artwork

Şimdi işinizi internete taşıma zamanı

12 yıl önce

0

Günümüzde işletmeleri internette büyük fırsatlar aynı zamanda da ciddi bir sınav bekliyor. İş dünyası, kullanıcı adaptasyonuna göre bu değişimi yaşamada biraz yavaş kaldı. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de toplam perakende satışlarının yüzde 1’i e-ticaret üzerinden yapılıyor. Oysa gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 4 ila 9 arasında değişiyor.

İşletmelerin bu değişimi yakalama sürecinin teşvik edilmesi ülke ekosisteminin büyümesi açısından da önem taşıyor. McKinsey’in Türkiye’yi de dahil ettiği son araştırmada, Türkiye’de internetin gayrısafi milli hasılaya katkısı yüzde 0,9. Bu rakam gelişmiş ülkelerde yüzde 5-6’lar civarında.

Tüm bu veriler ışığında Türkiye ekonomisinin büyümesinde büyük öneme sahip KOBİ’lerin internette sadece web siteleri ile var olmalarını bir adım ileriye taşıyarak, onlara e-dönüşüm süreçlerinde rehberlik edecek kapsamlı çözümleri sunarak, rekabet güçlerini artırma hedefi ile “İşinizi İnternete Taşıyın” girişimini başlattık.

Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo, İdeasoft, Sadece Hosting tarafından desteklenen İşinizi İnternete Taşıyın Platformu, KOBİ’lere internet dünyasındaki varlıklarını oluşturma ve bir satış kanalı yaratma süreçlerinde ihtiyaç duydukları e-ticaret çözümlerini ücretsiz olarak sunacak. Böylelikle KOBİ’ler internet ekonomisine dahil olarak rekabet güçlerini artırabilecek ve yaratılan dinamizm ile ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağlanacak.

Bir yıl süresince 1 milyon KOBİ’ye ulaşmayı hedefleyen ve Türkiye’deki 10.000 olan e-ticaret site sayısını ikiye katlamayı amaçlayan bu girişim kapsamında KOBİ’lere e-ticaret sürecinde hem iç hem de dış pazarda hedef kitleleri ile buluşmalarına imkan tanıyacak online pazarlama desteği de verilecek.

İşletmelerin hedef kitlenin ihtiyacına cevap verecek doğru yatırımı yaparak internette varlıklarını oluşturmaları artık bir zorunluluk. İnternet, KOBİ’lere rekabette kalıcı olmanın ötesinde, işlerini büyütmede tüm kontrolün onların elinde olmasına imkan tanıyor. Rekabette kalıcı olmak başarıda sürekliliği sağlamak isteyen KOBİ’leri işlerini internete taşımaya çağırıyoruz.

Bülent Hiçsönmez
Google Türkiye Ülke Direktörü

 

Bu yazı Campaign Türkiye’nin Temmuz sayısında yayınlanmıştır.