyeden fazla sürerken, mobil reklam varış sayfalarının yüzde 70’i 1 MB’tan fazla, yüzde 36’sı 2, yüzde 12’siyse 4 MB’tan büyük. Oysa veriler, mobilde ziyaretçilerin yüzde 53’ünün yüklenmesi üç saniyeden fazla süren sayfaları terk ettiğini gösteriyor. Tüm bunlar, sayfa boyutu ve yükleme hızının mobil deneyim için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak pazarlama profesyonellerinin markanın tüketicilerle, başta mobil olmak üzere tüm platformlarda ihtiyaç duydukları her an buluşarak harekete geçmelerini sağlayacak ilgili, kişisel ve etkileşimli deneyimler sunmaya odaklanması artık daha da önemli hale geliyor.

 

Bülent Hiçsönmez
Google Türkiye Ülke Direktörü

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Haziran 2017 sayısında yayımlanmıştır.

 

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...