artwork

Kurumsal iletişimciler için sertifika zamanı

9 yıl önce

0

Kurumsal İletişimciler Derneği ve Campaign Türkiye işbirliğiyle düzenlenen Kurumsal İletişim Sertifika Programı Şubat ayında başlıyor.

2014’te düzenlenen iki sertifika programında 40 kişi Kurumsal İletişim Sertifikası’na sahip oldu.

Kurumsal İletişimciler Derneği, yeni mezun ve genç iletişim profesyonellerini sektörün önde gelen isimleriyle buluşturduğu sertifika programının üçüncüsüne başlıyor. Campaign Türkiye işbirliği ile düzenlenen sertifika programı 3 Şubat – 17 Mart 2015 tarihleri arasında Salı ve Perşembe akşamları gerçekleşecek.

Bugüne kadar pek çok üniversitede kurumsal iletişim çatısı altında sektöre yönelik dersler veren KİD, bu hedef doğrultusunda kurumsal iletişim sektöründe görev alan iletişimcilerin ve bu mesleğe adım atmak isteyen gençlerin kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunuyor.

40 kişi sertifika aldı

Programda, Türkiye’nin önde gelen banka, holding ve şirketlerinin kurumsal iletişim yöneticileri iletişimin temelleri hakkında bilgi aktarırken, kendi deneyimlerini de paylaşacak. Programda Kurumsal İletişime Giriş, Araştırma/Ölçümleme, Etkinlik Yönetimi, Finansal İletişim, İç İletişim, Konu Yönetimi, Kriz İletişimi, Kültür&Sanat İletişimi, Lider İletişimi, Medya İletişimi, Sosyal Medya İletişimi, Sosyal Sorumluluk & Sürdürebilirlilik İletişimi ve Spor İletişimi başlıklı dersler işlenecek.

2014 yılı içinde gerçekleştirilen iki sertifika programına katılan 40 kişi Kurumsal İletişim Sertifikası’na sahip oldu.

KİD Yönetim Kurulu Başkanı Bengi Vargül

Campaign Türkiye ile birlikte yürütülecek sertifika programı hakkında görüşlerini aldığımız Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bengi Vargül, katılımcıların bu sertifika programında farklı, eğitici ve gerçek hayatta uygulayabilecekleri bilgiler edineceklerini belirtiyor ve şöyle devam ediyor:

“Kurumsal iletişim, her geçen gün daha da karmaşıklaşan iş süreçlerinin verimli, etkin ve sürdürülebilir şekilde ilerlemesi için önemli bir işlev üstleniyor ve birçok şirkette bir yönetim fonksiyonu olarak kabul ediliyor. Meslek standartlarını yükseltmek ve geleceğin kurumsal iletişimcilerini daha donanımlı hale getirmek üzere hayata geçirdiğimiz ve ilk ikisi ilgiyle karşılanan sertifika programımızı aldığımız geri bildirimlere göre geliştirerek sürdürüyoruz. Katılımcılar yedi hafta boyunca Türkiye’nin önde gelen kurumlarının üst düzey iletişim yöneticilerinin teorik birikimleri ve pratik deneyimlerini dinleme olanağı bulacak. Türkiye’nin en kurumsal şirketlerinin yaşanmış hikayelerini deneyimleme fırsatına sahip olacaklar.”

Campaign ile yeni kitlelere ulaşacağız

İletişime açık genç neslin online olarak tüm dünyayı takip ettiğini söyleyen Vargül, alttan gelen böyle dinamik bir nesil varken, buradaki evrimin de çok iyi yönetilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Dernek olarak misyonlarının kendi iletişimcilerini daha donanımlı, daha hazırlıklı ve pratik uygulamalarla daha işler hale getirmek olduğunu belirten Vargül, “Şu ana kadar 40 kişi sertifika aldı, yeni kitlelere ulaşmak amacıyla Campaign Dergisi ile bir işbirliği yaptık. Bu işbirliğiyle şu ana kadar ulaşamadığımız, dokunamadığımız genç iletişimcilere dokunmak istiyoruz” diyor.

Şubat ayında başlayacak sertifika programına bireysel katılımın bedeli 1000 TL olurken, bu fiyat KİD üyesi kurumlar için 1250 TL, şirketler için ise 1500 TL olarak belirlendi. Katılım hakkında ayrıntılı bilgi için dozatay@kid-tr.com adresinden yardım alınabilir.

 

Programda ders verecek isimler ise şöyle: 

Kurumsal İletişime Giriş: Bengi Vargül (TAV)

İç İletişim: Rişe Özkan

Etkinlik Yönetimi: Ömer Ertüm (Sabancı Üniversitesi)

Finansal İletişim: Aybala Şimşek (Şekerbank)

Araştırma/Ölçümleme: Kadri Mutlu (Digiturk)

Kültür & Sanat İletişimi: Dori K. Kalafat (Tekfen H.)

Sosyal Sorumluluk&Sürdürülebilir İletişimi: Ayşenur Aydın (Opet)

Konu Yönetimi: Uğur Nalbantoğlu (YKB)

Lider İletişimi: Suat Sözen (İşbank)

Kriz İletişimi: Okyar Tuncel (Koç)

Medya İletişimi: Şule Yücebıyık (Borusan)

Sosyal Medya İletişimi: Evrim Soner (Akbank)

Spor İletişimi: Ceyla Kutukoğlu (Ülker)

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...