artwork

İtinayla çiçek siparişi verilir

9 yıl önce

0

Kurumsal İletişimciler Derneği üyeleri olarak birer yazı kaleme aldığımız bu köşede, yıllar içinde iş hayatımızdan bir kesit vermenin, mesleğimizle ilgili kısa yoldan fikir vereceğini düşünüyorum.

2003 Ağustos’unda, Kurumsal İletişim Koordinatörü olarak mesleğe adım attığım ilk gün, kendi görev tanımımı yazarak işe başladım. Demişlerdi ki, “Aramıza hoş geldin, biz seni sevdik, güvendik, ama ne yapacağını tam olarak bilmiyoruz, sen en iyisi otur bize yaz.” Bu cümleyi belki bugün yadırgarsınız ama 12 yıl önce, yarım asırlık, saygın bir holding için hiç de şaşırtıcı değildi.

Görev tanımını oluştururken, ‘ne yapar’ kadar, ‘ne yapmazı’ da tanımlamayı akıl ettiğim için kendimle gurur duymuştum. Birkaç gün sonra genel müdürlerimizden birinin sekreteri aradı ve “bir çiçek siparişi vereceğim ama güzel olsun” dedi.

CEO röportajı için bir yıl bekledim. 2004 Eylül’ünde bu da oldu. Gel zaman git zaman, ekonomi basını ile tüm grup şirketlerimizin kurmaylarını buluşturup, yıllık performans değerlendirmesi ve yeni yıl hedeflerini de anlatır olduk. Arada birkaç çiçek daha söyledik. 2006 yılında 50. yılımızı kutlayıp, kurum tarihçemizi yazdık, Çırağan Sarayı’nda 1000 kişiyi ağırladık. 2007’de halka açıldık, Borsa’da ilk gongu çaldık. Gong çalarken çiçekleri eksik etmedik.

Kurucu ortaklarımızla önce uzaktan sonra bir hayli yakından tanıştım. Kurucuları oldukları TÜSİAD ve DEİK’in kurum tarihçelerinin yazılmasında görev aldım. Bugün mesaimin önemli bir bölümünü onlara ayırıyorum, gururla.

Yeni Türk Ticaret Kanunu’yla birlikte faaliyet raporu şekil değiştirdi, websitesine ve kurumsal matbuata eklemeler geldi, önce KAP sonra MKK hayatımıza girdi. Buralarda çiçek yok.

Bugün kurumsal sosyal sorumluluk, sürdürülebilirlik konuşuyoruz. Sosyal medyayı anlamaya, çözmeye çalışıyoruz.

Çalışıyoruz. Fazla korkutmadan, acele etmeden. Sessiz ve derinden.

Bu arada hala çiçeklerin en güzelini, hiç gocunmadan sipariş etmeye devam ediyoruz.

 

Dori Kiss Kalafat

KİD Saymanı

Bu yazı Campaign Türkiye’nin Nisan 2015 sayısında yayınlanmıştır.