Sektörde eğitim…

7 yıl önce

0

Reklamcılık Vakfı’nın mesleğe nitelikli insan kaynağı kazandırma misyonu ile paralel, farklı seviyelere hitap eden pek çok eğitim faaliyeti var. Üniversite hayatının son yıllarındaki öğrencilere yönelik Çaylak Kampı, reklamcılık veya pazarlama mesleğinin ilk yıllarındakilere yönelik Starteji Kampı örnekler arasında… RV eğitim modülü geliştirmenin yanında, Berghs School of Communication ve European Advertising Certificate gibi global eğitim ve sertifikasyon programlarının da ülke temsilcisi.

Bilgi üretiminin bir güç olduğunu bilerek, uzun zamandır, lisansüstü seviyede marka yönetimine dair özel bir program geliştirmeyi düşünüyorduk. Bunu hakkıyla gerçekleştirmek için de girişimcilik ve yenilikçilik üzerine kurulu Sabancı Üniversitesi’nden daha doğru bir ortak bulamazdık. Böylece doğan Marka Pratiği Yüksek Lisans Programı 2017’de 4. eğitim yılına giriyor. Programın ilk üç yıl mezunları marka yönetim dünyasında hızla ilerlemeye başladılar.

Procter and Gamble Marka Pratiği YLP’nın stratejik içerik ortağı. Bu ortaklık ile dünyada bir ilk gerçekleşti. Böylece programa katma değeri çok yüksek bir bilgi birikimi akması sağlandı.

Marka Pratiği YLP’da öğrenciler yabancı ve yerli markalardan oluşan pazarlama ekosisteminin parçası haline geliyor. Öğrenciler markaların gerçek güncel problemleri üzerinde çalışıyor. Programda marka ve pazarlama alanının saygın akademisyenleri olduğu gibi, markaların tepe yöneticileri de mentor/proje lideri gibi farklı kapasitelerle yer alıyor.

Marka Pratiği YLP katılımcı dostu, genç bir yöneticinin iş ve yaşam yükü dikkatle ele alınarak tasarlandı. Hatta yeri bile bu anlayışla kent merkezine, Karaköy’e taşındı. Sonuç olarak marka yönetimi alanına odaklanmak, rekabetten sıyrılmak isteyen genç yöneticiler kariyerlerini sekteye uğratmadan, yüksek lisanslarını en iyi koşullarda yürütebiliyorlar.

Türkiye’nin 2023 ekonomik gündeminde global markalar yaratmak var. İnanıyorum ki RV-Sabancı Üniversitesi ortaklığının ürünü olan Marka Pratiği YLP da 2023’te 10. yılını kutlarken bu hedefe yönelik gerçek ve önemli katkılarda bulunacak.

 

Lize Karaboğa
Reklamcılık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Haziran 2017 sayısında yayımlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...