artwork

Hedef, sürdürülebilir ve verimli büyümek

9 yıl önce

1

Türkiye’de iletişim sektörünü değerlendirmek için politik ve sosyolojik gelişmelerle iş dünyasının dinamiklerini iyi anlamak gerek. Uzun vadeli planlamanın önemi kavransa da 2013’te başlayan toplumsal hassasiyet, seçim dönemlerinde bekleme psikolojisi ve ekonomik program, 2014 yılında iş dünyasını ve dolayısıyla sektörümüzü etkiledi.

İDA üyelerinin gönüllü bildirimiyle oluşan ekonomik veriler, sektör büyüme oranının 2014 yılı Türkiye büyüme rakamlarına paralel olacağını öngörüyor. İletişim danışmanlığı şirketlerinin, iş ortağı olduğu kurum ve markalarının Türkiye’nin ekonomik ve sosyal  gelişimine etkisindeki payı, sektörümüzün ürettiği gerçek değeri ortaya koyuyor.

İş dünyasının temkinli yaklaştığı 2015 yılında, sektörümüzün odak konusu, sürdürülebilir ve verimli büyümek olacaktır. İletişim danışmanlığı şirketlerinin büyüme potansiyelini gerçekleştirmesi için en önemli fırsat, var olan güçlerine dijital iletişimi dahil ederek yeniden yapılanmaları olacak.

Özellikle kritik süreç yönetiminde ve kriz dönemlerinde, dijital iletişim ve sosyal medya yönetiminin iletişim danışmanlığı şirketlerinin liderliğinde yürümesi gerektiği çok net anlaşıldı. Bu alan, sektörümüzün büyümesi için kaldıraç görevi üstlenecektir.

Ayrıca itibar, güven ve samimiyetin tüm paydaşlar tarafından daha fazla sorgulandığı yeni dünya düzeninde; iş dünyasının, algı ve itibar yönetiminde uzman iletişim danışmanlığı şirketlerini vazgeçilmez iş ortağı olarak görmesi kaçınılmaz olacaktır. Sektörümüz, gerekli deneyime, bilgi birikimine ve bu sorumluluğu taşıyacak güce sahip.

İDA, 2015 yılında, sektörümüzün sağlıklı büyümesi ve güçlenmesi amacıyla, değerli paydaşları kurumlar, çalışanlar, medya, kamu yetkilileri, akademik çevreler ve fikir önderleriyle birlikte çalışmalarını sürdürecek. Özellikle 28 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un sektörümüzü ilgilendiren maddesine dair yönetmeliğin netleşmesi büyük önem taşıyor.

Tüm okurlara, yeni yılda doğru ve başarılı iletişim yönetimi diliyoruz.

Işıl Arıdağ

İDA Yönetim Kurulu Başkanı

Twitter: @IsilAridag

 Bu yazı Campaign Türkiye Ocak 2015 sayısında yayınlanmıştır.