artwork

Kadın kreatiflere nasıl yol açılır?

8 yıl önce

0

Paul Burke, eski usül kreatif departman yapısını kaldırmanın ajansları modernleştirirken reklam dünyasında kadınların var olmasına da yardımcı olacağını anlatıyor.

Cırt cırt, Teflon, Post-it notları ve mikrodalga. Hepsi de başka bir şey icat etmeye çalışan insanlar tarafından yaratıldılar. Jonathan Burley de buna benzer bir şey yaptı. Ajansının işlerini geliştirmek için kreatif takımlarındaki katı ve modası geçmiş yapıyı değiştirdi. Ama, bunu yaparken, yıllardır endüstrimizin peşini bırakmayan daha çetrefilli bir problemi de çözmüş olabilir. Ve bu problem:

Kreatif departmanlardaki kadın eksikliği

Kadınların varlığı diğer tüm departmanlarda kendini hissettiriyor ancak 2016’da hala kreatiflerin yüzde 80’inini erkekler oluşturuyor. Nedeniyse çok basit; hala çift olarak çalışıyorlar. Buna o kadar alıştık ki ne kadar saçma olduğunu göremiyoruz. Bill Bernbach tarafından getirilen bu takım yapısı, kadınların iş hayatında çok daha az olduğu 50’ler Amerikası için tasarlanmış bir sistemdi. Ama dünya değişti, o halde kreatif departmanların da değişmesi gerekmez mi?

“Düzenlenmiş evlilik”

İş sahibi olabilmek için kreatifler çok yakın ilişkiler içinde olmaya zorlanıyorlar. Birbirlerini sevmek, beraber zaman geçirmekten hoşlanmak zorundalarmış gibi hissediyorlar, aynı şeyleri düşünüyorlar ve gerçekten birbirlerini “anlıyorlar.” Şimdi düşünün, bir kadınla erkek birlikte zaman geçirmekten hoşlanırsa, benzer düşünmeye başlar ve birbirlerini anlarlarsa genelde ne olur?

Hadi ordan, kapa çeneni!

Ne olacağını gayet iyi biliyorsunuz. Asıl sürpriz, bunun çok da sık olmaması. Size kreatif ikiliden romantik ikiliye dönmüş pek çok çift sayabilirim. Hatta bunlardan dördünün yolu evlilikle sonlandı. Ama sonsuza kadar mutlu yaşamak çok nadir olan bir şey, o yüzden riskli kariyer çarpışmalarındansa kreatifler aynı cinsiyetten biriyle çalışmayı tercih edebilirler. Bu kötü bir şey de değil. Ama bir sorun var, o da; genel çoğunluğun erkek olması. Yani bu sistem kadınlara karşı çalışıyor. Tabii ki kadın ekipler de var ama genelde onlara “kızsal” brief’ler veriliyor ve erkeklere verilen fırsatlar onlara verilmemiş oluyor.

İkaz alayı

Evet, tüm bunlar reddedilebilir. Bir erkekle kadının birbirlerinden etkilenmeden çalışamayacaklarını söylemiyorum. Ama bu gerçek bir sorun ve nadiren tartışılan hassas bir konu haline getirilerek daha da kötüleştiriliyor. Çünkü erkek kreatifler, “Eğer sadece bir kişiyle çok yakın çalışmam gerekiyorsa o kişinin bir adam olmasını tercih ederim” deselerdi seksist olarak değerlendirilirlerdi. Bu yüzden bunu söylemiyorlar, sadece yapıyorlar.

“Kreatifler çift olmak yerine bağımsız çalışabilselerdi, karışık olabilir veya eşleşebilirlerdi. 21. yüzyılda herkesin yaptığı gibi, yeteneklerine göre belirli projelerde birlikte çalışabilirlerdi…”

Çözüm?

Jonathan ve 18 Feet & Rising tesadüfen bu soruna bir çözümle gelmiş olabilirler. Eski, modası geçmiş ekip yapısını azaltarak bitirdiler. Eğer kreatifler bağımsız çalışabilselerdi karışık olabilir veya eşleşebilirlerdi, 21. yüzyılda herkesin yaptığı gibi, yeteneklerine göre belirli projelerde birlikte çalışabilirlerdi… Kreatif departmanlar daha çok çeşit insan ve daha fazla sayıda kadınla bu durumdan hemen faydalanabilirlerdi. Endüstri gelişir, yapılan iş gelişir ve eskiden kalma problemler kaybolurdu. Örneğin:

Annelik

Eğer bir kadın kreatif ekibin yarısıysa, bebek için zaman ayırması zor olabilir. Sadece onun için de değil; o uzaktayken partnerinin kariyeri de durgunlaşabilir. Onlar bir takım ve takımın birlikte çalışma kabiliyeti birinin bebek sahibi olmasıyla etkilenecektir. Eğer tek başlarına olsalardı böyle bir sorun olmazdı. Teknoloji, reklam yaratmanın evden çalışarak yapılabilecek en iyi iş olmasını sağladı. Arızalı bir takımın bir parçası olmamak için kadınlar artık çocuk bakımıyla işi dengelemek amacıyla daha güvenli ve kolay işlere yönelmek zorunda kalmayacaklar.

Protesto uğultuları

Bilardo masası başındaki ataerkillerin protestolarını şimdiden duyabiliyorum. “Ama biz çift olarak daha iyi çalışıyoruz” diyecekler çünkü tek bildikleri bu. Ama iyi olanlar hiçbir itiraz göstermeyecekler. Farklı insanlarla çalışma şansını hoş karşılayacak, farklı bakış açılarını – özellikle de kadın bakış açılarını – benimseyecek ve işlerinin geliştiğini göreceklerdir.

Buluşu uygula

Kadınların eşitlik fırsatını bulabilmeleri için kreatif departmanların yapılanma, çalışanların alınma ve eğitim biçimi değişmeli, sonsuza kadar. Erkek egemen sistemi parçalarına ayırın ve bariyerleri yıkın. Parti bitti çocuklar. Ama bir de şu açıdan bakın; eğer iyiyseniz, bundan sonra daha iyi partileyeceksiniz. Üstelik orada kızlar da olacak.

 

Paul Burke    

Reklam ve Roman Yazarı

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Haziran 2016 sayısında yayınlanmıştır.

 

Senin için
Tümünü göster
Elektrikli Fiat Topolino Türkiye’de

İki farklı gövde tipi bulunan Topolino’nun kapalı versiyonu (Topolino), 449...

Yeni Elektrikli Ford Explorer 30.000 km’lik dünya turunu tamamladı

Tamamen elektrikli yeni Ford Explorer ve Lexie Alford, 30.000 km’lik...