artwork

Şu akıp giden kum seline bak

10 yıl önce

0

Açıkhavada sektör kendisini daha bilimsel bir zemine taşıyor. Artık verilerle çalışacağız, saha araştırmalarıyla politikalarımızı çizebileceğiz. Nerede olduğumuzu istatistik ve matematiğin aynasından görebileceğiz. Bilimsel bir açıkhavamız olacak. Ölçülebilir, izlenebilir, değerlendirilebilir hale geleceğiz. Bu değişim sektörde şeffaflaşmanın da dinamiği olacak. Yönetebilirliğimiz gibi, hesap verebilirliğimiz de artacak. Nereden bakarsak bakalım, bu doğru bir iş. Açıkhava sektörü nihayet derinlik ve kalite kazanacak.

Sektörde anlayış ve bakış açıları değişiyor. Bu, gelişmenin ve ilerlemenin doğal sonucu. Dünya trendleri Türkiye’de başlangıç ve yerleşiklik kazanıyor. Pazar ve sektör derinliği arttıkça çağdaş kavram ve bakış açıları yerleşmeye başlıyor. Reklam, reklam mecrası söylemi eskide kaldı. Açıkhavacılar, sadece mecra peşinde koşanlar değil. Yenilikçi, rekabetçi, estetikçi, kent politika yapıcısı yeni piyasa aktörlerinden biri. İnsanların yaşamına dokunan, sokak, mahalle ve kent üzerinde iz bırakan bir oyuncu.

Tasarım, bizim işimizin temeli ve vazgeçilmezidir. “Şehirleri yeni baştan tasarlayan, kentin estetiğin üretilmesinin en önemli aktörleriyiz.” Kentsel tasarım bizim için “yaşamsal” bir konudur. Kentin algısının ve yüzünün yaratılmasında yerel yönetimlerin uygulama araçları olarak çalışırız. Küresel bir dünyada önemli kentlerde yerleşik olmak nedeniyle kentlerimizi dünyanın seslerine ve renklerine açarız. Bunlar bizim hizmet üretme süreçlerimizin yapı taşlarıdır.

Teknolojik yenilenme ve yarış içindeyiz. Açıkhavanın klasik araç ve sistemleri ömrünü tamamlıyor. Dijital bir çağda, dijital araçları kullanmaya girişeceğiz. Daha esnek, daha yaratıcı, uygulama ve tasarımda yeni ve şaşırtıcı olanaklar sunuyor dijital teknoloji. Kentlere ve yaşama yeni değerler katacak. Analog dünyanın kaba dünyası gözlerimizin önünden kaybolacak. Yüksek teknolojinin esnekliği ve yaratıcılığı sokaklarımıza dokunacak ve güzelleştirecek.

 

Ömer Bilgiseven
Arvak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bu yazı Campaign Türkiye Ağustos 2014 sayısında yayınlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster