artwork

Kristal Elma’ya hazır mısınız?

9 yıl önce

0

Kristal Elma Festivali heyecanı başladı. Bu yıl da geçen iki yıl olduğu gibi yaratıcı endüstrinin birbirinden önemli ve çarpıcı isimleri sahnede olacak 14-16 Ekim tarihleri arasında. Biz de geçen yıllarda olduğu gibi yine bu değerli isimleri Festival öncesi sayfalarımıza taşımaya devam ediyoruz. Tasarımdan, prodüksiyona, ajans başkanlarından çok farklı uzmanlık alanlarına sahip Kristal Elma Festivali konuşmacılarıyla yaptığımız sohbetlerin hem farklı vizyonları görmek hem de festival öncesi rehber olması açısından faydası dokunacağını umuyoruz.

Kapak konumuzda bu kez 21. yüzyıl markasını masaya yatırdık. Dünyanın hızlı değişimi karşısında yeni marka kavramı 20. yüzyıldaki kavramdan oldukça farklı. Markaların önünde çok fazla zorluk var. Tüketicilerin dikkatlerinin saniyeler içinde başka yöne kaydığı, ilgi çekmenin giderek zorlaştığı, her şeyin dakikalar içinde değişiklik gösterdiği bir dünyada marka oluşturmak da markayı korumak da zor. Üstelik hem değişen kanallara, değişen tüketici beklentilerine cevap vermek hem de markaları bekleyen yeni zorlukları (belki de avantajları) önceden görüp kafa yormak lazım. Nesnelerin İnterneti, sanal gerçeklik, yapay zeka derken tüm bu gelişmelere hazırlıklı olmak önemli.

Bu yeniliklerden benim en çok ilgimi çeken yapay zeka. Aslında sadece benim değil tüm dünya şu anda yapay zekaya odaklanmış durumda. Gün geçmiyor ki bu konuda yeni bir film ortaya çıkmasın. Dünyanın ilgisi bu alanda oldukça dergimizde de bu konu yer almaya devam edecek.  Geçen sayı yapay zeka alanındaki gelişmelerin reklam-pazarlama dünyasına nasıl yansıyacağını işlemiştik. Bu sayıda ise Campaign Asia-Pacific’ten Atifa Silk’in World Wide Web’in mucidi Sir Tim Berners-Lee ile bu konuda yaptığı bir röportaja yer verdik. Berners-Lee’nin gelecekle ilgili öngörüleri ve markalara yaptığı uyarılar okumaya değer.

Keyifli okumalar.

Burçin Tarhan
Campaign Türkiye Yayın Yönetmeni
burcin@campaigntr.com

Bu yazı Campaign Türkiye’nin Eylül 2015 tarihli sayısında yayınlanmıştır.