artwork

Gelin beraber bir Conspiracy kuralım

12 yıl önce

0

Üstat Mehmet Akif Ersoy, eserlerini oluştururken ortalama 14 bin olan geniş kelime hazinesini etkin bir şekilde kullanırdı. Biz 21’inci yüzyılın ‘zavallı’ editörleri ise işimizi sadece 300–400 kelimeyle görürüz. Son dönemde, 400’ü aşmayan dağarcığımda yer alan bir kelimeye özel ilgi duymaya başladım: Komplo! (Conspiracy)

Günümüzde ‘komplo’, “Bir grup bireyin kendilerine hak edilmeyen çıkarlar sağlamak adına sinsice, şeytani ve elbette gayrimeşru planlar yapması ve bu planları uygulamak için örgütlenmeleri” anlamına gelir. Ancak daha derine indiğimizde, ‘komplo’ kelimesinde çok farklı bir anlam yüklüdür. ‘Komplo’nun kökeni Latince ‘conspirare’ sözcüğüne dayanır. ‘Con’ (birlikte) ve ‘Spirare’den (nefes almak) türetilmiştir. Kısacası ‘komplo’ yani ‘conspirare’ “Herkese faydalı olacak ortak bir gayeye ulaşmak adına uyum içinde olmak, anlaşmaya varmak ve birlikte hareket etmek” anlamını taşır.

Dünya ile daha fazla bütünleştiğimiz, şeffaflığın arttığı ve giriş bariyerlerinin sıfırlandığı bu dönemde, ‘komplo’nun modern sürümünden uzaklaşmanın ve Latin kökenine odaklanmanın vakti geldi. Daha iyi işler başarmak ve ekosistemin bütünsel olarak seviyesini yükseltmek için her bireyin çıkarını gözetmek, her bireye fayda sağlamak gerekiyor. Campaign Türkiye, işte bu bilinçle yayın hayatına başlıyor.

Campaign Türkiye yeni bir ‘komplo’nun parçası olmayı ve Network Ajansı’ndan freelancer’a, CEO’dan stajyere, kreatif direktörden pazarlama uzmanına, medya yöneticisinden grafikerine kadar herkese fayda sağlamayı amaçlıyor.
Campaign Türkiye, elinizde tuttuğunuz basılı derginin, dinamik haberlerin yer aldığı campaigntr.com web sitesi ve tablet aplikasyonunun yanı sıra birçok farklı formatta içerik üreterek, eleştirerek, bilgi aktararak, tartışma platformları yaratarak, faydalı olmayı hedefliyor. Hazırlığına başladığımız bazı örnekler şöyle:

Campaign Big Awards
Media 360 panel & workshop etkinlikleri
Campaign Digital Media Awards
Campaign Challange yarışmaları
Campaign Roundtable çalışma toplantıları
Keyifli okumalar ve hayırlı ‘komplo’lar dileğiyle…

 

Tolga Tuna, Campaign Türkiye Yayın Yönetmeni
tolga@campaigntr.com