artwork

Hangi yarısı?

9 yıl önce

0

Reklamcılık tarihinin en can alıcı sorusu hala gündemde. Hatta gündemde olmanın ötesinde günümüz rekabet koşulları, karlılık sorunları, içinde yüzdüğümüz medya okyanusu ve bölünmüşlüğünde daha da hayati konumda.

Bu nedenle ölçümler kampanya planlamasında ve dolayısıyla mecra tercihlerinde her zamankinden daha da önemli  bir role sahip.

Uzun, yorucu ama her aşamasında keyif ve gurur verici bir çalışma sonrasında nihayet İZLE sonuçlandı ve artık 5 büyük kentimizde (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa) Açıkhava’nın erişim ve frekansını  bilebiliyoruz.

En önemlisi bu sonuçlar diğer mecra ölçümlerindeki  ‘olasılıklar’ bazının çok ötesinde.  Kısaltılmış haliyle VAC (Visibility Adjusted Contact), kullanmaya alışık ve bir ölçüde de ‘razı’ olduğumuz OTS analizinden çok daha gerçek bir kur sunuyor. Çok daha  gerçek çünkü yapılan ölçüm sadece panellerin önünden kimin ve kaç kişinin geçtiği ile sınırlı değil. Ölçülen 43.000 panel yüzünün büyüklüğü, açısı, ışıklı olup olmadığı, yola ve yayaya olan mesafesi gibi bir çok faktörün tek tek ölçülmesiyle ve daha da önemlisi evrensel  düzeyde uygulanan “eye-tracking” araştırma modeline oturtularak hesaplandı.  Böylelikle görme olasılığından öte uygulanan filtreleme sonucu “görmüş olması olası olanlardan” farklı olarak “görmüş olması gerekenler”e ulaşıldı.

Sonuç olarak Türkiye açıkhava mecrası ölçüm yapılmış en büyük pazarlardan biri konumuna ulaştı.

İZLE Araştırması ile ilgili detaylı bilgi www.acikhavaizle.com ve www.arvak.com.tr adreslerinden alınabilir.

Atilla Aksoy
AÇİAK Başkanı

Bu yazı, Campaign Türkiye’nin Temmuz 2015 sayısında yayımlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster