artwork

ICCO Zirvesi 2016 yılında İstanbul’da…

8 yıl önce

0

Uluslararası İletişim Danışmanlığı Organizasyonu (ICCO) tarafından her yıl düzenlenen ICCO Zirvesi bu yıl 8-9 Ekim’de İtalya’nın Milano kentinde yapıldı.

Zirvenin gündemini, hızla değişen dünya ve PR endüstrisinin dünyadaki bu hızlı değişimi yakalayabilmek için neler yapması gerektiğine ilişkin tartışmalar oluşturdu. Benim dikkatimi en çok çeken konu başlıklarını şöyle sıralamak mümkün:

Yetenek – Dünya PR endüstrisinin en çok üzerinde durduğu konulardan biri doğru yeteneği bulmak. Ama artık sadece yetenek aranmıyor, bir yandan da yetenek çeşitliliğine odaklanma ihtiyacı sektörümüzde öne çıkıyor. Müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve yaratıcılığı beslemek için dünya PR endüstrisi yetenek seçiminde dünden daha fazla çeşitliliğe odaklanmak konusunda hemfikir.

Ölçümleme – Sektörümüz, üretilen her kampanyanın, projenin ölçülebilir olması, hatta ölçümleyemeyeceğimiz hiçbir işe girmememiz gerektiği konusunda fikir birliğine sahip. Bu konunun önemini vurgulamak üzere PR’da ölçümlemenin ABC’si olan Barselona İlkeleri bu yıl yenilendi.

Gerçeklik/Sahicilik –  Sosyal medyanın PR’ın merkezine yerleşmesiyle gerçek, doğru iletişim ihtiyacı her zamankinden daha yüksek.

Gerçeklik ve samimiyetten uzak iletişim yaklaşımının markaya hiçbir fayda sağlamadığı son derece açık.

Yaratıcılık – Görünen o ki, PR sektörü en az diğer iletişim disiplinleri kadar Cannes Lions Yaratıcılık Festivali’ne odaklanmış durumda. 2016’da Cannes’da sürpriz sayıda PR başvurusu olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Bu yıl Milano’da bunları konuştuk. Bir yıl sonra yine dünyadaki değişimi ve PR sektörünün ihtiyaçlarını konuşuyor olacağız ama bu kez evimizde konuşacağız.

ICCO Zirvesi, 2016 Ekim ayında İDA ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek. İlgilenen herkese, dünyanın önde gelen iletişimcilerini bir araya getirecek bu büyük buluşmayı kaçırmamalarını ve takvimlerine şimdiden not düşmelerini öneriyorum.

Emine Çubukçu
İDA Yönetim Kurulu Üyesi