Sorumlu reklamcılığa adanan 25 yıl

7 yıl önce

0

Reklamverenler Derneği olarak çeyrek asırdır, paydaşlarımız arasında iş birliğini artırarak Türkiye reklam yatırımlarının büyümesi ve sektör sorunlarının çözüme kavuşması için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Sektör örgütü olmak önemli bir sorumluluk… Gönüllü yaptığınız hizmet süresince, zaman ayırmak, çok çalışmak, adaletli olmak, yarınlara yönelmek ama günü kaçırmamak gerek. Her günümüzü, her eylemimizi, her ilişkimizi, sektörümüzü, üyelerimizi ve derneğimizi düşünerek yapmaya özen gösteriyoruz.

Sektörün sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesinde, ölçümlemeler önemli bir rol oynuyor. Bu bağlamda, ülkemizde özellikle son yedi yılda önemli gelişmeler yaşandı. Basın haricindeki mecra ölçümlemelerinin tüzel kimlikleri ile yapılıyor olması, bu konudaki ortak çabamızın bir göstergesi.

Biz RVD olarak, şeffaf ve güvenilir bir ortamın sektörümüzün büyümesi açısından vazgeçilmez bir unsur olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde, iletişim ve reklamla ilgili sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturacağı Reklam ve İletişim Federasyonu’nun kuruluşu için görüşmelere başlayacağız. Bu oluşumun, sektörde güç birliği oluşturacağına ve reklam yatırımlarının artması için yeni stratejiler geliştireceğine inanıyoruz.

25. yılımıza özel bir kitap hazırladık: “Sorumlu Reklamcılığa Adanan 25 Yıl” başlıklı kitabımızda derneğimizin ve sektörümüzün 25 yıllık arşivini oluşturmayı amaçlıyoruz. Kitabımızı, mayıs ayında paydaşlarımızla ve üyelerimizle paylaşacağız.

Reklamverenler Derneği’nin 25 senesi, sektöre katkılarıyla belki 50 sene değerinde. 25 yıl boyunca tüm paydaşlarımızdan, kanun yapıcı ve uygulayıcılarından, üyelerimizden hep anlayış, hep destek, hep sorun çözücü yaklaşımlar gördük. Gönülden şükranlarımı sunuyorum…

 

Ahmet Pura
RVD Yönetim Kurulu Başkanı

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Mayıs 2017 sayısında yayımlanmıştır.

 

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...