İşte sonuçlar!

7 yıl önce

0

Nielsen ve AG Platform’un* hazırladığı DPİD sektör araştırması raporu sonuçlandı. Araştırma dijital pazarlama, veri tabanına dayalı pazarlama, etkinlik, saha-satış noktası ve MICE alanlarında hizmet veren 50’den fazla ajansla görüşülerek yapıldı. Araştırmada sektörle ilişkili beklentiler genel olarak olumlu bulundu. Bulunduğumuz coğrafyanın zorlukları, konjonktürel durum ve bazı belirsizlikler sektörümüze yansımış olsa da, genel olarak istikrar ya da büyüme beklentisinin ön plana çıktığı fark ediliyor. Ayrıca, son iki yıldır durağan ekonomik ortama karşın sektör büyüklüğünün artıyor olması da sevindirici. Bu büyümenin istenilen ivmeyi kazanması yeni teknolojilere ve dijital pazarlamaya, daha fazla odaklanmayla ve müşterilerimizle sürekli olarak gerçekleştireceğimiz özel projelerle sağlanacaktır.

Araştırmaya göre saha ve satış noktası pazarlaması ikinci sırada yer almıştır. Saha ve satış noktası pazarlama aktiviteleri özellikle de noktada görev yapan tanıtım elemanlarının katkısı, yurtdışında yapılan araştırmalarda da ön plana çıkmaktadır. Timetrade’in** yaptığı araştırmaya göre, tüketiciler hala fiziksel mağazadan alışveriş yapmayı online’a tercih etmektedirler. Tüketicilerin %90’ı bilgili bir uzman yardımcı olduğunda almaya daha eğilimli olduklarını ifade etmişlerdir. Araştırmada aynı tüketicilerin %60’ı “Size yardımcı olan nokta çalışanını gerçekten beğendiyseniz almayı planlamadığınız bir şeyi alır mısınız?”sorusunu ‘evet’ diye yanıtladığı saptanmıştır. Tüketicinin yaşadığı deneyim ve bunun kişiye özel olması çok önemlidir. “Eğer bilgili bir nokta çalışanı size ihtiyacınıza ya da size özel sizinle ilgili bildiklerine dayanarak bir tavsiyede bulunuyorsa bu alışveriş deneyiminizi nasıl etkiler?’’ sorusuna müşterilerin %64’ü “mağazadan mutlu ayrılırım” yanıtını vermiştir.

Bu araştırma sonuçları ve ilişkili veriler, biz doğrudan pazarlama ajanslarını gelecekle ilişkili umutlandırırken, yol haritamızı çizmemizi de kolaylaştırmaktadır.

* Ocak 2017/Nielsen ve AG Platform tarafından hazırlanan rapor.

** TimTrade Systems

 

Zuhal Gezer Demirci
DPİD Yönetim Kurulu Başkan Yard.

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Mart 2017 sayısında yayımlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...