Merhaba!

7 yıl önce

0

Piyasaya çıktığı 2012’den beri Türkiye’de reklam ve pazarlama sektörünün nabzını tutan Campaign Türkiye’de bayrağı taşıma görevi Tolga Tuna, Burçin Tarhan ve Akın Arslan’dan sonra bana devredildi.

“Sektörü kucaklama” misyonunu network-bağımsız ajans dinlemeden devam ettireceğimiz Campaign Türkiye’nin bazı sürprizleri de var. Bunlar arasında Yılın Ajansı (detayları yilinajansi.com’dan bulabilirsiniz) ve CTC’yi ve bu ay itibarıyla dergiyi keyifle okurken size eşlik edecek resmi Spotify hesabımızı da sayabiliriz.

Bu sürprizlerin yanı sıra Campaign Türkiye içindeki bazı değişimleri de anlatmak gerekir diye düşünüyorum… Yaratıcı fikirleriyle içerik alanında hala yanımızda olan Akın Arslan ile birlikte başlayan değişim rüzgarından nasibini alanlar arasında yenilenen campaigntr.com ve 2017’de planlanan Campaign Türkiye’nin mizanpaj değişimini sayabiliriz.

Bu kısa girişten sonra 2016’nın son sayısında sizi nelerin beklediğini anlatmakla işe başlayabiliriz. Kapak konumuz da olan “Yaratıcı ajans-marka iş birlikleri” haberimiz özellikle başarıya ulaşan yolu gerçek deneyimlerle anlamak için güzel bir rehber olur diye düşünüyorum. Yakın zamanda başladığımız ve sevilen bölümlerimizden Yurt Dışı, İstanbul Dışı ve Keşif bölümleri yine zihin açıcı bilgiler barındırıyor. Özellikle son dönemde Instagram sayesinde hepimizin bir şekilde bildiği ve tanıdığı isimlerden olan dövme sanatçısı Barış Yeşilbaş’ın, kıdemli editörlerimizden Kamer Yılmaz’a verdiği demeçler birçok ajansta ciddi tartışmalara neden olacaktır diye düşünüyoruz…

Insight bölümlerinde aslında pazarlama dünyasının hedef kitleye ulaşmasında teknolojiyle birlikte birçok yol olduğunu kanıtlayan bir köşe yazısı var. Bir dönem Kopenhag’da yaşayan biri olarak bire bir deneyimlediğim “hygge” kavramının aslında pazarlamacılara neler sunduğunu detaylıca okuyabilir, soğuk hava, yağmur ve karın bastırdığı şu günlerde biraz yaratıcılıkla istediğiniz zaman evinde huzurla dergisini okuyan, müziğini dinleyen ya da arka arkaya 10 bölüm Netflix izleyen birine nasıl ulaşılabileceğini düşünebilirsiniz.

Keyifli okumalar ve mutlu yıllar,

Yiğit Can Kaytmaz

Yayın Yönetmeni

Bu yazı Campaign Türkiye’nin Aralık 2016 tarihli sayısında yayınlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...