artwork

İzle durum raporu!

9 yıl önce

0

İzle Açıkhava Erişim ve Frekans Araştırması’nın sonuçlanması üzerine İZLE datalarından yararlanarak açıkhava planlaması yapılmasını amaçlayan eğitim çalışmaları hızla ilerliyor. Temmuz ayı sonuna kadar 25’i aşkın, Ağustos sonuna kadar tüm medya planlama şirketlerinin İZLE eğitimini almış olması hedefleniyor.

Türkiye, dünyada açıkhava mecrasının ölçümlendiği 17. ülke. Bu araştırmanın yapıldığı ilk ülkeden bugüne gelen istek ve öneriler doğrultusunda sürekli güncellenen ve gelişen araştırmanın en gelişmiş modeli Türkiye’de uygulandı. Diğer mecra araştırmalarından farklı olarak emek yoğun bir çalışma gerektiren İZLE’nin sonuçlanması bu nedenle oldukça uzun bir süre aldı. Ancak gelinen noktada açıkhava sektörünü mutlu eden, gururlandıran bir sonuç alındı.

Açıkhava mecrasını pazarlayan şirketler networklerini İZLE sonuçlarına göre yeniden düzenliyor. Açıkhava planlamacıları artık planlamalarını dataya dayanarak yapabilme ve reklamverenlere bütçe verimliliği konusunda bilgi verebilme olanağına kavuşuyorlar.

İZLE, 31 Aralık 2015 tarihine kadar isteyen şirketlerin kullanımı için bedelsiz olarak kullanıma açılacaktır. 2016 yılında İZLE verilerinden 3 aylık dönemlerde yapılacak ödemelerle yararlanılabilecektir.

Arvak web sayfasındaki (www.arvak.com.tr)  İZLE butonu aracılığıyla  İZLE ile ilgili çok sorulan sorular başlığı altında gelebilecek soruların yanıtlarına ve İZLE hakkında detaylı bilgi veren dosyaya ulaşılabiliyor. Bu soruların dışındaki sorular için web sayfasındaki İZLE iletişim formu kullanılarak soru sorulabilir. Bu yolla gönderilen sorular mutlaka yanıtlanacaktır.

Türkiye’de mecra ölçümlemelerinde sıkıntılar yaşanan bir dönemde açıkhavanın ölçümlenmeye başlaması gerçekten gurur verici bir adım. İZLE, Türkiye açıkhava mecrasını değiştirecek.

Açıkhava sektörü olarak bu denli emek yoğun, zor ve zaman alan araştırmayı başarıyla sonuçlandıran başta AÇİAK Başkanı Atilla Aksoy ve AÇİAK üyelerine teşekkür ediyoruz.

 Ayhan Tezcan

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye dergisi Ağustos sayısında yayınlanmıştır. 

Senin için
Tümünü göster