artwork

Festival ruhu geri geliyor

7 yıl önce

0

Ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günler nedeniyle uzun zamandır hayata geçirilemeyen festivaller yavaş yavaş hayatımıza geri dönmeye başladı.

Yaz boyunca birbirinden renkli konserler ve festivaller yaşadık. Özellikle Big Burn Festival, Electronica Fest, Zeytinli Rock, Bursa Nilüfer Müzik Festivali, Samsun, Adana, Mersin, Kuşadası Rock festivalleri, festival dünyasında hayatın normalleşmeye başladığının birer göstergesi.

Eylül ayı içerisinde gerçekleşecek Kahve Festivali, Aralık ayı içerisinde tekrar hayata geçecek Trend Show Gençlik Festivali de bu ivmenin yıl sonuna kadar süreceğinin bir göstergesi.

Bahar dönemi gerçekleşen üniversite festivallerinin de 2018 yılı içerisinde tekrar hayata geçecek olması sektör açısından umut verici bir haber.

Şimdi sıra markalarda.

Sektörü canlandırmak adına geçmiş dönemde gerçekleşen Rock’n Coke, One Love Festival, Eti Fest, Fanta Gençlik Festivali, Vodafone Freezone Konserleri, Turkcell GNCFEST, Sabancı Baharı, Mercedes-Benz Travego Firarda gibi başarılı projelerin tekrar sahaya inmesi biz doğrudan pazarlama sektörü oyuncularının en büyük ümidi.

Markalar eskiden olduğu gibi sahaya inip gençlerle iletişimi “like” ve “follow”dan ileri götürmeli. Bu festivaller aracılığıyla gençlerle el ele tutuşmanın artık zamanı geldi.

Fatih Türe
DPİD Yönetim Kurulu Üyesi

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Eylül 2017 sayısında yayımlanmıştır.