artwork

DP ödüllerinde kazanmanın 6 kuraIı!

9 yıl önce

0

Masanızda oturup sıranın size gelmesini bekliyorsunuz. Avuçlarınız hafifçe terli. Bekleyiş sürdükçe heyecanınız artıyor. Saçınız düzgün mü, ya dişlerinizde bir şey kalmışsa… Ve işte sunucu adınızı okudu. Dizleriniz titreyerek masalar arasında yürüyorsunuz. Basamakları –düşme korkusuyla- adım adım tırmanıyorsunuz. Sahnedesiniz. Eller sıkılıyor, ödül kaldırılıyor, fotoğraflar, fotoğraflar…

Hayır ‘secret’ yapmıyoruz.

İyi bir projeniz ve aşağıdaki kurallara uygun bir başvurunuz varsa yaşayacaklarınızı yazıyorum.

Ödül kazanmak – elinizde iyi bir projeniz varsa – zor değil. Ama her iyi proje de ödül kazanamıyor. Yıllardır farklı yarışmalarda kazandığım jüri deneyimim bana iyi bir başvurunun iyi bir proje kadar önemli olduğunu öğretti. İşte iyi başvurunun kuralları:

Kural1: Doğru kategoriyi seçtiğinize emin olun!

İyi projelerin eli boş dönmesinin sebeplerinin başında yanlış kategoriden başvurmak gelir. Yönetmelikler sıkıcıdır haklısınız. Ancak doğru kategoriden başvurmak için ilk yapmanız gereken o sıkıcı yönetmeliği okumaktır. Hala mı karar veremediniz? DPİD genel merkezini arayın.

Kural2: İşi gerçekten yaptığınızdan emin olun!

Hepimizin keşke onaylansaydı dediği projeler var. ‘-mış gibi’ yapmamanız için eklediğimiz bir kategori var: Çekmecede Kalmış İşler.

Kural3: Başvurularınız kısa ve net olsun!

Edebiyat eseri değil, yarışma başvurusu yazıyorsunuz. İyisi mi siz yine yönetmeliğe başvurun, orada istenenleri eksiksiz yazın.

Kural4: Başvurunuzu kategoriye göre özelleştirin.

Eğer entegre bir kategoriden katılmıyorsanız, başvurunuza tüm mecra uygulamalarını ekleyin. O zaman iş samanlıkta iğne aramaya benziyor.

Kural5: Uygulamanızın inceliklerini paylaşın!

Jüri işin ehillerinden oluşuyor. Uygulamanıza oy verebilmeleri için onlara biraz detay verin.

Kural6: Sonuçları yazdığınıza emin olun! Sonuçları paylaşırken net etkiye odaklanın. Jürinin kafasındaki her soru işareti sizi ödülden bir adım uzaklaştırır.

Hepinize bol ödüllü işler diliyorum…

 

Eser Hakim
DP Ödülleri Komite Baskanı
Twitter: @esterica

 

Bu yazı Eylül 2015 tarihli Campaign Türkiye’de yayınlanmıştır.