artwork

Mesele etkilemek

7 yıl önce

0

Bundan neredeyse 50 yıl önce söylenmiş Andy Warhol’un o meşhur sözü “Herkes bir gün 15 dakikalığına meşhur olacak”, bugün yaşadığımız sosyal medya çılgınlığının kehaneti adeta. Her an her şeye ve herkese erişimin bu kadar kolay olduğu yeni medya düzeninde; 1 saniyede meşhur olabilir, etkinliğinizi sürdürdüğünüz sürece de bu şöhretin ekmeğini yiyebilirsiniz. Artık herkes tarafından tanınmak, TV’lerde boy göstermek değil, belirli bir kitle üzerinde etki etmek önemli. Tüketici kandırılmayı değil üzerlerinde hatırı olan, güvendikleri kişileri dinlemeyi tercih ediyor.

Hatırlı pazarlama yani influencer marketing olarak iletişim literatürüne giren bu kavram, yıllardır sektörün gündeminde ama son dönemde sosyal ağların yeni uygulamalar geliştirmesi, iletişim dünyasının konuyu daha da sahiplenmesiyle kurallar yeniden yazılmaya başlandı. Bu sebeple yeni bir medyaya dönüşen influencer marketing’i tüm detaylarıyla bu sayımızda mercek altına aldık.

Yeni yükselen trend micro-influencer’ların milyonlarca takipçisi olan celebrity’leri nasıl solladığını masaya yatırdık. Facebook ve Instagram’ın markalı içerik güncellemelerinin taşları nasıl yerinden oynatacağını değerlendirdik. Pazarlama dünyasına damga vurmuş influencer kampanyalarını inceledik. Sahte influencer’lardan korunmanın yollarını listeledik. Sözü dünyadan ve Türkiye’den influencer marketing alanında uzman isimlere ve yüzbinleri etkileyen influencer’lara verdik. Kısaca, A’dan Z’ye influencer marketing dosyası ile sizi bir nebze “influence etmek” istedik.

Etki alanımız sadece bununla kısıtlı değil. 3kişilerloop’un Başkanı Argün Albayrak’ın reklamcılığın dünü bugününü tartıştığı, Mec ve Maxus’un birleşmesiyle oluşan Wavemaker’ın liderliğine oturan Neslihan Olcay ve  Serdar Aytok’un yeni görevleriyle ilgili röportajlarımızla dopdolu bir içerikle yaz rehavetinden çıkıp sezonu açıyoruz.

“Influencerca” söylemek gerekirse; Eylül sayımıza hoş geldiniz bu içeriği beğendiyseniz dergimize abone olmayı unutmayın;)

 

Merve Eker
Campaign Türkiye Kıdemli Editör

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Eylül 2017 sayısında yayımlanmıştır.