artwork

Kristal Elma’da açıkhava!

8 yıl önce

0

Yeni mekanında müthiş bir katılımla başlayan Kristal Elma Festivali’nin ilk oturumu “Arvak Açıkhava Konuşmaları” başlığı ile düzenlenen “Avrupa’dan Avustralya’ya Açıkhava ölçümlemesi ve İZLE” konulu panel oldu. Festivalin ilk gününde Kinetic Uluslararası Araştırma Direktörü Arno Buskop ve PwC’den Murat Çolakoğlu, AÇİAK Başkanı Atilla Aksoy’un moderatörlüğünde konuştular.

Aksoy, “İZLE Açıkhava Erişim ve Frekans Araştırması, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’da 5.575 denekle yürütüldü. Clear Channel, Ströer Kentvizyon ve Wall’e ait 43.606 reklam ünitesi yüzü belli açı ve uzaklıktan fotoğraflanarak sınıflandırıldı. 1.600’den fazla noktada araç ve yaya trafiği sayımı yapıldı. Elde edilen bulgular görünürlük modeline oturtuldu. İZLE datalarından yararlanarak 100 farklı hedef kitle bazında Açıkhava networklerinin erişim ve frekans (GRP) değerleri bulunabilecek” diyerek sözü Arno Buskop’a verdi.

Buskop, “Araştırmanın devreye girmesiyle açıkhava mecrasında planlamaların farklı hedef kitle bazında, gerçek görünme oranları ile daha güvenilir ve kanıtlara dayanarak gerçekleştirilebilmesi mümkün olacak” dedi. Şeffaflık, ölçülebilirlik ve optimizasyon avantajları ile reklamverenlerin ve ajansların açıkhava mecrasını çok daha yüksek oranda tercih edeceğini,  Açıkhava reklamlarının gelişiminin ve kullanımının artmasını sağlayacağını söyledi.

Çolakoğlu ise dijital açıkhavanın yatırımlardaki payının hızlı bir biçimde yükseldiğine dikkat çekti.

Kristal Elma Festivali’nin ikinci gününde “Arvak Açıkhava Konuşmaları” başlığı ile düzenlenen oturumun konusu “Cannes 2014 Grand Prix British Airways” idi. 2014’te Cannes’da Grand Prix kazanan Açıkhava çalışmasının öyküsünü Ogilvy&Mather‘dan Jon Andrews ve yaratıcı fikrin çalışmanın gerçekleştirildiği dijital panoya uyarlanmasını gerçekleştiren Clear Channel’dan Keith Nilsen anlattılar.

 

Ayhan Tezcan
Arvak Başkanı

Bu yazı, Campaign Türkiye’nin Kasım 2015 sayısında yayımlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster