artwork

Dijitalle şekillenen yaratıcılık ve Kristal

11 yıl önce

0

Yaratıcılığın temelinde hatadan korkmamak yatar…” Buluşlarıyla fotoğrafçılıkta Polaroid dönemini açarak bir çağa damgasını vuran Amerikalı bilim insanı ve mucit Edwin Herbert Land’in bu sözlerinin, yenilikçilik ve yaratıcılık vizyonuyla yola çıkılan pek çok alan için geçerli olduğunu düşünüyorum. En azından bilim ve teknoloji söz konusu olduğunda, hatalar gerçekten de bir işin nasıl yapılmaması gerektiği konusunda sağladıkları son derece kıymetli “deneyimler” ile yol gösterici olabiliyor. Reklamcılık gibi başkalarının itibarını yönetmenin sorumluluğuna sahip alanlar içinse, formülü biraz temkinli davranmak adına “hayal etmekten korkmamak” şeklinde esnetmemiz mümkün. Hata yapmakla ilgili kaygılar bir tarafa, gerçekten de insanlığın ilerlemesinde belirleyici rol üstlenen pek çok gelişmenin temelinde ana unsurlar olarak kararlılık ve yaratıcılık öne çıkıyor.

Dışarıdan genellikle sadece cazip yanlarıyla bilinen ve itici gücü tartışmasız şekilde yaratıcılık olan reklamcılık sektörüne emek veren kişilerin karşı karşıya kaldığı en önemli zorluklardan biri de hiç kuşkusuz çevresel faktörler ne olursa olsun bu yaratıcılığı her daim canlı ve ayakta tutma zorunluluğu. Bununla birlikte yaratıcılığın ifade alanlarının çeşitlenmesi açısından ileride hatırlanacak ilginç dönemlerden geçiyoruz. Yaşadığımız dijital dönüşüm bir taraftan hem iş yapma biçimlerini hem de artık ne istediğini çok net ifade edebilen hedef kitleye erişim yöntemlerini çeşitlendirirken, diğer taraftan da reklam sektörünün yaratıcılığını farklı şekillerde konuşturabildiği sayısız yeni seçeneği ve fırsatı da beraberinde getiriyor.

Bu perspektiften bakıldığında, meselelere daha önce kimsenin aklına gelmemiş noktalardan bakabilme konusundaki becerisiyle var olan bu renkli ama bir o kadar da zorlu sektörün çalışanlarına hak ettikleri selamı duran, son derece önemli bir platform olarak karşımıza çıkan Kristal Elma’ya emeği geçen herkesi kutluyor, nice yirmi beş yıllar diliyorum.

Bülent Hiçsönmez / Google Türkiye Ülke Direktörü