Online video yükselişini sürdürüyor

7 yıl önce

0

Son yıllarda hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri konumuna gelen online video platformları, özellikle mobil cihazların kat ettiği gelişmelerin rüzgarının yarattığı sinerji rüzgarını da arkasına alarak pazarlama alanında çok önemli fırsat ve avantajlar sunuyor.

Hangi ölçekte ve hangi sektörden olurlarsa olsunlar, online videonun gücünü değerlendiren marka ve işletmeler bu sayede fark yaratma ve rekabette öne çıkma şansını da yakalıyor. Büyük markalar ya da küçük işletmeler bütçelerine en uygun formüllerle tüketicilerin ilgilendikleri, merak ettikleri, paylaştıkları ve arama yaptıkları konuları dikkate alarak hazırladıkları içerik ve reklamlarla en doğru zamanda ve en doğru yerde olmayı, kullanıcılarla iletişime geçmeyi başarıyorlar.

Yeni ve farklı sesler için erişim imkanı sunan online video platformları, reklamverenlerin de aktif etkileşime geçebileceği bir mecra konumunda. Örneğin Türkiye YouTube Kullanıcı Profili Araştırması’na göre, bir satın alma öncesinde video izleyenlerin %95’i doğrudan etkileşime geçerken, %45’i de sonrasında ürünü satın alıyor.

Bilgiye erişimi her yerde olanaklı kılan mobil cihazlar da dijital platformun, videonun yanı sıra arama ve bloglar gibi diğer bileşenlerle de kullanıcılara ve tüketicilere ilham verme potansiyelini açıkça ortaya koyuyor. Dünyadan bir örnek verecek olursak, akıllı telefonları üzerinden tüketici elektroniği satın almak isteyen kullanıcılar cihazları üzerinden araştırma yaparken yoğun şekilde arama motorlarına başvurmanın yanı sıra %68 oranında YouTube’a, %45 oranında ise bloglara başvuruyor.

Özetle, kullanıcıların ilgilendikleri alanlardaki gündemi takip etmek için her geçen gün daha fazla takip ettikleri bu platformların büyümesi; sistemin daha sağlıklı, güvenli ve güçlü şekilde işlemesine yönelik iş birliği ve çalışmalarla daha da gelişerek devam edecek.

 

Bülent Hiçsönmez
Google Türkiye Ülke Direktörü

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Nisan 2017 sayısında yayımlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...